Preskoči na sadržaj
Ista raja. Nova runda.
GAMERZ.ba — REBORN
Diskusija

Paljenje Win XP-a

147 pregleda · 9 odgovora · otvorena 25.09.2012. u 22:54

Pozdrav gameri, ja sam novi na forumu!!! Imam problem sa paljenjem racunara! Prodje ono "Welcome" i pokaze se prazan desktop bez ikonica i toolbara... :/ Moram cekat izmedju 10 i 15 min da bi se ucitalo i to me strano nervira :@ ! ! ! Inace racunare je Win XP 32 bit 2,8 GHz i 1GB RAM
Molim vas pomozite :*:*:*:*:*
Virus mozda ? probaj ocistiti ccleanerom i neki antivirusom

Post dobio šamar od b0k1

start- run- msconfig- startup i skini kavaku sa svih nepotrebnih programa, torrent, msn, etc... i restart komp :3
Pokusaj ovo

Phoenix_ je napisao/la:
Pokusaj ovo

Kopiraj svoj explorer exe iz C:/windows/System32 mislim da je tu, kopiraj i uploaduj mu , i nek isti zamijeni , skoro sam ja dizao istu temu, nije htjelo uopšte da podigne windows na normalan način, upali se čujem zvuk da je sve upaljeno, ali nema ikona nema nista , i nije dolazilo.

Ustvari ne moras uploadovat evo link s moje teme pa nadam se da moze poslužiti.

http://gamers.ba/forum/6/174325/explorer-exe-upload/

Evo na mojoj temi imas uploadovan fajl i mjesto gdje ces kopirati isti.

Dakle skini to s linka i ubaci u C:/Windows
Obriši nepotrebne programe, obriši historiju, cookie, skini ccleaner, defragmatiraj disk ako ne pomogne formatiraj 

Zar može gorit win xp? :S
Imam i ja isti problem, ovi sto govore "ocisti od virusa, uncheck startup service etc.", ne pomaze. Eto ako neko zna i ako slucajno treba zamjenit explorer.exe, nek neko upload za XP sp3 
EmirDemirovic je napisao/la:
Imam i ja isti problem, ovi sto govore "ocisti od virusa, uncheck startup service etc.", ne pomaze. Eto ako neko zna i ako slucajno treba zamjenit explorer.exe, nek neko upload za XP sp3 
Nije apsulutno bitno jel to bio SP2 ili SP3 probavao sam sve verzije i mora radit bitno je da obriše trenutni i da ubaci drugi.

No ne smije restartovati racunar dok ne ubaci drugi ! Ako restartuje racunar nakon brisanja, nece moci pokrenuti nikako ni start ni ikone, tako da prvo obrisati stari ubaciti drugi te restartovati racunar i vidjeti razliku.
Ne pokrece ti se explorer zbog, izgleda, virusa.
Manualno ga pokreni postupcima navedenim iznad i skeniraj PC na Viruse i Malware (Malwarebytes, Advanced System Care).
Ljudi fala vam svima ! ! ! Nije do virusa imam Malwarebytes ant-virus a ovaj vas link za download je zarazen virusom
( pokazao Malwarebytes i ESET NOD 32 antivirus )Ako ima ko drugi link ( bez virusa :/ )

Kad pritisnem ctrl i alt i delete onda se naravno otvori tak manager i ond ja idem na new task pa ukucam explorer.exe a ono nista jos stoji prazan desktop :/
kad se konacno posle 10 min ucita odjednom mi se otvori my documents i svaki put kad upisem explorer.exe!!!!!!!!!
:*:*:*:*:*:*

Prijavi se da bi odgovorio/la na ovu temu.