Preskoči na sadržaj
Ista raja. Nova runda.
GAMERZ.ba — REBORN
Diskusija

racunalo sporije radi.

114 pregleda · 10 odgovora · otvorena 16.06.2012. u 15:57

Racunalo mi sporije radi kad radi npr. 3,4 sata pocne lagat u cs strasno ,a prije nije bilo tako zna neko u cemu je problem ?
Otvori comp i ocisti ga od prasine , ako ti to ne pomogne formatiraj
Skeniraj od virusa ocisti od prasine ako nisi odavno,promjeni termalnu pastu
kako otvoirt ovo moje kuciste nemam pojma ni ja xD
SEXPLOSIVEE je napisao/la:
Nogom ga otvorit xD !

Salim se, pa vidi kako se otvara :) omg -.-
ma znam ima vijke.Nego kad budem cisto bojim se da cu nesto poremetit neki kabal ili slicno
Nećeš.Očisti polako i malo propuši femom
Kako se odjednom svi razumiju u te termanlne paste, svi to odjednom znaju svi preporučuju. J*b'o vas vaše znanje. Mijenjanje termalne paste je jedna od zadnjih opcija.

Uglavnom, da odgovorim na temu:

Prije svega vidi koliko imaš prostora na HDDu, ako je malo probaj brisati sve nepotrebno.

Skeniraj komp sa antivirusnim programom, i skini Ccleaner, uradi s njim sve što treba, skontaćeš kad otvoriš program ako znaš engleski jezik. Obriši cookies, historiju iz browsera.

Poslije toga iskopčaj sve kablove iz centralne, otvori je, uzmi fen i ispuši prašinu iz nje, znači iz svih onih spojeva, socketa, i pogotovo iz hladnjaka (tamo bude većina prašine).

Ako ti ništa od ovoga ne pomogne, skini HWMonitor program, vidi temperature svih komponenata, pa nađi koje su normalne temperature pa ako prelaze to, onda promijeni termalnu pastu
Znas sta sam ja neki dan uradio, nerviro me PC i izvadim samo hdd iz njega, iznesem centralnu napolje, spojim kablo od vode, i citavog ga isperem iznutra xD ! Susio ga nekih 20 sati, posto mi je i onako dosadno na internetu, ! xD
GADB je napisao/la:
kako otvoirt ovo moje kuciste nemam pojma ni ja xD
1. Obrisi sve programe/igre koje ti ne trebaju.
2. Obrisi sve fajlove/foldere koji ti ne trebaju.
3. Skini programe CCleaner i Defragler sa ovog sajta.
4. Instaliraj oba i pokreni CCleaner.
5. Klikni na dugme "Run cleaner".
6.Kada zavrsi, otidji na tab "Registry", oznaci sva polja i klikni na "Scan for issues"
7. Kada zavrsi klikni na "Fix selected issues", "No", "Fix all issues".
8. Pokreni Defragler i odaberi da ti defragmentuje glavnu particiju (ona na kojoj ti je sistem instaliran).
9. Kada zavrsi, odaberi "Action"->"Advanced"->"efrag Freespace", nakon sto zavrsi ponovo pokreni obicni nacin defragmentacije.
10. Ako imas Avast kao AV, pokreni Boot scan, ako ne, pokreni AV da ti skenira disk na standardni nacin.
11. Očisti komp od prašine
Skini neki program za pracenje temperature, pa nam reci rezultate

Prijavi se da bi odgovorio/la na ovu temu.