Preskoči na sadržaj
Ista raja. Nova runda.
GAMERZ.ba — REBORN
Diskusija Zaključana

problem sa umrezavanjem

91 pregled · 6 odgovora · otvorena 14.07.2012. u 13:06

Imam problem sa umrezavanjem..
Znaci hocu da umrezim racunar i laptop na jedan ruter.
Ruter je bhtelecom 2/2.
I sad ubacim oba mrezna kabla u ruter i u racunar i laptop i kad hocu da se konektujem na net samo se konektuje na laptop, a na racunaru mi pise Connecting through WAN miniport (PPOUE) i onda izbaci neki error

Eto ako neko ima nacin da mi pomogne bio mi mu zahvalan.. :)
Da bi mogao da oba racunara imaju internet imaju 2 opcije:

1. Opcija - Router nosi internet

Ukratko, udjes u postavke routera i nastimas da se automatski spaja na internet cim se upali i podesis DHCP i DNS servere, a na racunarima nastimas automatski da uzimaju IP adrese.

Preporucujem ti ovu opciju. Jer je jednostavnija i racunari mogu neovisno jedan od drugog da pristupaju internetu

2. Opcija - ICS ( Internet Connection Sharing )
Ova opcija se sastoji u tome da putem ICS-a ( Internet Connection Sharing ) nastimas da se sa lupam racunarom spojis na internet i onda tu internet konekciju sharujes i da na laptopu preko tog racunara pristupas internetu

Ovu opciju ti ne preporucujem iz razloga da ukoliko zelis na laptopu da pristupis internetu, racunar ti mora bit upaljen i spojen na internetu.

Post dobio aplauz od skile

LoKi je napisao/la:
Da bi mogao da oba racunara imaju internet imaju 2 opcije:

1. Opcija - Router nosi internet

Ukratko, udjes u postavke routera i nastimas da se automatski spaja na internet cim se upali i podesis DHCP i DNS servere, a na racunarima nastimas automatski da uzimaju IP adrese.

Preporucujem ti ovu opciju. Jer je jednostavnija i racunari mogu neovisno jedan od drugog da pristupaju internetu

2. Opcija - ICS ( Internet Connection Sharing )
Ova opcija se sastoji u tome da putem ICS-a ( Internet Connection Sharing ) nastimas da se sa lupam racunarom spojis na internet i onda tu internet konekciju sharujes i da na laptopu preko tog racunara pristupas internetu

Ovu opciju ti ne preporucujem iz razloga da ukoliko zelis na laptopu da pristupis internetu, racunar ti mora bit upaljen i spojen na internetu.
Hvala i ako ti nije problem da mi na pm malo pojasnis prvu opciju sta treba da uradim i to :)
MuaNer je napisao/la:
Hvala i ako ti nije problem da mi na pm malo pojasnis prvu opciju sta treba da uradim i to 
Onda je besmislena poenta foruma. Mislim eventualno ako iko jos ima slicnih problema ( a bilo je slicnih tema samo vam mrsko trazit  )

U biti uputstvo vjerovatno imas na bh telecom stranici:

Evo 30 sekundi trazenja:

http://www.bhtelecom.ba/fileadmin/user_upload/bhtelecom/Paradigm.pdf
LoKi je napisao/la:
Onda je besmislena poenta foruma. Mislim eventualno ako iko jos ima slicnih problema ( a bilo je slicnih tema samo vam mrsko trazit :) )

U biti uputstvo vjerovatno imas na bh telecom stranici:

Evo 30 sekundi trazenja:

http://www.bhtelecom.ba/fileadmin/user_upload/bhtelecom/Paradigm.pdf
Eo sad je uredu sad sve radi al samo kad ja igram cs na racunaru a neko je na laptopu onda ping skace do 100-150 :$
MuaNer je napisao/la:
Eo sad je uredu sad sve radi al samo kad ja igram cs na racunaru a neko je na laptopu onda ping skace do 100-150 :$
To je sada daljnje stimanje i podesavanje. Tj fine tuning.

Naravno zavisi ti i od konekcije, kao i opterecanja konekcije. Imas tutorijala po gamers kako ocistit racunar, nastimati rejtove itd itd ...
LoKi je napisao/la:
To je sada daljnje stimanje i podesavanje. Tj fine tuning.

Naravno zavisi ti i od konekcije, kao i opterecanja konekcije. Imas tutorijala po gamers kako ocistit racunar, nastimati rejtove itd itd ...
Ok.. Hvala ti!

Prijavi se da bi odgovorio/la na ovu temu.