Preskoči na sadržaj
Ista raja. Nova runda.
GAMERZ.ba — REBORN
Diskusija

[Hard Drive Problem]

103 pregleda · 8 odgovora · otvorena 09.08.2012. u 14:47

Pozdrav,

Naime imam sledeći problem.

Riječ je o Western Digital WD10EADS 1.0TB drajvu. Znači disk je skoro nov, nikada nije ispadao, nikada se nije čula "buka ili kliktaj smrti u njemu" i do nedavno je radio normalno, i samo najednom se pojavi u startupu problem sa S.M.A.R.T koji govori da je problem sa sektorima i da je status BAD.

Šta je pošlo po zlu? Disk je bio samo za BACKUP i ništa više. Na njemu je bilo par igara i filmova. I da, kada hoću da formatiram ne dopušta mi, samo stane čitav sistem. Ali ga sasvim normalno detektuje u biosu, i da, pokušao sam dići sistem na njega, postavim npr. 20 gb particiju i formatiram "uspije formatirati 20gb" ali ne uspije instalirati OS na njega.

Dali sve ovo znači da je disk mrtav, i da od njega nema više ništa, ili je samo problem do vanjske ploče ili do softwera, molim ljude koji znaju nešto opširnije o diskovima da se jave na temu. Hvala.

Tražio sam po googl-u i govore da je ovo "masovni problem sa ovom tipom diska" ostalo rješenje nisam mogao naći.

p.s

I dali postoje ljudi koji to mogu napraviti, ne mislim da mi podatke izvuku iz njega i da plaćam previše novca, nego dali se može napraviti da se koristi ponovno i slično, znači ne čuje se kliktanje, i glava nije otišla "nije zgrebana, i disk nije otvaran prije".

Molim spamere i udarače u glavu da se ne mješaju po temi, i ondje gdje im nije mjesto.
Pokusaj skinuti HD Tune i skeniraj za BAD Sectorima,ako ih ima skini neki HDD regenerator,to bi ti moglo pomoci,ako ne onda je vjerovatno neka tvornicka greska,ali ako si ga nedavno kupio nosi ga u prodavnicu jer mora imati garanciju.

Da ga nisi slucajno drzao pored nekog zvucnika ili magneta ili slicno sto stvara elektromagnetno polje,ako jesi do tog je...
_oma_ je napisao/la:
Pokusaj skinuti HD Tune i skeniraj za BAD Sectorima,ako ih ima skini neki HDD regenerator,to bi ti moglo pomoci,ako ne onda je vjerovatno neka tvornicka greska,ali ako si ga nedavno kupio nosi ga u prodavnicu jer mora imati garanciju.

Da ga nisi slucajno drzao pored nekog zvucnika ili magneta ili slicno sto stvara elektromagnetno polje,ako jesi do tog je...
Držan je u pc kućištu, a zvučnici su na drugom kraju sobe. Hvala za odgovor probat ću sa ta 2 programa, pa javim ako je išta uspjelo popraviti.
Druže, ako ne uspeš da posle formata, i "popravljanja'' bad sektora, kreiraj jednu particiju posebno za njih (particija koja će biti sastavljena od bad sektora i koja neće biti korištena uopšte, čisto sumnjam da će biti više od >10ak Gb). Imaš takvih programa po netu..

Što se buke tiče, jedina opcija koja mi trenutno pada na pamet jeste da isključiš Windows indexing, to je meni rešilo problem bučnosti harda u idle modu..
Yaran je napisao/la:
Druže, ako ne uspeš da posle formata, i "popravljanja'' bad sektora, kreiraj jednu particiju posebno za njih (particija koja će biti sastavljena od bad sektora i koja neće biti korištena uopšte, čisto sumnjam da će biti više od >10ak Gb). Imaš takvih programa po netu..

Što se buke tiče, jedina opcija koja mi trenutno pada na pamet jeste da isključiš Windows indexing, to je meni rešilo problem bučnosti harda u idle modu..
Nemože njemu druže ništa pomoći, probao sam gore ovaj HDD regen, niti jedan sektor nemože da skenira. Otišao hdd skroz. Jedina opcija jeste da ga odnesem u servis, a to će koštati mnogo više, bolje kupiti drugi drajv.
Lowlevel (nulovanje) HDD-a možda? Nemoj tako lako da odustaneš! :D
Malo sam trazio po googleu i imaju neke zanimljive stvari koje bi ti mogle pomoci.
Naime prvo je da Windows 7 se susrece cesce sa tim problemima, zato pokusaj instalirati neki drugi OS, pa vidi da li ce uspjeti.
Drugo je ako hd zbilja pokvaren, pogledaj ovdje -> http://www.livedrive.com.
Nude 2TB backup prostora za samo 10 eura.
Yaran je napisao/la:
Lowlevel (nulovanje) HDD-a možda? Nemoj tako lako da odustaneš! :D
Pokušao sam i sa tim, nema šanse, čitav sistem uspori, čekam da uđem u sistem 5 minuta da bih nešto radio, iako je na drugom disku OS. Hopeless brate, nema šta. Za ovoga što kaže da je do OS, nije, probao sam i sa xp, i linux, sve isti problem.
Ako imaš garanciju, možda mu i ima spasa.. Šteta.. Sve u svemu.. srećno.. ;)

Prijavi se da bi odgovorio/la na ovu temu.