Preskoči na sadržaj
Ista raja. Nova runda.
GAMERZ.ba — REBORN
Pitanje Poništeno pitanje 31 bod

Komp stopa problem opet isti?

315 pregleda · 15 odgovora · otvorena 24.02.2007. u 23:40

Ovako dragi gameri , meni je potrebna pomoc ...

no skoro sam postavio jednu temu , koja je se izgubila , pa moradoh jos jednu.

Virusa nema, sve sam detaljno vise puta čistio!

http://www.gamers.ba/procitaj.php?forum=7&id=16785

Naime , imam problem s processima, uvjek su na 99%!
Formatirao sam comp, no situacija se nije promjenila nikako, sve ostalo isto kao sto je i bilo!

Ovo je slika kada sam ga tek formatirao :

STA DA RADIM?

Uz formatiranje, te novo instaliranje windowsa pojavio se jos jedan problem, a to je:

Kada sam konektovan na internet, te otvorim ovaj portal desava se sledece:

STA DA RADIM?

I kada kliknem na "don't send" konekcija se prekine, i moram onda restartovati kompjuter , da bih opet poslije mogao uspostaviti vezu s internetom !

Ali proccesi izgledaju ovako:

STA DA RADIM?

IMALI NEKO KAKVO KORISNO RJEŠENJE ZA OVAJ PROBLEM?

OTVORITE ONU GORE TEMU PA PROCITAJTE JA SAM AUTOR I TE TEME! PROCITAJTE!

taj genereic host ... ja sam imao problema sa njim tacnije bihnetov komunikator mi je to pravio taj problem ...

mozda neka zakrpa za windows i komunikator se bas ne podnose
               FreeStyle je napisao/la:
taj genereic host ... ja sam imao problema sa njim tacnije bihnetov komunikator mi je to pravio taj problem ...

mozda neka zakrpa za windows i komunikator se bas ne podnose

Hm , ja cak ne koristim bihnetov komunikator , no ovo se po prvi puta desava , i moradoh ovako da pitam jer adekvatnog rijesenja nemam .$

Stalno system idle procces stoji na 99% , a CPU USAGE bude 1% , a 99+1 = 100%!
0.insert win95 cd in your dvd rom
1.inster sisetem disk for win 95
2.start copjuter with cd-rom superotz
3.then enter this ms-dos comad FORMART C:/U end enter
4.then this comand E: enter
5. then setup.exe enter

then dont now wath to do!!!

edit:!

1.prbaj formatirati hdd u MS-DOS-u pa onda stavi XP
2.100% imas nesto sto ti se ubacuje u procese ,ja sam imao jedan dio crva koji me zezao..
3.ja sam to resio sam nekim spyvare : Spyware Terminator,Spyware Doctor (najvise pomogao)
SuperAntiSpyware Professional,Ad-Purge Adware and Spyware Remove i#1spyware Killer 2.1 ... tako dalje..
jedva sam nekako sa time sredio da radi sve perfektno

pogledaj ovo

ljudi dajte pomozite dacu vam i ja 30 bodova..

evo sta sam danas probao:
- skinuo tune up (popravio u sistemu oko 1000 gresaka)
- skinuo registry fix (popravio 300 gresaka u registriju)
- ocistio comp i defregmentirao par puta
- cistio sa ad-awareom vise puta nije nikakav virus naslo
- skinuo sam neki program sto vidi i processe koje nemozes vidjeti kroz task menadzer i nista nije bilo sumnjivo...

ostaje mi jos samo da formatiram C:

EDIT: Mirza kako ja znam kad ti dole pise CPU 2% to jest da ti samo 2% zauzima process, to je normalno ako gore pise 99...

pogledaj meni dole pise 100%, ti se nemas sta brinut jer je bitno sta dole pise!

to je moje misljenje mozda grijesim neznam
               Xe0n je napisao/la:
0.insert win95 cd in your dvd rom
1.inster sisetem disk for win 95
2.start copjuter with cd-rom superotz
3.then enter this ms-dos comad FORMART C:/U end enter
4.then this comand E: enter
5. then setup.exe enter

then dont now wath to do!!!

edit:!

1.prbaj formatirati hdd u MS-DOS-u pa onda stavi XP
2.100% imas nesto sto ti se ubacuje u procese ,ja sam imao jedan dio crva koji me zezao..
3.ja sam to resio sam nekim spyvare : Spyware Terminator,Spyware Doctor (najvise pomogao)
SuperAntiSpyware Professional,Ad-Purge Adware and Spyware Remove i#1spyware Killer 2.1 ... tako dalje..
jedva sam nekako sa time sredio da radi sve perfektno

Brate , svaki puta sam ga restartovao ubacio win98 boot cd, jer drugog nemam, i formatirao, i onda sam instalirao windows xp+sp2, i onako izgleda kad je tek formatiran , gore na prvoj slici!
Uvjek ga formatiram iz ms dos-a ne znam drugacije.:$

@AlienzZ

To je doobro, kod tebe je system idle procces 44%, kod mene jedva da se spusti na 90% cak i ako se spusti to je uspjeh!
POMAGAJTE!

edit:
nekada mi se zna desiti samo sto ga upalim, otvorim task manager da zasteka i moram ga ugasiti iz struje, kod mene bude ili 99% ili 100% no formatirao sam ga do sata 3 puta i sve se isto desava!
za mirzu : evo moja slika procesa ima ih samo 5 i to su :winamp.kaspersky,msn,taskmenager.mozzila.
AlienzZ : bravo tako i ja isto imam sredzen racunar

probaj formatiraiti HDD na NTFS ,to mozes uzmes boot sa XP cd-a i samo ides dalje i kad ti izbaci opcije format hdd izaneri NTFS

ma sta me briga kad sam ti na msn-u govorio 5 puta kako da skines drajver nije skonto kako da skontas druge stvari

ma sta me briga
1.system idle process ti je proces koji ti na neki nacin prikazuje koliko ti je ostalo cpu usage na raspolaganju za ostale procese.
napr pokrenes adobe photosop,al prije toga otvoris task menager i gledas kako procesi rade...dok se pali photoshop on zahtjeva dio cpu usagea da se pokrene...ovako bi trebalo da izgleda:
adobe.exe mirza 40 cpu usage 100 mb of memory
a dole gdje je idle system proces treba da bude,,znaci ako ti tegli 40-45% cpu-a na ostale programe ukljucujuci adobe,na system idle proces treba da ostane 50-60% cpu..znaci idle system ti samo pokazuje ostatak cpu-usage-a
2.Zakljucak:idle system proces nije stetan za komp nit ti,sta ja znam usporava komp na 99%usage

btw:ljudi su imali slicne probleme.. pa vidi
http://www.devhood.com/messages/message_view-2.aspx?thread_id=30874

http://www.computerhope.com/issues/ch000729.htm

http://www.processlibrary.com/directory?files=system%20idle%20process&showId=25540

googlaj,na netu su svi vasi problemi rijeseni samo je potrebno znati potraziti

DA NISI CHEATER, REKAO BI TI JA :p
Eh vako, posto je ovo standardni problem kod Win XP sp2. Desio se i meni i rijesenje je vrlo jednostavno. Moras update svoj windows. Ako ti nisu automatic updates ukljuceni otidji na start->control panel->security centar, a onda u njemu klikni pri dnu AUTOMATIC UPDATES. Otvorit ce ti se novi prozor i tu klikni INSTALL UPDATES FROM Windows Update Web Site.
Iako mozda (vjerovatno) imas crackovanu verziju windowsa, Critical update-e ces moci skinuti, a oni u sebi sadrze rijesenje za ovaj problem. Nakon sto ih downloadas i instaliras restartuj computer. Nakon toga problem se moze pojaviti jos jednom jer je takva priroda problema (da sad nepisem o tome), ali poslije toga ce raditi 100% Ako nisi shvatio reci, gdje zapelo pa da pojasnim malo bolje.
sto se tice slike 1 i 3 kod mene su ti procesi stalno upaljeni i pc mi radi normalno,a taj genuise sto ti je na slici br 2 se i meni pojavio a on je konfigurator windowsa i problem je u tome sto ti to nije orginal verzija windowsa.vise o tome mozes naci na
http://www.microsoft.com/genuine/downloads/nonGenuine.aspx?displaylang=en&cCode=BIH&Error=3&PartnerID=103&sGuid=e95b3091-826a-47a0-9c4f-9d093b966061
a rjesenje problema je ponovno formatiranje pc ali s drugom verzijom windowsa po mogucnosti da je orgina.ja sam taj problem kod sebe rijesio upravo tako.
               AlienzZ je napisao/la:
pogledaj ovo

- skinuo sam neki program sto vidi i processe koje nemozes vidjeti kroz task menadzer i nista nije bilo sumnjivo...

EDIT: Mirza kako ja znam kad ti dole pise CPU 2% to jest da ti samo 2% zauzima process, to je normalno ako gore pise 99...

pogledaj meni dole pise 100%, ti se nemas sta brinut jer je bitno sta dole pise!

to nije nikakav problem.pc ti radi normalno!
system idle procces to ti je uvek 99% to ti je prazan hod.....
probaj iskljuciti cd rom pa onda digni sistem. ako ti sve bode ok onda uradi sledece:
kad iskljucis cd rom digni sistem i idi u control panelregional setings i tu sve podesi na english. restartuj komp, pa ga ugasi i onda spoji cd-rom, pa digni sistem.
kad to uradis mozes u regional setings vrati sve kako ti je bilo.

Kad nemas nekih jacih procesa koji su u tijeku Idle mora biti 99%.

A sto se tice generic host problema, meni se dogadalo zato sto sam instalirao updatse na crackirani win, reinstaliram sa genuine winom i iskljuci automatic updates sve normala (ama bas nista nije updatirano, Win Pro SP 2).
U mene je Pincomov WLAN pa ti nije do davatelja usluge.

Pa ti vidi...
               AlienzZ je napisao/la:
pogledaj ovo

Steka ko lud

Prijatelju tebi je virus 100%, taj se ne moze izbrisat normalno iz windowsa, stalno se stvara i kad ga ugasis u procesima!!!

Instaliraj i updatiraj NOD32 (podesi da sve brise), restartiraj comp u safe modu i pokreni NOD32.

Ako bude jos kakvih problema javi se...
               yassa je napisao/la:
DA NISI CHEATER, REKAO BI TI JA :p

Je**m ti mamu glupu spamersku sta se koji Ku**C javljas kad veze nemas!

Prijavi se da bi odgovorio/la na ovu temu.