Preskoči na sadržaj
Ista raja. Nova runda.
GAMERZ.ba — REBORN
Pitanje Zaključana Riješeno 33 boda

Osnovni programi

197 pregleda · 4 odgovora · otvorena 23.10.2012. u 23:28

Odlucio sam se da dignem win7 posto sam prestao igrati cs, tako da necu imati probleme sa nikakvim FPSom. 

Znaci preporucite mi osnovne programe koje bi trebao installirati (zastita, program za muziku/slike i slicne stvari)

"Kombinacija" koja mi bude izgledala najbolje dobija bodove.

Hvala.
Rješenje
CCleaner
Malwarebytes/nod32
BsPlayer/foobar
Freemake Video Downloader
Defraggler
Flash ( lolz )

Post dobio aplauz od Limmaa

Skini ccleaner - sa njim svakodnevno izvrsis ciscenje i brisanje registrya. Pospjesuje brzinu rada racunara.

Malwarbytes Anti Malware - Skini taj program i nece ti biti potreban antivirus, jednostavno skeniraj jednom sedmicno za punu sigurnost.

Winamp - Jako dobar muzicki player. Ukoliko imas neki apple uredjaj (iPhone, iPod i dr.) onda instaliraj iTunes, koji sluzi i kao program za prebacivanje stvari na uredjaj, a i kao player.

Photoscape - Ako budes morao urediti bilo kakvu sliku, za fejs i sl., instaliraj ovaj program. Veoma lako se koristi.

Youtube Downloader - Ukoliko zelis skinuti bilo sta sa youtube-a u mp3 formatu, to mozes uraditi sa ovim programom, koji je ujedno i konverter. Veoma lahak za koristiti.

Skype - Program koji sluzi za obavljanje video poziva sirom svijeta. Vjerujem da si i ranije cuo za njega, jako koristan program.

uTorrent - Ukoliko budes imao potrebu za skidanjem nekog torrenta sa zeljene stranice, ovo je program koji ti je neophodan za to.

Windows Live Messenger - Sluzi za chat sa zeljenim osobama. Veoma jednostavan za koristenje.

Samo da napomenem, ovo sam sam sastavio, tj. nisam kopirao. Mislim da ti je dosta 

Ashampoo Burning Studio - Vjerovatno najbolji program za przenje cd-ova.

Pokit - Sluzi sa uzimanje snapshota dijelova ekrana ili cijelog, te zatim to direktno uploadujes na internet. Vise nego koristan program.

Samo da napomenem, ovo sam sam sastavio, tj. nisam kopirao. Mislim da ti je dosta 

Eset Smart Security 5 ili NOD32 Antivirus 5 - svejedno je, radiće odličan posao uz malu potrošnju rama.

TuneUp Utilities 2013 - Doslovno sve što ti treba za održavanje sistema: Defragmentor, Turbo Mode (odličan za igrice), Registry Cleaner i Defragmentor, čak i izgled možeš mijenjat s ovim programom, najbolji je.

Gambooster - Znaš već o čemu pričam, u kombinaciji sa Turbo Mode-om FPS ćeš podić bar za 5-10% u bilo kojoj igrici.

Ovo ti je najbitnije što se tiče zaštite, čišćenja sistema i igranja. Multimedija/Net:

Za editovanje slika mislim da bi ti najisplativije bilo (ako već nećeš Photoshop zbog potrošnje rama) koristiti: http://pixlr.com/editor/ - Odličan editor koji ima sve funkcije Photoshopa.

Google Chrome, AIMP, BS Player Pro ili VLC za filmove itd, znaš već šta ti odgovara. :)

avira,google chrome,daemons tools,ccleaner,teamspeak,skype,msn,VLC i to je to !

Prijavi se da bi odgovorio/la na ovu temu.