Preskoči na sadržaj
Ista raja. Nova runda.
GAMERZ.ba — REBORN
Diskusija Zaključana

RAM nedoumice

157 pregleda · 4 odgovora · otvorena 04.10.2012. u 21:28

Pozdrav,

Imam jedan stari racunar i jako je spor. Zelim da nadogradim ram na njega, da mogu igrati igrice na njemu itd. jer vec imam laptop.

Sto se tice rama trenutno je ovaj situacija :

Na aida32 mi pise da je model rama : DDR SDRAM. Ne razumijem sad koji je u biti? ( da bot sam 9-) )

I sada da vas pitam , da li ja mogu kupiti neki drugi ram : NPR DDR2 a da ovaj bacim i da koristim spomenuti?

A ako vec moram kupiti ( mada ne znam gdje ) ram kao sto mi je sada, na sta moram obratiti paznju, sta se gleda i to?

Hvala vam unaprijed ♥
Možeš kupiti samo DDR RAM, DDR2 ili DDR3 ne možeš jer nije isti utor. Vidi koliko imaš slotova na matičnoj pa ubaci, mada, DDR ti je sada jako skup - proizvodi se samo u rezervne svrhe da bi se omogućila popravka starih računara, pa mu je cijena veća od DDR2/DDR3 .. nije ti isplativo nadograđivati, to ti želim reći, mada je moguće !

Post dobio aplauz od brick

Treba ti DDR(1) RAM memorija frekvencije 400MHz,sada imas pola gige mislim da je solidno,ako bas oces nadograditi potrudit ces se dobro da nadjes ovakav RAM jer se i ne isplati vise to staro kupovati a i tesko je nabaviti.

Moras paziti koliko RAM slotova ti maticna ima i koliko max GB moze stati u tvoju maticnu.

Ja ti savjetujem nista ne diraj jer je 512MB dovoljno za net i multimediju.

Post dobio aplauz od brick

Ne mozes.

Jer su svi slotovi za ram memoriju drugaciji.
Lock.
Objasnili su ti prethodni postovi.

Moje mišljenje, ne isplati ti se ulagati, jer je taj DDR RAM poskup, a i čitav PC ti sigurno nije nesto posebno da bi se isplatilo da ulozis pare u njega.

Prijavi se da bi odgovorio/la na ovu temu.