Jucer komp mi se ugasi 2x. Pokusavao sam da nekako upalim ali cim udje u sistem ugasi se. Sad sam o5 pokusao da upalim ali kad pritisnem dugme za paljenje samo zelena lampica 2-3 sec svijetli i ugasi se. Zna neko sta mu je?
Diskusija
Zaključana
#
138 pregleda · 7 odgovora · otvorena 09.08.2012. u 23:21
Moze biti da je napona pri kraju,mogu biti virusi,
Probaj uci u safe mode i skeniraj sa malwarebytes i avastom,ako ni to nemoze,izvadi ram i probaj upaliti sa jednom plocicom umetnutom,pa sa drugom,u najgorem slucaju mjenjaj napojnu
Probaj uci u safe mode i skeniraj sa malwarebytes i avastom,ako ni to nemoze,izvadi ram i probaj upaliti sa jednom plocicom umetnutom,pa sa drugom,u najgorem slucaju mjenjaj napojnu
Napojna ili Hard Disc
_oma_ je napisao/la:
Moze biti da je napona pri kraju,mogu biti virusi,
Vadio sam plocice rama al isto.
edd3n je napisao/la:
Jes i ja bi to, ali kad pritisnem dugme za paljenje 2-3 sekunde svijetli zelena lampica nista se ne pokrece.
Ako to ne pomogne pokusaj sa kljucem ili nekim metalom kratkospojiti one 2 zice(pina) na F_Panel-u u maticne,ako en znas,ovo ti je front panel :

na to ti se kace zice za restartovanje,paljenje,zvuk,LEDove itd,to je ovo :

GL

edit: ako ne znas koju su zice za paljenje,skini manual od svoje maticne od sajta proizvodjaca maticne i vidi koji su pinovi za sta
(mada to i mora pisati na samoj maticnoj)
Post dobio aplauz od LoKi
_oma_ je napisao/la:
Pokusaj sve povadti iz maticne i polako sve fino ustekaj ponovo,pogotovo SATA HDD kabal.
Ako to ne pomogne pokusaj sa kljucem ili nekim metalom kratkospojiti one 2 zice(pina) na F_Panel-u u maticne,ako en znas,ovo ti je front panel :

GL
edit: ako ne znas koju su zice za paljenje,skini manual od svoje maticne od sajta proizvodjaca maticne i vidi koji su pinovi za sta

GL

Ipak hvala za trud ♥
Ako moze momku aplauz.

Iskopcaj sve kablove od napajanja iz racunara i samo ga ukljuci u uticnicu i uzmi neku zicu ili spajalicu i probaj ovako vidjeti hoce li raditi napajanje.
Crnu i zelenu spoji kao na slici, sa gornje strane one gdje je ona
"kvaka". Ako tako ne bude radilo nego kao sto kazes samo par sekundi onda mjenjaj napajanje nema ti druge.,
NexT_T1 je napisao/la:

Iskopcaj sve kablove od napajanja iz racunara i samo ga ukljuci u uticnicu i uzmi neku zicu ili spajalicu i probaj ovako vidjeti hoce li raditi napajanje.
Crnu i zelenu spoji kao na slici, sa gornje strane one gdje je ona
"kvaka". Ako tako ne bude radilo nego kao sto kazes samo par sekundi onda mjenjaj napajanje nema ti druge.,
Prijavi se da bi odgovorio/la na ovu temu.