Preskoči na sadržaj
Ista raja. Nova runda.
GAMERZ.ba — REBORN
Diskusija Zaključana

Masina BH telekom

486 pregleda · 20 odgovora · otvorena 06.08.2012. u 16:51

Zdravo danas sam uzeo u BH telekomu masinu.
Ovo je bila najbolja sta imaju u ponudi, sad me interesuje koliko mogu dici servera na ovoj masini ?

3000 GB saobraćaja (upload+download)
640 GB disk prostora (četiri Hard Diska sa RAID 0,1 kontrolerom)
50 hostanih domena (.com, .ba i sl.)*
50 hostanih poddomena
50 domena na trećem nivou (.com.ba, tech.ba i sl.)
jedan fizički server (min 2x Quad Core AMD Opteron 2344HE, 1.7GHz CPU, min 8GB RAM, min 4x 160 GB disk, dva PSU)
1 javna IP adresa
500 e-mail adresa (na registrovanim domenama i poddomenama)
Firewall uključen
UniCredit je napisao/la:
2 cw-a
ti si lud x2
EXTREMESTYLE je napisao/la:
Digni mc server
Tekkit :D
edd3n je napisao/la:
Tekkit
je***o to, ja gledo na youtube, sjebo se nekakve provodnike pravis
EXTREMESTYLE je napisao/la:
Digni mc server
bice
BHT mašine imaju problem sa RAM memorijom.. Još jedna mana je link od 50 mbps.
Bh telecom mašine su na linku od 50 mbps. Ulaskom na game server, masina nije u mogucnosti da podrzi velik broj igraca, pa zato igraci seedaju (daju svoju konekciju). Posto je internet konekcija u BiH jako slaba, imat ćeš probleme sa lagom.
Jedina prednost je ta ako ćeš se bazirati samo na bosanskohercegovačko tržište, pa će ti korisnici BH Telecom ADSL imat low ping (Al opet se neće primat kako treba).

Znači, da rezimiramo

MANE:
- Loš link
- Malo RAM memorij

PREDNOST:
- Bosanski link

Ovo sam ti napiso da znaš šta te čeka, a odgovor na tvoje pitanje je: ~50 pub servera, ~70-80 cw servera. Sve preko toga će stvarati smetnje. Bilo bi dobro da se javi neko iz GSPa jer oni imaju mašinu u BH Telecomu.
DZAVID je napisao/la:
BHT mašine imaju problem sa RAM memorijom.. Još jedna mana je link od 50 mbps.
Bh telecom mašine su na linku od 50 mbps. Ulaskom na game server, masina nije u mogucnosti da podrzi velik broj igraca, pa zato igraci seedaju (daju svoju konekciju). Posto je internet konekcija u BiH jako slaba, imat ćeš probleme sa lagom.
Jedina prednost je ta ako ćeš se bazirati samo na bosanskohercegovačko tržište, pa će ti korisnici BH Telecom ADSL imat low ping (Al opet se neće primat kako treba).

Znači, da rezimiramo

MANE:
- Loš link
- Malo RAM memorij

PREDNOST:
- Bosanski link

Ovo sam ti napiso da znaš šta te čeka, a odgovor na tvoje pitanje je: ~50 pub servera, ~70-80 cw servera. Sve preko toga će stvarati smetnje. Bilo bi dobro da se javi neko iz GSPa jer oni imaju mašinu u BH Telecomu.
ovaj je na 100mbps danas sam pricao sa njima dole odraili su to. Sto se tice rama ja sam trazio da bude 16giga ali takve masine dole koriste za nesto bolje.Mozda uskoro dođem do te masine jer samo ko firma pc.ga ugovorili dosta posla i popusta naravno cemo imati od njih.
J0k33R je napisao/la:
ovaj je na 100mbps danas sam pricao sa njima dole odraili su to. Sto se tice rama ja sam trazio da bude 16giga ali takve masine dole koriste za nesto bolje.Mozda uskoro dođem do te masine jer samo ko firma pc.ga ugovorili dosta posla i popusta naravno cemo imati od njih.
Ma jarane, minimalno gigabajtni link treba. Ovde na balkanu jedva čekaju da neko otvori hosting da dos po njemu opale, a tebe će sa 100mbps satrat. Znači minimalno gigabajt za odbranu od dosa. Eno, kgb ti se prebacuje na 10gbitni link pa opet osjete dos napade. A dok sam ja radio za jedan hostingu, htjeli su da uzmu u telecomu mašinu ali su odustali radi tih 8 gb rama. Ne znam, trebo si još para skupit pa kupit u orinu ili veratu neku najjeftiniju, al bi ti opet bila bolja od te.

GL sa hostingom
SHALLY je napisao/la:
oćeš da otvoriš gamehosting?
da
J0k33R je napisao/la:
da
DZAVID ti je upravu slusaj momka nemoj se pravit tvrdoglav
N0X3ZZZ je napisao/la:
DZAVID ti je upravu slusaj momka nemoj se pravit tvrdoglav
nije mei problem povecati brzinu linka stela radi sve ALI JE SIGURNO DA CE SERVERI BITI NAJBOLJI U BIH I NAJEFTINI NA BALKANU
J0k33R je napisao/la:
nije mei problem povecati brzinu linka stela radi sve ALI JE SIGURNO DA CE SERVERI BITI NAJBOLJI U BIH I NAJEFTINI NA BALKANU
Jeli ti to pola familije radi u BHT-u ?
chaseN1 je napisao/la:
Jeli ti to pola familije radi u BHT-u ?
ama bas niko
J0k33R je napisao/la:
da
ne razumijem, skontaj se ? ukoliko želiš pm mogu ti objasnit
SHALLY je napisao/la:
ne razumijem, skontaj se ? ukoliko želiš pm mogu ti objasnit
ma o cemu tii ?
Dzavid je retardiran. Jedan CS server moze vuci do 2GB rama a 1 CSS do 4GB. Neces moci ni blizu 50Pubova a kamoli 80CW-ova.

Prijavi se da bi odgovorio/la na ovu temu.