Preskoči na sadržaj
Ista raja. Nova runda.
GAMERZ.ba — REBORN
Pitanje Riješeno 40 bodova

Računar se restartuje / štopa

235 pregleda · 15 odgovora · otvorena 14.06.2012. u 13:49

Pozdrav raja.

U zadnje vrijeme mi se dešava da računar samo zaledi od jednom.. Znači nakon nekih 10 minuta igranja CS-a, monitor se isključi i pojavi se poruka "check cable", a računar normalno radi, s tim što na slušalicama čujem kako se ponavlja jedan te isti zvuk, znači štopa. 

Restartujem računar, i opet se isto desi nakon nekih pola sata.

Ne znam stvarno o čemu je riječ i evo ova skromna nagrada za onog ko pomogne.. 
samo jedno moze biti, graficka... ako imas kojim slucajem integrisanu prikljuci kabal na nju i vidi ocel ti biti tako isto ? naravno prije nego sto to uradis izvadi graficku da ti prepozna integrisanu 

EDIT: moze biti i kabal takodjer, pokusaj neki drugi ako imas :/
Provjeri kablove koje si uključio u centralnu, možda neki nisi fino utakario 
Lockerz je napisao/la:
samo jedno moze biti, graficka... ako imas kojim slucajem integrisanu prikljuci kabal na nju i vidi ocel ti biti tako isto ? naravno prije nego sto to uradis izvadi graficku da ti prepozna integrisanu 

EDIT: moze biti i kabal takodjer, pokusaj neki drugi ako imas :/
Nemam integrisanu :/
Na koji misliš, kabal iz napojne ili kabal koji spaja montior s grafičkom?
Rješenje
to je neki bug sa računarom ili cs-om, i meni se to zna dešavati, oborim sistem i onda radi opet normalno.
Imao sam isti problem to ti je to graficke, izvadi je pregledaj da li je sve uredu i vrati je ;)
SEXPLOSIVEE je napisao/la:
Imao sam isti problem to ti je to graficke, izvadi je pregledaj da li je sve uredu i vrati je 
Grafičku kupio prije 3 mjeseca. 
Zna se i meni desit' isto, ne znam do čega je. Ja restartujem komp i bude sve ok. Kod mene je to doduše vrlo rijetko, jednom u 3 mjeseca možda, pa mi ne smeta valjda 
Igraj neku drugu igricu i vidi ocel se taj error pojaviti,mada ne mislim da je do igrice.

Update drivere od graficke i vidi na netu imali kakav firmware(driver) za monitor pa instaliraj?
Istekaj grafu i ocisti je fino i uvali je o5 u slot i provjeri kabal od graficke sto u monitor ide!
Meni je to slicno bilo, meni je graficka u pitanju bila. A sad ne znam provjeri sve sto mozes, il ga shibni na servis ;)
_bela_ je napisao/la:
Nemam integrisanu :/
Na koji misliš, kabal iz napojne ili kabal koji spaja montior s grafičkom?
mislim na kabal koji spaja graficku i LCD... pokusaj sto je oma reko istekati pa ustekati grafu opet malo ocistit, update drivere.. ako to ne uspije servis ti ne gine..
Otvori kuciste, fino ocisti sve, pogotovo graficku, i probaj opet. Ako ti ne pomogne graficka ti je otisla 100 %, tako je i meni bilo 
Pokusaj kada osjetis da ce ti se zalediti racunar da pocnes brzo klikati.

Ja sam imao takav problem. Kada racunar krene da se zaledi ja brzo koji klik i izbaci me iz igre i izbaci error kao da su mi se graficki driveri srusili. To mi je bio problem kod integrisane graficke.

Pokusaj i ti, nemas sta da izgubis. Mada to je meni random skroz bilo, tebi ako se to desava svakih pola sata moguce da ti je graficka otisla.

Prijavi se da bi odgovorio/la na ovu temu.