Preskoči na sadržaj
Ista raja. Nova runda.
GAMERZ.ba — REBORN
Diskusija Zaključana

Navigacija preko bluetooth-a

111 pregleda · 8 odgovora · otvorena 06.09.2012. u 19:41

Stavio sam diskusija jer nisam siguran može li ovo uopće. Ako neko pomogne, dogovorićemo se.
Znači, u čemu je stvar?
CD Player u autu ima ugrađen bluetooth. Upalim bluetooth na telefonu. Pustim muziku. Kad mi zvoni telefon, muzika se zaustavlja i na zvučnike zvoni zvono od istog. Pričam preko mic u autu i slušam na zvučnike. Klasični hands free. Nakon poziva, muzika nastavlja. Sve je to bajno.
Ono što me zanima je da li može navigacija raditi na taj način. Google-ao sam ali bezuspješno. Znači, može li se taj glas od navigacije čuti na zvučnicima od auta? Recimo vozim se, slušam muziku i kad treba da mi kaže glas gdje ću dalje, da se dešava isto i kao sa pozivom?
Malo sam spetljao ali se nadam da ste razumjeli.

U pitanju je iGo na iOS-u. Sumnjam da je model CD player-a bitan.
Ne moze jarane tako kako si zamislio.
Kod mene je u autu bio obicni CD player.
Nakon nekog vremena ubacio sam navigaciju u auto ali govornu navigaciju sve je radilo super.
Poslije sam stavio SONY CD player koji nema org. izlaz za navigaciju i ne podrzava je na isti nacin kao i org. CD player.
Muzika radi ali se ne gasi kad mi ona sekretarica treba reci gdije da skrenem ili koliko jos da vozim.

Isto ti je to i preko bluetooth-a ako nije org. player koji ima bluetooth to ti nece raditi.
Stari mi ima servis jedan veci pa sam par puta naletio na takav slucaj.
Ljudi se nekad zeznu kupe GOVORNU navigaciju i postave je na obicni CD player.
:)
sTip je napisao/la:
Ne moze jarane tako kako si zamislio.
Kod mene je u autu bio obicni CD player.
Nakon nekog vremena ubacio sam navigaciju u auto ali govornu navigaciju sve je radilo super.
Poslije sam stavio SONY CD player koji nema org. izlaz za navigaciju i ne podrzava je na isti nacin kao i org. CD player.
Muzika radi ali se ne gasi kad mi ona sekretarica treba reci gdije da skrenem ili koliko jos da vozim.

Isto ti je to i preko bluetooth-a ako nije org. player koji ima bluetooth to ti nece raditi.
Stari mi ima servis jedan veci pa sam par puta naletio na takav slucaj.
Ljudi se nekad zeznu kupe GOVORNU navigaciju i postave je na obicni CD player.
:)
Klikni

Takav je CD player. Fabrički je. Ima komande na volanu. Integrisan bluetooth.
PinkyBa je napisao/la:
Klikni

Takav je CD player. Fabrički je. Ima komande na volanu. Integrisan bluetooth.
Pa ako je fabricki CD player onda treba da radi navigacija.
sTip je napisao/la:
Pa ako je fabricki CD player onda treba da radi navigacija.
E pa to je problem. Ne radi 
Čekaj, da se razumijemo. CD player nema veliki ekran. Nema navigaciju kao sliku. Meni trebao navigacija kao zvuk preko CD playera na zvučnike a slika je i dalje na telefonu.
PinkyBa je napisao/la:
E pa to je problem. Ne radi :D
Čekaj, da se razumijemo. CD player nema veliki ekran. Nema navigaciju kao sliku. Meni trebao navigacija kao zvuk preko CD playera na zvučnike a slika je i dalje na telefonu.
Ako pozive prebacuje na zvucnike i muzika staje tako bi trebalo da i preko mob-a zvukove sa navigacije prebacuje.
Jesi probao ugasit muziku skroz i pustiti samo navigaciju da radi ?
sTip je napisao/la:
Ako pozive prebacuje na zvucnike i muzika staje tako bi trebalo da i preko mob-a zvukove sa navigacije prebacuje.
Jesi probao ugasit muziku skroz i pustiti samo navigaciju da radi ?
Pa ako ugasim muziku, ugasiću i CD player... Preko čega onda da radi? ...
PinkyBa je napisao/la:
Pa ako ugasim muziku, ugasiću i CD player... Preko čega onda da radi? ...
Kako ces ugasiti player ako ugasis muziku ?
Izbacic CD ili USB sta vec koristis.
Samo da muzika ne radi ali da je upaljen player ?
sTip je napisao/la:
Kako ces ugasiti player ako ugasis muziku ?
Izbacic CD ili USB sta vec koristis.
Samo da muzika ne radi ali da je upaljen player ?
Ne znam baš koliko ima veze je li svira CD ili radio... Probaću sutra svaku moguću varijantu. Javiću može li tvoj prijedlog.

Lock

Prijavi se da bi odgovorio/la na ovu temu.