Preskoči na sadržaj
Ista raja. Nova runda.
GAMERZ.ba — REBORN
Diskusija

CS 1.6 vs GS:GO

1.292 pregleda · 59 odgovora · otvorena 13.09.2012. u 19:24

/ ho ho ho

Prije svega, želio bih da se zahvalim administraciji na ukazanom povjerenju jer mjesto moda CS/Gba servera povlaci veliku obavezu i odgovornost. Hvala Vam!

Evo jedna temica od mene pa da vidimo sta vise preferirate CS ili CS:GO (u daljnjem tekstu: shit, salim se )
Vecina Pro CS 1.6 igraca je rekla sljedece - “It’s not fun. It’s a terrible game right now.”
Uglavnom svi se zale na mape, player movement, losu vidljivost, etc...
Zatim neke mape su dosta izmjenjene, moze se penjati na neka nova mjesta, (train, inf)

de_dust2 kroz vrijeme i verzije (CS 1.6 - CS:CZ - CSS - CSGO)
de_inferno kroz vrijeme i verzije (CS 1.6 - CS:CZ - CSS - CSGO)
de_train kroz vrijeme i verzije (CS 1.6 - CS:CZ - CSS - CSGO)
de_nuke kroz vrijeme i verzije (CS 1.6 - CS:CZ - CSS - CSGO)

Nisam siguran, mozda je do mene ali ja sam nekako navikao na klasicni CS, kada kazem klasicni mislim na 1.6. sa svojom jednostavnom grafikom, igra koja zahtjeva 500 mhz processor, 96mb ram, 16mb video card, sta ces vise 
Takodje, sve vise Pro timova prelazi na GO, sta vi mislite je 'l GO igra koja ce u narednih par godina da "hara" po svim vecim turnirima?
Mislim da ce proci jos dosta godina (bar narednih par) i da ce CS 1.6 ostati dosta igrana igra, ustvari siguran sam. Jednostavan je i ne zahtjeva mnogo, igraci su nekeko navikli klasicni CS, a znate kako kazu "navika je gora od bolesti. A i veci turniri nece se tek tako odreci velikog broja CS 1.6 PRO igraca. Istina, sve vise timova prelazi na GO, ali ipak ima i onih koji jos uvjek preferiraju CS 1.6.
Originalna, 11 godina stara Counter-Strike (1.6) je trenutno Valveova najigranija igra na Steam platformi.

Interviiju, Kovanen, zasto je njemu CS 1.6 bolji: - http://goo.gl/yTIyz
Sta je i sta nije "novi CS" - http://goo.gl/muIAl
Interviju sa CS:GO developerima - http://goo.gl/6X4PS

Sta vi mislite  napisete svoje argumente zasto je vama CS 1.6 ili CS:GO bolji.
Ne volim ovako igrice sa extra grafikama, source mi se nikako nije svidjao, nekih dodataka tamo i tako dalje a sada global je gotovo skroz promjenio mape tako da mi nije ni gust tako igrat counter strike. Po meni je Counter Strike 1.6 najbolja, jednostavna, bez nekakvih pomoci i gluposti, jedinstvena igrica za uzivanciju bez nekih patnje za instalaciju ni 5 minuta ti ne treba da je instaliras i tako dalje. Zauvjek CS 1.6, jos da nam CS 1.6 server uspije bilo bi super.

Post dobio aplauz od holyshit

1.6 mi je drazi, nekako gameplay mi se više sviđa, al šta ćeš kad su ga svi igrali uvjek je bilo nadmetanje koje bolji, sada svi presli na CS:GO, pa rijetko ko fura 1.6 (Ovi jaci turniri), tako da RIP CS 1.6 ♥ .
CS:Go u buducnosti igram  , mada to ne znaci da 1.6 prestajem  .

"Mislim da ce proci jos dosta godina (bar narednih par) i da ce CS 1.6 ostati dosta igrana igra, ustvari siguran sam. Jednostavan je i ne zahtjeva mnogo, igraci su nekeko navikli klasicni CS, a znate kako kazu "navika je gora od bolesti. A i veci turniri nece se tek tako odreci velikog broja CS 1.6 PRO igraca."

Tu grijesis. Svi veci turniri su pobrisali 1.6 sa spisku, WCG, EPS, ESWC, ESEA, tako da DreamHack Winter ostaje zadnji veliki 1.6 turnir, i to je to.

Po meni je igrica stvarno dobra, ne znam zasto se svi zale, treba vremena preci sa starog, jednostavnog CS-a na nesto novije, naprednije, teze za igranjem. Movement je skoro isti kao u 1.6ku, a ne znam zasto se svi bune na mape - pa ne mogu oni ostati isti 11 godina, zar ne? Plus, promjena na novije nikad ne moze biti lose - "New is always better."

To je od mene, vi kako hocete ali vam garantujem da ce 1.6 ostati jos mnogo malo vremena - to sto je najigranija igra na Steamu su samo close-minded ljudi koji misle da je 1.6 najbolji i namjerno igraju 1.6icu toliko da bi dosla prva na ranku pa da onda pricaju "kako je CS:GO propala nakon jednog mjeseca".

Go go CSGO!

Samo da napomenem da će se svaki post tipa "1.6 RULEZ" i sl. kažnjavati šamarom. Kad već mislite da je 1.6 bolji, obrazložite to. Proširite malo poglede, sagledajte sve i onda skontajte šta vam se više sviđa.

@Topic

CS 1.6 će se igrati kod nas jer niko nema para za dobru konfiguraciju, ali mislim da će se i to ubrzo promjenit. U zadnjem kvartalu ove godine bi trebala opasti cijena svih komponenti, tako da...
I ova mišljenja profesionalaca su stara par mjeseci. Od tad je CS:GO prošao dosta ažuriranja. Valve sluša normalne (čitaj kulturne) igrače i igricu prilagođava prema njihovim zahtjevima.
Planiram igrati CS:GO, ali tek kad dobijem bolji komp.

Sumnjam da će ikad ijedna verzija CS biti igrana kao 1.6 (1.5 je također igrana bila dok nije 1.6 došao). Ove novije verzije samo poboljšanje grafike, oružija, bla bla. Ono sve što ne nebitno, barem meni. Nema iste igrivosti, jednostavnosti, previše detalja u igrici. Sve više vuče na BF il CoD. Zato ih nikad nisam ni preferiro, osim u SP modu. Baš su ga sjebali maximalno.

Post dobio aplauz od DZAVID

I ja sam isto to rek'o kad sam tek poceo igrati GO. U pocetku mi je to bila mjesavina Sourcea, Cod- a i BF3, cudna vidljivost, cudan hitbox itd., al' s vremenom ti nestaju te negativne strane, stapaju se s tobom, ne kontas ih i pocne ti se svidjati igrica. Eh sad, da li je bolja od 1.6, to misljenje ostavljam za sebe. Vecina nase raje s losim konfama ili sto nisi dali GO sansu, reci ce ti 1.6 rulz etc. A koliko ce jos 1.6. popularnost trajati, nije na nama, nego to odlucuju organizatori velikih turnira i veliki timovi. Ako je istina da ce se 1.6., u sljedecih godinu dana ukinuti na svim vecim turnirima i da jace ekipe prelaze na GO, tu mu je kraj. 

Counter Strike 1.6. Zašto ? Najprije svojom jednostavnošću mi se svidio i uvijek će ostati no.1 za mene . Zašto je cs 1.6 najigranija valve igrica ? Zato što na pentium 2 možeš igrati cs 1.6 bez problema . Zašto CS 1.6 ? Zato što upoznaš nove prijatelje , zato što se uz igranje zabavljaš . CS 1.6 u ♥

Sto se tice CS:GO, igra je na prvi pogled zanimljiva ali nije to to.
1.6 sam igrao 7 godina i dan danas kada udjem nije mi dosadno, a CS:GO sam igrao 10 dana i vec mi je dodijalo. Jednostavno CS:GO nema ono sto je imao 1.6, a to je jednostavnost, odnosno, kako se to kod nas kaze merak kada udjes u CS i cujes onu poznatu muziku (ne ovu iz KGBovog CS-a ), pa i ti prvi turniri, zezancija sa rajom, nerviranja itd.
Jednostavno 1.6 nece nikada umrijeti i volio bih da se jaci clanovi vrate opet na 1.6, jer je to igra koja ce po meni zivjeti vjecno i koju ne moze zamjeniti GO, te niti jedna verzija CS-a koja ce izaci u buducnosti.

Pozdrav

Dugo sam igrao CS 1.6, nekih 5-6 godina. Igrica stvarno bila tada vrh. Cwovi po cjeli dan, lan i sl. imalo je neku slast prije. Kasnije počeo online pucati i na tome je sve završilo. Jednostavno je igra dosadila pa sam htio probati nešto novo.

Od tada sam počeo igrati CoDove te i njih prestao prije par mjeseci, jer sam vidio da će izaći CS:GO koji mi se i na prvi pogled dopao.

CS:GO je naravno različit od CS1.6 pa se valja naviknut, ali i to dođe s vremenom. Svi ovi pro igrači koji vole CS 1.6, naviknut će se vrlo brzo na CS:GO, samo ako zavole igru.

CS:GO je po mom mišljenju svjetla budućnost Counter - Strikea, jer jer zaista došlo vrijeme za nešto novo.

Igra po meni dosta teža od CS 1.6, pa će biti zanimljivo gledati ove pro timove kako će se snaći u CS:GO.

Živio Coutner Strike Global Offensive

Hvala

KRY1337 je napisao/la:
"Mislim da ce proci jos dosta godina (bar narednih par) i da ce CS 1.6 ostati dosta igrana igra, ustvari siguran sam. Jednostavan je i ne zahtjeva mnogo, igraci su nekeko navikli klasicni CS, a znate kako kazu "navika je gora od bolesti. A i veci turniri nece se tek tako odreci velikog broja CS 1.6 PRO igraca."

Tu grijesis. Svi veci turniri su pobrisali 1.6 sa spisku, WCG, EPS, ESWC, ESEA, tako da DreamHack Winter ostaje zadnji veliki 1.6 turnir, i to je to.

Po meni je igrica stvarno dobra, ne znam zasto se svi zale, treba vremena preci sa starog, jednostavnog CS-a na nesto novije, naprednije, teze za igranjem. Movement je skoro isti kao u 1.6ku, a ne znam zasto se svi bune na mape - pa ne mogu oni ostati isti 11 godina, zar ne? Plus, promjena na novije nikad ne moze biti lose - "New is always better."

To je od mene, vi kako hocete ali vam garantujem da ce 1.6 ostati jos mnogo malo vremena - to sto je najigranija igra na Steamu su samo close-minded ljudi koji misle da je 1.6 najbolji i namjerno igraju 1.6icu toliko da bi dosla prva na ranku pa da onda pricaju "kako je CS:GO propala nakon jednog mjeseca".

Go go CSGO!
Žale se zato što nemaju konfiguraciju koja može pokrenuti CS:GO  Ali budimo realni, tako je bilo i sa CS:S, počeo se igrati i nakon 2-3 mjeseca propao. Ne znam kako će biti sa ovim, napravili su dobru reklamu. Igru nisam probao, mogu je pokrenuti, pa ne mogu pričati o nekim dojmovima. Jedna stvar na koju se malo obraća pažnje danas je ta jednostavnost u igri, a to CS 1.6 ima. Grafiku naravno ne možemo porediti, dovoljno je reći "godinu rođenja" ove dvije igre  Normalno je da ima nekih novina koje mi se sviđaju u CS:GO, ali kada se bolje pogleda, to i nisu novine, jer je većinom kopirano sa CoD-a. Složili se ili ne, igre imaju dosta sličnosti 

Sve u svemu, CS 1.6 će se manje igrati, ali sigurno neće ostati još malo vremena  Uvijek se naći grupa ljudi koja će je igrati.

Vrijeme će pokazati svoje 

http://store.steampowered.com/stats/

Statistika sve govori 

Na našim prostorima će se još za dugo igrati Counter-Strike 1.6, jer nemaju svi takvu konfiguraciju kakvu Global Offensive zahtjeva da normalno igranje.

Istina je da nema nešto turnira, tj. još samo DH Bukurešt i PGS u Portugalu.

Igrao sam CS 30ak minuta, i nije me nešto očarao. Najviše mi se sviđa što vrlo jednostavno možeš naći mix, ili 5, nešto poput ESL Versus.

Trebat će još Global Offensivu da se razvije, jer nemaju HLTV Spec mod, a neće ga još za dugo uraditi.

http://www.hltv.org/news/9072-we-need-csgo-tv-right-now

Ma cs 1.6 je zakon tu se vecina slaze. Ja sam uzivao igrajuci cs 1.6 iako mi je bio 30 fps(jbg los PC). Igrao sam sa klanom cw-ove (mada je to bio 4 fun jer smo svi raja iz real life). Svidja mi se jer upravo to sto nema nekih puno detalja a i ne volim takve igrice :/
Nije mi se svidjao ni CS:S bas a sad jos vise mi se ne svidja CS:GO

Sada trenutno mi se nista ne igra na ovom PCu pa tako da ne igram na cs.

Ne pišem ovaj post radi aplauza, da odmah kažem.
Samo sam želio da izrazim svoje mišljenje a to je da grafika u timskim igrama nikada nije uspjevala i da če CS:GO uspjeti SAMO/MOŽDA jer se ulaže dosta novca u predstojeća takmičenja.
CS 1.6 je živio dugo, sada mu već dolazi profesionalni kraj, polako, i to sve samo zato što grafika nije igrala ulogu, već se radilo o timskoj igri 

CS 1.6 > CS:GO - moje mišljenje !

CS 1.6 !

Zašto?
Jednostavno volim jednostavne (klasicne) igre, counter strike 1.6 nema toliko detalja istaknutih kao sto je u codu, cs:s i cs.go i nekako sam navikao na cs 1.6. Cs:go sam probao čim je izasla beta verzija, jednostavno mi se ne svidja, ne snalazim se kao na cs 1.6, zato ja ostajem na cs 1.6 4ever osim ako vecina ne predje na cs:go, vecina podrazumijevam negdje oko 80 % igraca cs-a 1.6 trenunto 

I pored svih novih CS-ova na 1.6 se osjećam kao svoj na svome.

Trenutno ne igram ništa, jer mi je sve dosadilo, ali i ako opet poćnem nešto igrati vratit ću se na 1.6 , ne volim nabrijane igre.

Cheerz
1.6 je najuspjesnije izdanje VALVE-a , dugo se drzala i povlacila na sceni (80% vecih organizacija je odbacila 1.6 , ali ja mislim da ce se na kraju vratiti sve to) , i jos ce neko vrijeme nadajmo se , po meni iskreno drazi mi je 1.6 ali CS:GO nekako opet bolji jer volim jednostavno igrice sa boljom grafikom etc... CS:S najbolji po meni CS .
Uvijek sam govorio da je sranje i CSS i sad sam govorio CS:GO da je sranje jer sam imao usran racunar koji je jedva 1.6 gurao na 100 fpsa , sad kad sam dobio racunar i imao betu , igrao sam samo CS:GO i cim je izasao kupio sam ga i razmisljam da ga aktivno krenem igrat , jer vako igram po 2/3 sata po danu a navece HNS (cs 1.6) 

GO GO CS:GO ♥

CS:GO ja svakako bolji u grafickom smislu. Za mene je to prerealna igra koja nikada nece dostici vrhunac koji je dostigao 1.6, igra je za razliku od 1.6 u potpunosti drugacija

1.6 jednostavan, bez silnih detalja kao na CS:GO-u, ne trazi mnogo zahtjevan racunar, brza i efikasna instalacija, i zato 1.6 ♥

"Counter Strike 1.6 is immortal, people will always play it no matter what"

Markeloff

icco22 je napisao/la:
Ne volim ovako igrice sa extra grafikama, source mi se nikako nije svidjao, nekih dodataka tamo i tako dalje a sada global je gotovo skroz promjenio mape tako da mi nije ni gust tako igrat counter strike. Po meni je Counter Strike 1.6 najbolja, jednostavna, bez nekakvih pomoci i gluposti, jedinstvena igrica za uzivanciju bez nekih patnje za instalaciju ni 5 minuta ti ne treba da je instaliras i tako dalje. Zauvjek CS 1.6, jos da nam CS 1.6 server uspije bilo bi super.
Samo sto se cs 1.6 vise neigra kao nekad .
Danas su citevi ovladali na svakom mogucem serveru..
tako da ga dosta prestaje igrat radi citera.
CS 1.6 !

Volim jednostavne igre kakva je CS 1.6, takav sam tip. Ne volim extra napucane igre sa grafikom, a takva je upravo CS:GO. Žao mi je što su veći eventi izbrisali CS sa svoje liste, ali još u dubini duše nadam se da će ga vratiti. Što se tiče nas, CS 1.6 će još dugo živjeti, prije svega što većina nas nema dosta dobru konfiguraciju za CS:GO.
Možda budem igrao CS:GO u budućnosti, ali je konfa problem..

Long live CS 1.6 ♥

CS:GO* 

Ove 2 igre se ne mogu poredit. CS:GO je potpuna drugačija igra, moraš imat potpuno drugačiji pristup igri. Lično samo mogu reć' da je po meni random igra, random pucanje, al' ne bih da prdim mnogo o igri, moje mišljenje o igri možete pronaći u ove 2 izjave:

- I think that CS:GO is a mixture of Call of Duty and CS:S because you need to have a completely different approach to the game. - Finn "Karrigan" Andersen

- It looks like Source, though, and that sucks more than Pamela Anderson. - Niklas "niko" Johansson

Možete govorit da nije uopšte CS:S 2 ili CoD, ali ja znam šta znam i ostajem pri tom stavu.

Inače kod mene prednost i nad 1.6 i nad GO ima CS ProMod. Eto 

@KRY1337 To što nije valveov produkt je puno sputava i to je najveći problem. Igra se jest otegla 6 godina, ali brate meni je feeling kad je igram puno jači nego kad igram GO. Problem je što puno ljudi ne radi na njoj kao što je bio slučaj sa GO, pa i ne može biti sve gotovo u roku. 1.09 beta verzija će x puta biti bolja od 1.08, i većina, da ne kažem svi, bugova je ispravljeno, slika prosvijetljena u dijelovima gdje je bilo tamnije, grafika popravljena..edzetra.

Prijavi se da bi odgovorio/la na ovu temu.