Posjedujem i igram sve ove champione bar jedanput na dan
Ovako, ja ću ti objašnjavati svakog championa i napisati build, a onda dati neku moju preporuku.
Darius - dobar champion, "nerfan" zadnji patch(iako bi ga trebali još nerfati), ulti OP. Role : solotop, jungle. Igraš ga kao tanky-a sa nekih ~ 200 AD, možda i više. Iako ne počinjem po recomendedu, startam sa Ruby Crystal radi helti, te bržeg sklapanja Frozen Malleta.
Build : što se tiče builda, preporučujem ti da uzmeš recomended(Frozen Mallet, Boots(tanacity), Maw of Malmorth, Bloodthirster radi lifesteala, Warmog i Atma).
Draven - AD Carry, po meni jako dobar, iako se mnogi neće složiti. U early game pravi strašne probleme sa Q spellom, naravno ako si skillan sa njim

Ulti također dobar, sve u svemu jako zanimljiv za igru. Počinješ sa boots + 3 potiona.
Build : Ideš klasični AD Carry build : Boots(Attack speed), Infinity Edge, Phantom Dancer & Black Cleaver, Bloodthirster, Last Whisper.
Jax - jedan od mojih omiljenih championa. Preferiram ga solotop, iako je i kao jungler dobar. Sam Jax je hybrid, kombinuješ AD, AP iteme. Evo ti combo za njega ako ga budeš uzeo ; E, W, pa Q. Počinješ sa bootsima + 3 potiona.
Build : Ideš Mercury boots, Hextech Gunblade, Trinity Force, Warmog, Frozen Mallet i Atma.
Olaf - Preferiram ga kao junglera, možeš igrati sa njim solotop. Najviše ga koristim uz Warwicka u jungli. Pošto njega igram ponajviše, ako si jungler stackaj W spell zbog lifesteala. Ako si jungler počinjes sa cloth, te 5 potiona, ako si solotop ideš boots + 3 potiona.
Build : Warmog, Boots(attack speed ili neke druge, zavisno od protivničke ekipe), Atma, Frozen Mallet, Zeke's Herald, te još neki deff item(Thornmail, Force of Nature zavisno od protivničke ekipe).
Što se tiče runa, za ova tri tenkija(Olaf, Jax, Darius) uzimaš gotovo iste rune, armpen(iako Darius dobija sa E spellom armpen), armor, magic resist, helti ; dok AD Carry attack damage, attack speed, armpen.
Pošto sam ti napisao nešto o ovim championima, ja mislim da je najbolje da sam izabereš, jer ne znam sad sa kojom se rolom najbolje snalaziš, da li voliš AD Carry-e ili možda igrati tenkove. Ako ćeš već birati između Dariusa ili Jaxa, uzmi Jaxa jer mu je counter pick. Možda najbolje da uzmeš Jaxa i Olafa, usput još uštediš malo IP-eva a jako su slični Dariusa, rekoh gore da je Jax i bolji