Diskusija
temperature na kompu
123 pregleda · 9 odgovora · otvorena 30.06.2012. u 16:36
Ako su to temperature mjerenje u idle modu onda su normalne jos pogotovo ako je neki stariji PC.
_oma_ je napisao/la:
Ako su to temperature mjerenje u idle modu onda su normalne jos pogotovo ako je neki stariji PC.
Pandzinho je napisao/la:
a jes jedno 4 godine ali gore konfe nema tako da prepo sam se bio al na grafickoj mogu prakticki kafu napravit
Ako su temp vise od 80 stepeni,promjeni termalnu pastu na CPU i GPU,ocisti PC itd.
_oma_ je napisao/la:
Ako su temp procesora i graficke u full loadu npr kad igras neku igricu ili neki editing onda su normalne i da ide do nekih 80 stepeni jer je i napoljju preko 35 stepeni.
Ako su temp vise od 80 stepeni,promjeni termalnu pastu na CPU i GPU,ocisti PC itd.
Pa riknut će ti grafička ubrzo ako ne riješiš tih 113°C na njoj.
Prvi put vidim da graficka moze radit na tolikoj temperaturi. Gasi to i cisti i mijenjaj pastu ako boga znas. Ne vjerujem da ce ti tako 24h izdrati.
ugasio sam i ocistio pastu cu zamjenit ali nikad nisam mjenjo znam da to ima na procesoru a jel ima jos igdi mislim ne razumjem se u te stvari jel bilo mi sumnjivo inace mi 99 100 fps a danas 30 fps
Pandzinho je napisao/la:
ugasio sam i ocistio pastu cu zamjenit ali nikad nisam mjenjo znam da to ima na procesoru a jel ima jos igdi mislim ne razumjem se u te stvari jel bilo mi sumnjivo inace mi 99 100 fps a danas 30 fps
Evo kako ces promjeniti pastu,u sustini prati ovo i pazi da ne stavis previse paste da nebi doslo do "razljevanja" paste po ostatku maticne/graficke i tako napravili kratki spoj(posto se u pasti nalaze komadici zeljeza,srebra itd koji provode struju).
TuT by Krystal/klik me
Ako nemas paste onda kupi(kvalitetna Cooler master ili Zalman ili Artic cooling pasta kosta od 7-15KM kako gdje i mozes je koristiti vise puta.
Ima je u svakoj PC radnji 8-)
_oma_ je napisao/la:
Inace graficki procesor (GPU) je u sustini isto kao i centralni procesor CPU(fizicki gledano) tako da mu moras bas kao i na CPU-u redovno mjenjat pastu( od 1-3 puta godisnje zavisi od temperatura i kvalitete paste).
Evo kako ces promjeniti pastu,u sustini prati ovo i pazi da ne stavis previse paste da nebi doslo do "razljevanja" paste po ostatku maticne/graficke i tako napravili kratki spoj(posto se u pasti nalaze komadici zeljeza,srebra itd koji provode struju).
TuT by Krystal/klik me
Ako nemas paste onda kupi(kvalitetna Cooler master ili Zalman ili Artic cooling pasta kosta od 7-15KM kako gdje i mozes je koristiti vise puta.
Ima je u svakoj PC radnji
TuT by Krystal/klik me
Ima je u svakoj PC radnji
Prijavi se da bi odgovorio/la na ovu temu.