Preskoči na sadržaj
Ista raja. Nova runda.
GAMERZ.ba — REBORN
Diskusija Zaključana

[MC] Enchanting

188 pregleda · 8 odgovora · otvorena 25.06.2012. u 21:29

Pozdrav, da li ima neka dobra dusa da mi nesto kaze o enchantingu,npr. sta se sve moze enchantovati?
koji lvl moram biti i koja su najjaca enchantovana oruzja?

Cuo sam za neku krampu,npr kad nadjem dijamant iskopam ga kao kocku i onda stavim u crafting table ,dobijem vise dijamata.

Da li je ovo dovoljno napraviti za jak enchanting, i dali zavisi kolicina knjiga od jacine enchantinga? (mozda glupo pitanje,ali sta cu kad nisam upucen)

Nemojte mi davati nikakve tutoriale na engleskom jeziku,jedino ako ima neki TuT na nasem,bio tekstualni ili multimedijalni !

I na kraju ako moze neko da postavi neki tut za dobru XP farmu 
E pošto je icee doktoriro to, on će ti sve to objasniti. Mogu ti i ja objasniti, ali bolji enchant ćeš dobiti ako ti on objasni..
Javio sam mu ja, čim završi gejm za nekih max 20 min ćeš dobiti adekvatan odgovor.
Ovako znaci da izvuces najbolji enchant moras bookshelfe ovako da poredas
ali gledaj da sto veci broj lvl-a ubacis u enchant , znaci sto vise lvl-a to bolji enchant . To ne mora da znaci nekad je enchant od 40 lvl-a slabiji nego onaj od 34 , ali uglavnom moras tako da poredas bookshelfe da bi izvuko sto bolji enchant.. Preporucujem da se enchanta diamond oprema jer ova losija oprema brze puca i onda nije adekvatno enchant iskoristen + sam bonus od tog materijala ( jer diamond je bolji nego iron ) , imas veci izbor enchanta .. npr. silk touch(dodir svile) to ti je kad udaras block on ispada onakav kakav je i bio :) dok ja preferira fortune(sudbinu) , npr. mogu da dobijem od 5 diamond ora 15 diamonda :) ... sto se tice armora i dalje stojim iza toga da se enchanta oprema od diamonda :) ... gledaj da imas protection sto veci na armorima i da bar na 1 dijelu imas fire protection radi lakseg farmanja , da ne gines u lavi tako lako i da mozes farmat u netheru :) ... sto se tice farmanja levela ja preferiram nether jer ima zombie pigmena dosta pa se lako farma :)

Moj savjet ti je jos da nafarmas vise lvla .. npr. 30-50 pa tek onda enchant jer ovi manji su losi :D .. ja msm da sam objasnio dovoljno :D ako bude jos sta trebalo pisi :D

Post dobio aplauz od Brix

Odlicno je objasnjeno,samo imam jos jednu nedoumicu,tj. da li se ove knjige trose ili tako nesto? (apsolutni sam pocetnik za enchant,ne zamjeri na glupim pitanjima ) 
icEE je napisao/la:
Ne knjige se ne trose 
OK,hvala jos jednom na datim odgovorima.

Nije bilo lahko napisati ovoliki post,zato kao nagrada ide ti jedan premium na PM 
hvala brate , a sto se tice odgovora uvijek ;)
Kao što ti je ice objasnio, enchant možeš uraditi na oružju i na oklopu. Objasnio ti je isto i kako ćeš poredati bookshelves itd. oko toga.
Ali za naš server možeš ovako raditi ako hoćeš normalno da budeš na serveru (ja ovako radim kad sam aktivan i kad imam vremena igrati mc): Nafarmam dijamanta malo, napravim oklop, nafarmam levele i enchantujem na oko 10-15 levela svaki dio oklopa, tek toliko da bude još izdržljiviji. Nađem irona napravim alata, i onda enchant na maču opalim na 10ak levela opet, tek toliko da ima nešto bolje, i radim critical hit sa zombijima da u 2 udarca budu gotovi. Tako nabijem levela dosta brzo a da ne izgubim puno ni levela na enchantu a ni vremena dok ih ponovo vratim. I onda kad dođem do 40-50 levela udarim enchant po maču prvo, pa po pickaxeu, pa onda lopata, pa ako ti treba na kraju i sjekira, naravno sve od dijamanta (zbog većih levela dobiješ bolji enchant, znači ono lucky i sharpness i sve živo).

I još jedan savjet: ako si uspio dobiti bow od skeletona ili si napravio sebi, kad budeš isto veći level onda ga enchantuješ (ne znam tačno kako se zove to, guglaj ili nek ti kaže neko drugi) uglavnom možeš ga koristiti s jakom snagom i ne troše ti se strijele, samo je bitno jednu da imaš u inventoryju 

Enjoy playin' 

Post dobio aplauz od Brix

Tema lock, aplauzi za trud.

Prijavi se da bi odgovorio/la na ovu temu.