Preskoči na sadržaj
Ista raja. Nova runda.
GAMERZ.ba — REBORN
Diskusija

Kompjuter problem ! Pomoc

103 pregleda · 5 odgovora · otvorena 23.07.2012. u 18:36

Pozdrav !
Prije 2 dana mi se bio 2x izgasio kompjuter i ja ga fino očistim i nije se jučer gasi.Danas se ugasi jednom i neće da se upali i skontam ja da je neko mrdo stol pa se iskopcao kabal od napojne iz utičnice.I ja ga upalim pokaže mi ovaki prozor (ovo sam na netu našo)

I ja ga fino se kompjuter restarta i uđem ja na svoj korisnički račun i piše mi da moj Windows 7 nije lincenciran.I ja sam upro da neću sada lincencirat i prozor se zatvori i radna površina mi je crna.
Pitanje:
1. Zbog čega mi se gasi kompjuter?Čistim ga sa CCleanerom i skeniram sa Malwarebytes i očistio sam ga prije 2dana.
2. Jeli moguće da mi se gasi zbog pregrijavanja jer se kompjuter nikako ne gasi a kućište se nalazi u skučenom prostor pa bude velika temperatura?
3. Zbog čega mi pokazuje da mi Windows nije lincenciram,a kad sam ga kupovao oni su mi dali originalni.Ovo mi prije nije pokazivalo?
Zbog cega se gasi ne znam moguce je da je do temperature skini neki program pa provjeri temp pa postavi ovdje pa cemo ti reci je li do toga

evo jedan :
http://www.piriform.com/speccy

a ovo za win 7 jesi njima odnio platio i oni ti vratili sa win7 ili si ti sam narucio pa instalirao ?
Zavisi moze biti do temperature..npr AMD.eovi se griju nenormalno..skini program Everest Ultimate Edition extra je imas sve mozes pratiti izvjesaje temperaturu cak ti pokaziva i napone da li su naponi u granicama normale..pokaziva i broj okretajaj coolera u minuti/asatu...extra program :D
Imam program za provjeru temperature došao mi uz grafičku Asus SmartDoctor
@ItAchi
kad sam kupovao kompjuter oni su mi ja mislim instalirali taj lincencirani windows,ali nisam sad siguran jesu li mi stavili lincenicirani.probat cu naci na netu key
@topic
Moguće je kako mi je brat mrdno stol da je se iskopcao kabal od napojne.Hvala svima u svakom slučaju

Prijavi se da bi odgovorio/la na ovu temu.