Preskoči na sadržaj
Ista raja. Nova runda.
GAMERZ.ba — REBORN
Diskusija

Uspostavljanje internet konekcije!

92 pregleda · 7 odgovora · otvorena 15.08.2012. u 00:10

Posto se bas ne razumijem u ove internet veze i slicno, imao bih jedno pitanje.
Ja koristim kablovski internet HS i imam ovaj njihov motorola modem. Sad sam nabavio dva racunara u kuci...pa me interesuje mozeli se pomocu jednog modema uspostaviti internet konekcija na oba racunara ili moram kupiti i drugi modem.

Hvala unaprijed!
more saće ti neko objasnit mrsko meni

Post dobio šamar od skile

Mozes, moras imat 2 mrezne u jednom PCu i jednu u drugom spojis ta dva medjusobno, i iz ovog sto ima dvije mrezne jedan kabal ide u modem. i to je to, mozda ces morat manualno ip adresse postavit, a mozes i preko routera ovako :
uzmes wirelles net i rijeseno
Koliko sam razumio moram povezati oba racunara medusobno mreznim kablom ...a ovaj drugi normalno ono u modem ?
AleNoO je napisao/la:
Koliko sam razumio moram povezati oba racunara medusobno mreznim kablom ...a ovaj drugi normalno ono u modem ?
da da, znaci uzmes jednu mreznu koja kosta oko 10-15 km spojis njih medjusobno i jedan kabal u modem, ili mozda po meni lijepsi nacin uzmes router imas ih od 30 km il malo skuplji od 40-50 sa wifi tako da imas i wifi dodatno.. sad kako vidis sta ti je pristupacnije, sretno
Kupi Router,Mrezni kabel iz modema uturi u WAN na routeru i ostale mrezne kablove iz routera u kompove,il ako ti komp podrzava wireless mozes bezicno na net
Mislim da racunar ne podrzava wifi :)
Al' opet cu probati ovo sa mreznim kablom ...ako budem nasao duzinu , jer je malo veca razdaljina izmedu njih !

Prijavi se da bi odgovorio/la na ovu temu.