Preskoči na sadržaj
Ista raja. Nova runda.
GAMERZ.ba — REBORN
Diskusija

[RQ]Crkla maticna

194 pregleda · 6 odgovora · otvorena 01.08.2012. u 16:51

Cao,cao

Prije mozda neka 3 mjeseca puko grom i ode kompic u helac , i šta sad odnio u servis kaze crkla maticna , za graficku mi je reko da je ok , al me zanima da l' je moguce da prezivi Ram i Procesor =D ? Znacim imam sve djelove iz tog racunara samo ta maticna mi treba a rijec je o : [ ASUS P4PE ]

Gdje se ima kupit ova maticna i da l' mi se isplati dati vec kolko KM posto nije neka masina =D

Ko pomogne zamolio bi nekog iz Administracije da dodjeli aplauz HVALA
Bolan gdje ces uzimati u 2012 godini novu s478 maticnu plocu .

Nema. A i da ima skuplja bi te ploca dosla od svih komponenti koje imas .
ne idi ispod socketa 1156 ;)

nemoj da bi pomišljao da uzimaš lga775 procesore.

Sve ti je živo jeftino od novije tehnologije počev od rama pa do matične ploče.

Ne isplati se uopšte ulagati u tako star računar i takve komponente.
Tako i meni pregorila matična ploča i spalila skoro pa sve komponente. Jedino što mi je radilo jeste memorija i hdd. Sve ostalo sprženo.

Popravljat se nemoj ni pitati, kupi najnoviju matičnu da možeš biti rahat par godina
meni prije 4 mjeseca pregorila tak maticna i cpu al et da toga nije bilo nebi nikad probao intel procesore
U slicnoj smo situaciji, samo sto je tebi slot za grafu AGP, te ti je lakse naci odgovarajucu (govorimo o pik.ba), dok je meni PCI-x16 koji je dosta rijedak tamo. Dakle, za nekih 30-40 km mozes uzeti platformu maticna+procesor (naravno polovno). Naravno sad zavisi sta ti od trenutne kofe rade, ako ne radi samo maticna mogao bi proci i ispod ove cijene gore. Samo se dobro raspitaj prije da li imas sve potrebne konektore, i koje ti je kuciste tj. da li maticna moze stati unutra.

Prijavi se da bi odgovorio/la na ovu temu.