Preskoči na sadržaj
Ista raja. Nova runda.
GAMERZ.ba — REBORN
Diskusija Zaključana

Zona.ba povecanje brzina !

509 pregleda · 20 odgovora · otvorena 11.08.2012. u 16:26

Evo opet, zona.ba od 1.9 povecava brzine downloada za 512 kbps u svim Extra paketima.

Takodjer brzina uploada na svim Extra paketima je 512 kbps !

Ovako izgleda novi cjenovnik !

Druže u Švedskoj za 50 Maraka dobiješ 150mbita, pa ti vidi.

Znači još uvijek je ona parola, kradi i kradi.

Mada je 10mbps i sasvim nego dovoljno, ali je skupo.

ja plaćam 20KM i imam pola od tvoga 

Ah da ne govorim za upload, upload je 50mbita.

Tuga  ja igram sa 23kb/s hebo ga fair život.
Elysium je napisao/la:

poredis svedsku i bih ojj ubi se
Da, to je tačno! :) 10mbits=1mb/s itd itd itd.

mada me nešto čeprka zašto bi staviti pogrešku onda?

Znam da je nemoguće u BIH postići takvu brzinu, nema šanse, ne može to naš "standalone" modem podnijeti.

Enivej da ne pametujem! :D
Elysium je napisao/la:
Da, to je tačno! :) 10mbits=1mb/s itd itd itd.

Znam da je nemoguće u BIH postići takvu brzinu, nema šanse, ne može to naš "standalone" modem podnijeti.

Enivej da ne pametujem! :D
8mbit = 1 mb/s ;)
Realno, da se telemach nije pojavio mi ne bi smo znali za flate rate internet. Jes da je HS imo prije telemacha, ali je bilo preskupo.

btw.

Brzine su izražene u MB 
DZAVID je napisao/la:
Realno, da se telemach nije pojavio mi ne bi smo znali za flate rate internet. Jes da je HS imo prije telemacha, ali je bilo preskupo.

btw.

Brzine su izražene u MB 
Realno, ne bismo znali, ali pitanje je do kada će to sve trajati ? I taj internet košta 140 KM !? Dok je nešto takvo u Njemačkoj, 30€ ili još manje. Pridobili su korisnike kada su tek došli, i onda ih naglo počeli gubiti, vjerovatno zbog usluge 

U ovakvim temama uvijek su rasprave, BH Telecom/Telemach/HS(iako je ova tema vezana za zona.ba provajdera). Fino je vidjeti da su se pojavile neke nove firme i ja bih volio vidjeti još koju, kako bi "pogurali" ovaj BHTelecom, ali kako god da se okrenete, vratit ćete se na BHTelecom. Svi ste Vi potpisali ugovor sa Telemachom na 2 godine, ko Vama garantuje da ta firma sutra neće propasti ? Ima on i dobrih stvari, ja ne poričem, ali kada sagledate cjelinu, BHTelecom je 1. liga, pa tek onda slijede ovi privatnici.

Ima nekih naznaka da će se kod nas uključiti T-com, što bi bilo lijepo, oni bi postali još jača konkurencija ; )
flooronthe je napisao/la:
8mbit = 1 mb/s 
Da pametni, razumijem ja tebe, 10mbita ide preko 1.200kbps.

Nismo svi glupi kao što ti želiš da nametneš.
Elysium je napisao/la:
Da, to je tačno!  10mbits=1mb/s itd itd itd.

Enivej da ne pametujem! 
Ako cemo priblizno upravu si, ali posto bitovi i bajti se smetaju razlicnije, 1mbit=1000kbits i 1mbyte=1024kbytes, a 1 byte = 8 bita a ne 10, 10mbits dodje otprilike 1,2 mb/s, tu nije toliko bitno to, ali pri vecim brzinama recimo 50mbits to znaci +1 megabajt vise. ^_^

EDIT: Ne da pametujem ili nesto, nego onako za neko ko ne zna to. No hate 
Jel vama ljudimo toliko tesko nauciti razliku izmedju mbit i mb/s?
Nije 4mb/s nego 4mbit.
Extornia je napisao/la:
Jel vama ljudimo toliko tesko nauciti razliku izmedju mbit i mb/s?
Nije 4mb/s nego 4mbit.
Extornia nekome moraš crtat, neki dan sam se sa likom prepirao, ja mu kažem imaš net 4mbita, on uboga i 4mb/s pa halo. Idite na speedtest.net, pa skontajte malo, ili ovdje.

http://www.matisse.net/bitcalc/?input_amount=8&input_units=megabits&notation=legacy

Džaba...

edit:

KRY1337

Ma da, većinom se približno ide i računa, ali baš detaljno ti treba viša matematika, ja sam u tome tropa. Mada znam o čemu pričaš.

Budi mi pozdravljen.
amsi je napisao/la:
Realno, ne bismo znali, ali pitanje je do kada će to sve trajati ? I taj internet košta 140 KM !? Dok je nešto takvo u Njemačkoj, 30€ ili još manje. Pridobili su korisnike kada su tek došli, i onda ih naglo počeli gubiti, vjerovatno zbog usluge 

U ovakvim temama uvijek su rasprave, BH Telecom/Telemach/HS(iako je ova tema vezana za zona.ba provajdera). Fino je vidjeti da su se pojavile neke nove firme i ja bih volio vidjeti još koju, kako bi "pogurali" ovaj BHTelecom, ali kako god da se okrenete, vratit ćete se na BHTelecom. Svi ste Vi potpisali ugovor sa Telemachom na 2 godine, ko Vama garantuje da ta firma sutra neće propasti ? Ima on i dobrih stvari, ja ne poričem, ali kada sagledate cjelinu, BHTelecom je 1. liga, pa tek onda slijede ovi privatnici.

Ima nekih naznaka da će se kod nas uključiti T-com, što bi bilo lijepo, oni bi postali još jača konkurencija ; )
Kao prvo, telemach ne gubi korisnike. Telecom je taj koji ih gubi jer olako shvataju sve i misle da će ih čekat dok ne umru. Internet usluga telemacha je u svakom pogledu naprednija od telecomove.
Telemach neće propast jer je to engleska kompanija koja ima veći budžet nego svi godišnji budžeti SFRJ zemalja zajedno. Ko god moze, bjezi od telecoma.
DZAVID je napisao/la:
Kao prvo, telemach ne gubi korisnike. Telecom je taj koji ih gubi jer olako shvataju sve i misle da će ih čekat dok ne umru. Internet usluga telemacha je u svakom pogledu naprednija od telecomove.
Telemach neće propast jer je to engleska kompanija koja ima veći budžet nego svi godišnji budžeti SFRJ zemalja zajedno. Ko god moze, bjezi od telecoma.
Nauci razliku izmedju mbit i mb/s pa onda pricaj. Al vidim 97' pa odma sve razumijem.
DZAVID je napisao/la:
Nazoves podrsku Telemacha i prijavis kvar oni ti dodju za 10-15 dana, prijavis kvar u BHT dodju ti ljudovi u roku od 2 dana....
Cheers 
Sirutka je napisao/la:
Nazoves podrsku Telemacha i prijavis kvar oni ti dodju za 10-15 dana, prijavis kvar u BHT dodju ti ljudovi u roku od 2 dana....
Cheers 
1. Ako ti ne dodju za 2 dana, zovi opet dolaze sutra 100%
2. ADSL sam ceko 4 mjeseca, a telemachov net 1 dan, pa ti vidi šta je bolje.
Ma telemach najjbolja firma u bih sto se tice kablovke i interneta !
lol.ba

xDSL beta 10 Mbps/768 kbps 22KM 

Trio Light = 8Mbps/512kbps + digitalna televizija (124 kanala) + telefonija sa uredjajima = 36KM 

next please
DZAVID je napisao/la:
1. Ako ti ne dodju za 2 dana, zovi opet dolaze sutra 100%
2. ADSL sam ceko 4 mjeseca, a telemachov net 1 dan, pa ti vidi šta je bolje.
Čekao si ga 1 dan, znaš što ? Jer si ga prijavio kada su tek počeli raditi, nisu ni imali posla  Valjda si svjestan činjenice da BHTelecom ubjedljivo drži tržište ? Samo nemoje početi priče "to je zbog telefona", ovi kada su držali dial-up, Telemach nije ni postojao 

I to da Telecom gubi korisnike, tačno je, ali znaš za koji period ? Prva 4 mjeseca otkad se Telemach osnovao, pogledaj malo nove podatke, svi oni koji su prešli na Telemach većinom se vraćaju na BHTelecom/HS(iako je ovaj drugi u manjini)  Već sam ti rekao, vjerovatno zbog usluge. Nije to baš tako kako Vi pričate. Koliko sam samo tema vidio u zadnje vrijeme, "Telemach ping", "Telemach net problem, slab download" i sl. 
amsi je napisao/la:
Čekao si ga 1 dan, znaš što ? Jer si ga prijavio kada su tek počeli raditi, nisu ni imali posla  Valjda si svjestan činjenice da BHTelecom ubjedljivo drži tržište ? Samo nemoje početi priče "to je zbog telefona", ovi kada su držali dial-up, Telemach nije ni postojao 

I to da Telecom gubi korisnike, tačno je, ali znaš za koji period ? Prva 4 mjeseca otkad se Telemach osnovao, pogledaj malo nove podatke, svi oni koji su prešli na Telemach većinom se vraćaju na BHTelecom/HS(iako je ovaj drugi u manjini)  Već sam ti rekao, vjerovatno zbog usluge. Nije to baš tako kako Vi pričate. Koliko sam samo tema vidio u zadnje vrijeme, "Telemach ping", "Telemach net problem, slab download" i sl. 
Nisam se prijavio kad su tek počeli radit nego sam se prijavio onda kad su svi masovno prelazili na njih, pa ti skontaj kako su oni u toj guzvi za jedan dan dosli.
Što se tiče vraćanja, nemoguće. Potpiso si ti ugovor sa BHTelecomom ili Telemachom, potpiso si ga na godinu dana, pa ti vidi isplatil se placat dva neta.
Vidio se teme od debila kojima je ping 40 ms (Razlog je slovenski link), a oni hoće da im bude 10, jer im, pobogu, 30 milisekundi pravi veliku razliku. Net problem i slab download je kod onih sto zive u zaseocima. Allahom ti se kunem, ne pamtim kad mi je konekcija pukla. Kad ostanu i HS i BH telecom bez interneta, ostanemo i mi.
btw. Slovenski link je mnogo stabilniji od bosanskog (BHT) i srpskog (HS)

Ako ćemo još pričat, imaš PM 
Elysium je napisao/la:

Donesi nam malo švedske u bosnu , pa cemo imat taj net, necemo tako nešto ni za 10 godina imat.
Tema se polako ali sigurno pretvara u prepucavanja, ako da ću je zaključati.

Vjerovatno će uskoro osvanuti oficijena tema za komentarisanje/novosti što se tiče ponude ISP-a.

Prijavi se da bi odgovorio/la na ovu temu.