Preskoči na sadržaj
Ista raja. Nova runda.
GAMERZ.ba — REBORN
Diskusija

Pojednostaviti intternet str.

141 pregled · 6 odgovora · otvorena 30.08.2012. u 10:39

Evo malo sam se bavio u te vode što se tiče internet stranica pa me zanima dosta stvari,a imam i dosta pitanja...

Na w3schools sam presao HTML jezik,ono 100% ga prešao ali mi nije garancija da odmah direktno znam svaki postupak,pa se idalje trebam pomalo podsjećati...
Pa napravio sam besplatan web host i web template sam preuzeo od druge str. Sad me zanima ima li ijedan program koji mi podjednostavljuje upravljanje njom što se tiče objave vijesti i ostaloga?
I da...dali da idalje nastavim učiti HTML ili drugi jezik da počmem?
Pozdrav,

Malo sam te slabije razumeo ali napisacu ti par predloga!

Ovako HTML je jako dobar za pocetak, imas one word pres i jomlu ali to nije to, jer kod toga imas sve gotovo sto nije fazon, ja bi ti preporucio da nastavis HTML ali obavezno da uz HTML radis i CSS i pocnes lepo da pravis svoje sajtove cisto da testiras sebe npr, naravno preporucio bih ti i da se upoznas sa PS kako bi pravio lako slike i ostalo, pa onda polako kad to usavrsis predjes na PHP pa na Javascript i ostalo, ali znaci uzmes jedno 2 meseca vezbas HTML i CSS i znaces vec dosta stvari, lepo je to sto si ti naucio sve, ali moras to da primenis u praksi gde ima malo odstupanja, nije sve samo mehanicki :D sve to mora da se uklopi itd, ali HTML ti je laksi npr od CSS koji je jako bitan, tacnije bez njega u neku ruku ne mozes napraviti neku web prezentaciju, znaci za izradu jednog weba potrebno je da znas bar HTML, CSS, i PS kako bi uradio prve stvari na internetu!

Za editovanje i sredjivanje u svakom slucaju preporucujem Adobe programe kao sto je Dreamviver (on je dosta jednostavan za editovanje i imas mnogo pomoci od tog programa!) i ostalo!!

Naravno kao pocetnik uzmi slobodno free template i edituj ga ali pokusaj da ga bas izmenis, ne samo da uzmes i promenis tekst, nego ovo premestis tako, vamo dodas tabele, tacmo napravis okvir i to!

Od toga ako uspes da uradis sve mozes lepo zaradjivati, ali znaj da je HTML najjeftinija tehnika, skripte i PHP su najvise placene ali idi redom nemoj da preskaces ni jedan jezik ni jednu tehniku!!
http://www.scribd.com/doc/59400378/2/%C5%A0ta-je-Dreamweaver-i-njegova-osnovna-namena

"Dreamweaver skracuje vreme izrade web prezentacije, a ima i alatke za njihovo menjanje iodržavanje. Ovaj program je dosta fleksibilan jer i napredne tehnike čini pristupačnim iolakšava njihovo korišćenje. Objedinjavanjem velikih mogućnosti projektovanja iprogramiranja pruža mnoštvo pogodnosti i početnicima i iskusnijim korisnicima."

java + html = € $ sretno
Caki123 je napisao/la:
Pozdrav,

Ovako HTML je jako dobar za pocetak, imas one word pres i jomlu ali to nije to, jer kod toga imas sve gotovo sto nije fazon, ja bi ti preporucio da nastavis HTML ali obavezno da uz HTML radis i CSS i pocnes lepo da pravis svoje sajtove cisto da testiras sebe npr, naravno preporucio bih ti i da se upoznas sa PS kako bi pravio lako slike i ostalo, pa onda polako kad to usavrsis predjes na PHP pa na Javascript i ostalo, ali znaci uzmes jedno 2 meseca vezbas HTML i CSS i znaces vec dosta stvari, lepo je to sto si ti naucio sve, ali moras to da primenis u praksi gde ima malo odstupanja, nije sve samo mehanicki :D sve to mora da se uklopi itd, ali HTML ti je laksi npr od CSS koji je jako bitan, tacnije bez njega u neku ruku ne mozes napraviti neku web prezentaciju, znaci za izradu jednog weba potrebno je da znas bar HTML, CSS, i PS kako bi uradio prve stvari na internetu!

Za editovanje i sredjivanje u svakom slucaju preporucujem Adobe programe kao sto je Dreamviver (on je dosta jednostavan za editovanje i imas mnogo pomoci od tog programa!) i ostalo!!

Naravno kao pocetnik uzmi slobodno free template i edituj ga ali pokusaj da ga bas izmenis, ne samo da uzmes i promenis tekst, nego ovo premestis tako, vamo dodas tabele, tacmo napravis okvir i to!

Od toga ako uspes da uradis sve mozes lepo zaradjivati, ali znaj da je HTML najjeftinija tehnika, skripte i PHP su najvise placene ali idi redom nemoj da preskaces ni jedan jezik ni jednu tehniku!!
Gdje bih mogao još detaljnije vježbati HTML? Eto na w3-u sam dosta prešao ali trebao bih sada u detalje,ali da mi u drugoj uci bude rezultat,tj da mogu kad god hoću pogledati kako treba izgledati...
Pozdrav,

Evo druze dacu ti jedan TuT po kome bi ti preporucio da vezbas i onda ces se vec uhodati,

Za pocetak instaliraj Dreamwiever kao i Photoshop

TuT kako da napravis sliku koju ces kasnije kodirati, tj koja ce kasnije predstavljati web prezentaciju http://sixrevisions.com/tutorials/photoshop-tutorials/create-a-clean-and-professional-web-design-in-photoshop/

I evo TuT koji ce ti pomoci da kodiras istusliku koju si napravio http://sixrevisions.com/tutorials/web-development-tutorials/code-clean-professional-web-design/

To ti je najbolje za pocetak

a evo i jedan TuT cisto ako te zanimaju jos nekje stvari oko kodova sta koji znaci i ostalo!
http://www.quackit.com/html/tags/

Post dobio aplauz od coop

avenger123 je napisao/la:
Gdje bih mogao još detaljnije vježbati HTML? Eto na w3-u sam dosta prešao ali trebao bih sada u detalje,ali da mi u drugoj uci bude rezultat,tj da mogu kad god hoću pogledati kako treba izgledati...
Kad naučiš komande u HTMLu nema ti tu više bubanja. Jednostavno, notepad pred sobom, kucaj kodove i testiraj se. Usput uči CSS, pa kad i to usavršiš praksiraj se. Imaš potom PHP jQuerry, javascript i pun ku**c drugih stvari. Uglavnom budi strpljiv. Proći će godine prije nego što ti budeš mogao dobru stranicu iskodirati.
Caki123 je napisao/la:
Pozdrav,

Šta bolan ti pišeš jadan ne bio. Znaš li da Wordpress i Joomla radi kroz PHP, najmanje HTML-a ima PLAČ MAME MI!

/tema

Lakšeg od HTML-a nećeš naći, HTML je samo konstrukcija stranica, isto kao što je css izgled a php vrši sve funkcije. Sad bez to troje jedan veći i ozbiljniji sajt ne može funkcionisati. A kako bi sve bilo jednostavnije tu su CM sistemi kao što je Joomla ili Wordpress, Drupal ili phpFox i još kila njih. Imaš dovoljno objašnjenja na internetu za svaku riječ koju sam napisao :D

Post dobio aplauz od coop

Prijavi se da bi odgovorio/la na ovu temu.