Preskoči na sadržaj
Ista raja. Nova runda.
GAMERZ.ba — REBORN
Diskusija

temperature na kompu

123 pregleda · 9 odgovora · otvorena 30.06.2012. u 16:36

jel ovo malo puno mislim 113 stupnjeva na grafickoj ja je pipnuo golom rukom haman nisam umro ocistio kompjuter i sve -
Ako su to temperature mjerenje u idle modu onda su normalne jos pogotovo ako je neki stariji PC.
_oma_ je napisao/la:
Ako su to temperature mjerenje u idle modu onda su normalne jos pogotovo ako je neki stariji PC.
a jes jedno 4 godine ali gore konfe nema tako da prepo sam se bio al na grafickoj mogu prakticki kafu napravit :P
Pandzinho je napisao/la:
a jes jedno 4 godine ali gore konfe nema tako da prepo sam se bio al na grafickoj mogu prakticki kafu napravit 
Ako su temp procesora i graficke u full loadu npr kad igras neku igricu ili neki editing onda su normalne i da ide do nekih 80 stepeni jer je i napoljju preko 35 stepeni.

Ako su temp vise od 80 stepeni,promjeni termalnu pastu na CPU i GPU,ocisti PC itd.
_oma_ je napisao/la:
Ako su temp procesora i graficke u full loadu npr kad igras neku igricu ili neki editing onda su normalne i da ide do nekih 80 stepeni jer je i napoljju preko 35 stepeni.

Ako su temp vise od 80 stepeni,promjeni termalnu pastu na CPU i GPU,ocisti PC itd.
ako je tako onda necu samo cu ocistit sad cu dobit novi komp al meni govorili da ce meni to danas riknut da je to kao previse itd.
Pa riknut će ti grafička ubrzo ako ne riješiš tih 113°C na njoj.
Prvi put vidim da graficka moze radit na tolikoj temperaturi. Gasi to i cisti i mijenjaj pastu ako boga znas. Ne vjerujem da ce ti tako 24h izdrati.
ugasio sam i ocistio pastu cu zamjenit ali nikad nisam mjenjo znam da to ima na procesoru a jel ima jos igdi mislim ne razumjem se u te stvari jel bilo mi sumnjivo inace mi 99 100 fps a danas 30 fps
Pandzinho je napisao/la:
ugasio sam i ocistio pastu cu zamjenit ali nikad nisam mjenjo znam da to ima na procesoru a jel ima jos igdi mislim ne razumjem se u te stvari jel bilo mi sumnjivo inace mi 99 100 fps a danas 30 fps
Inace graficki procesor (GPU) je u sustini isto kao i centralni procesor CPU(fizicki gledano) tako da mu moras bas kao i na CPU-u redovno mjenjat pastu( od 1-3 puta godisnje zavisi od temperatura i kvalitete paste).

Evo kako ces promjeniti pastu,u sustini prati ovo i pazi da ne stavis previse paste da nebi doslo do "razljevanja" paste po ostatku maticne/graficke i tako napravili kratki spoj(posto se u pasti nalaze komadici zeljeza,srebra itd koji provode struju).

TuT by Krystal/klik me

Ako nemas paste onda kupi(kvalitetna Cooler master ili Zalman ili Artic cooling pasta kosta od 7-15KM kako gdje i mozes je koristiti vise puta.

Ima je u svakoj PC radnji 8-)
_oma_ je napisao/la:
Inace graficki procesor (GPU) je u sustini isto kao i centralni procesor CPU(fizicki gledano) tako da mu moras bas kao i na CPU-u redovno mjenjat pastu( od 1-3 puta godisnje zavisi od temperatura i kvalitete paste).

Evo kako ces promjeniti pastu,u sustini prati ovo i pazi da ne stavis previse paste da nebi doslo do "razljevanja" paste po ostatku maticne/graficke i tako napravili kratki spoj(posto se u pasti nalaze komadici zeljeza,srebra itd koji provode struju).

TuT by Krystal/klik me

Ako nemas paste onda kupi(kvalitetna Cooler master ili Zalman ili Artic cooling pasta kosta od 7-15KM kako gdje i mozes je koristiti vise puta.

Ima je u svakoj PC radnji 9-)
hvala ti od srca sutra cu to rjesit :P

Prijavi se da bi odgovorio/la na ovu temu.