Preskoči na sadržaj
Ista raja. Nova runda.
GAMERZ.ba — REBORN
Diskusija

Minecraft pitanje

161 pregled · 9 odgovora · otvorena 26.08.2012. u 19:12

Zdravo , kako da napravim svoj minecraft server da na njega mogu i ulaze ljudi koji nemaju premium account (Windows 7 64-bit-ni imam).Ty ;)
http://gamers.ba/forum/40/173811/-minecraft-server-tutorial/

Upss.. Prestiže me Bane

EDIT : http://www.minecraft.net/download - Skineš tu server za windows ,staviš ga u neki folder i samo pokreneš..

Default mod ti je Survival..

Odeš na whatismyip nadjes IP adresu , dodaš na nju default mc port i daš jaranima da uđu

Port :
25565

Ako vas kika kad budete ulazili , odeš u server properties tj. otvoriš sa notepadom i odeš pod online mode , staviš umjesto true -false. enjoy
Ne znam što ćeš dizati svoj server, kad znam unaprijed da imaš shitty up speed?

Kako da svoj bubam 23kbps uplink podijeliš na klijente?

Igraš ti i dovoljno je da uđe tvoj drug i da ti počne lag spikes da udara, ako si već zagrijan, zakupi server, nije puno skupo.

Najbolja opcija jeste da zakupiš VPS, i na njega instaliraš server.
Ako oces da igras sa 1-2 prijatelja onda mozes pokusati to sto je mario pisao. Ali sve u svemu opet ce malo da laguje, predlazem ti da ne pokusavas sa ispod 2MB konekcijom
SWEIDER je napisao/la:
Ako oces da igras sa 1-2 prijatelja onda mozes pokusati to sto je mario pisao. Ali sve u svemu opet ce malo da laguje, predlazem ti da ne pokusavas sa ispod 2MB konekcijom ;)
imam 4 MB konekciju
Mozes bez problema otvoriti server, ali ne preporucujem ti da na serveru bude vise od 5 ljudi
FatalErrorxD je napisao/la:
imam 4 MB konekciju
Bitan faktor dizanja servera je ram memorija i upload speed, ne download speed.

toliko od mene.
Kao što su ti ostali i naveli, za tebe i tvog druga, kućni server preko hamachija je super. Uradiš sve kako je mario napisao i samo u server.properties staviš online-mode=false i server-ip=ip tvog hamachija.

Prethodno je potrebno da napraviš network na hamachiju te da daš podatke tvom drugu da uđe...
hamachi je za to stvoren al jarane treba ti ultra konekcija i ultra komp jer vuce rama podosta

Prijavi se da bi odgovorio/la na ovu temu.