Preskoči na sadržaj
Ista raja. Nova runda.
GAMERZ.ba — REBORN
Diskusija

Pomoć oko izbora novog miša!

296 pregleda · 21 odgovor · otvorena 13.06.2012. u 23:48

Pozdrav igrači,

Tražim da kupim novi miš....
Od 2009 godine koristim Razer Diamondback 1600 DPI, evo sad mi je stradao lijevi mouse click, šteka itd.

Treba mi pomoć oko izbora novog miša, vidim izašlo je za ovo nekoliko godina more novih vrsta miševa....neznam ni ja više šta je šta...

Tražim nešto od Razera, ali mogu i drugi proizvođači sve dok nije optički senzor. Oni su katastrofa

Najveći problem mi predstavlja moja veličina ruke, tj. tražim miš za velike šake. Rukom mogu da držim košarkašku loptu bez problema.....

Kupio sam nekakav miš Hama uRage evo, ali mi je premali i ne sviđa mi se što nema drivera, tj. nemogu fino uštimavat brzinu miša dok sam u igri,.

Ako neko zna za kakve miševe, slobodno pišite.

I dok nisam zaboravio, volio bih nekakv miš što svijetli....tj.. da ima malo lampica u sebi hahaha

LP
Ma inteli ti je najbolji mis, ili mx518, a ni deathadder nije za baciti
MX518 što se tiče veličine, a i možeš dpi da namjestiš tipkama na njemu direktno.

Ne znam iz svoje ruke, ali lider mog bivšeg klana je na sva zvona hvalio Razer Lachesis, pogledaj njegove specifikacije, dimenzije, slike, reviews, pa odluči 
Djes dezurni šerife, nemoj molim te.
Nema smisla odgovarati na ovako retardirane teme. Svak' svog konja hvali. Ja cu reci da je mx518 beton, a neko ce rec da je razer salmosa i sta cemo sad?
Ima trgovina, fino se prosetas, pogledas svaki mis uzivo, vidis dal odgovara dimenzija, pogledas spesifikejsn i kupis.
Imam sam veliku šaku a imam i Deathaddera koji mi je taman ali sam isprobao Steelseries ikari koji 2x bolje leži u ruci i imas ona izbočenja za prste 
Koliki ti je budžet? 

Ako imaš 100 KM uzmi ili Razer DA ili SS Ikari Optical. 100% se nećeš pokajat koji god da uzmeš od ta dva.

- SteelSeries Ikari Optical - prejako leži u ruci, ako igraš fps igre preprecizan. Trenutno njega koristim i nije mi se još ništa pokvarilo. Nikad ga ne bih mijenjao, a i kad bi nešto otkazalo uzeo bih opet Ikari Optical  - http://www.terabajt.ba/index.php?page=shop.product_details&flypage=garden_flypage.tpl&product_id=899&category_id=95&option=com_virtuemart&Itemid=74 (90 KM)

Razer Deathadder - Ima ga nekoliko mojih prijatelja vec godinama, služi perfektno, ali opet Ikari je za mene najbolji miš koji postoji. - http://www.terabajt.ba/index.php?page=shop.product_details&flypage=garden_flypage.tpl&product_id=302&category_id=96&option=com_virtuemart&Itemid=74 (100 KM)

Ili možeš nešto jeftiniji ti je MX518.Jest da je star, al' znam kako služi ljude drama. Nemoj g400, mnogi ga preporučuju, jer je noviji, ali ja ne bih. Isprobao sam ga u klubu i ja i još neki i svi su htjeli igrat na MX-u niko na g400  - http://www.terabajt.ba/index.php?page=shop.product_details&flypage=garden_flypage.tpl&product_id=586&category_id=98&option=com_virtuemart&Itemid=74 (77 KM)

A miš koji svijetli - SteelSeries Sensei - ima 16,8 miliona boja, samo valja keša izdvojit za to  http://www.terabajt.ba/index.php?page=shop.product_details&flypage=garden_flypage.tpl&product_id=1421&category_id=95&option=com_virtuemart&Itemid=74 (157 KM) 

Post dobio aplauz od KRYSTAL

Jam sam davno imao diamondback. Tamo 2006-2007. Imao plasma (plavi) i magma (crveni). Koristio ih do 2009. i onda uzeo mx518. Evo ga i danas-dan, skoro 4 godine poslije. Samo sto nisam kupus pritisk'o sa njim! 
Niste me razumili.....

Oba ova vaša miša su Optički....
Tražim nešto sa džidžama....da svijetli itd, da je senzor ili laserski ili infrared, kao npr 3.5G ir kod razera.

Da je miš malo veći, ergonomski i naravno da ima svoje drivere i software, bez onih gluposti kao što su DPI dugmad gdje šaltaš od npr zakovanih 600-1200-1800 itd DPI, tj. da se može miš zaključat na recimo 3600 DPI a onda preko drivera dok si ingame držiš hotkey i postavljaš accelration od miša. Ma znate ba ko god je imao razera....
Igro na:

MX518 prejak kao i na Logitech G5 (samo G5 nov nemas nigdje vec ima G500 re-fresh verzija G5 kosta oko 120KM)

Koristim G400 koji je isto kao i MX518 .

72KM -> terabajt.ba , 3 godine garancije  .

Imas za manje novce : steelseries Kana -> 81KM ili Kinzu V2 -> 72KM (ako ti je veca ruka nemoj kinzu mal je pravo)

edit da svjetli 

Steelseries Diablo III (120KM) -> terabajt.ba
steeseries Sensei (160KM) -> terabajt.ba

Od razera: Deathadder 3.5k dpi . (100KM)

Nije mi jasno sta ce ti te "điđe" svjetlost i sl  .
Razer je karina koristim DeathAdder već par meseci i nisam zadovoljan ni sekunde.

Kada bi ponovo uzimao miš to bi bio Kinzu ili tako nesto.
DonHatka je napisao/la:
Niste me razumili.....

Tražim nešto sa džidžama....da svijetli itd, da je senzor ili laserski ili infrared, kao npr 3.5G ir kod razera.

Da je miš malo veći, ergonomski i naravno da ima svoje drivere i software, bez onih gluposti kao što su DPI dugmad gdje šaltaš od npr zakovanih 600-1200-1800 itd DPI, tj. da se može miš zaključat na recimo 3600 DPI a onda preko drivera dok si ingame držiš hotkey i postavljaš accelration od miša. Ma znate ba ko god je imao razera....
A sta nas onda koji ku*ac moris. Otidji u neki fenserajski shop i kupi sebi je***i fenserajski mis koji svijetli! Vidim da nisi neki gejmer, koji pazi da je mis dobar i da je izdrzljiv. Bitno je da svijetli? Je li to privlaci trebe? Jesam je***o toliko ostario, da se danas pi*ka preko misa nalazi?
nerviraju me ovakve teme kaze sve sta hoce i onda trazi da mu mi predlozimo stacemo ti mipredloziti imas google, procitas dimenzije specifikacije i cao, ili si skreno pa neznas guglat 
De ne glupiraj se , cuj da svijetli , pa neces parti pavit od misa.
Jarane uzmi mx518 imam ga duzi niz godina i predobar je.
MX ako ti je velika ruka, a Kinzu ako ti je mala 
http://www.ozonegaming.com

Oprema koja mi se najviše sviđa, mislim da bi mogao pronaći nešto za sebe, i još da te upitam, jesi gledao Razer Naga? Ako nisi, pogledaj, možda ti se dopadne. :)
DonHatka je napisao/la:
Niste me razumili.....

http://shop.ue.ba/exec/shop.asp?type=detail&ARTNR=2788

CM STORM Sentinel Z3RO-G Pro Gaming Mouse

122,00 KM
ja sam se zajebo kad sam prodo deathaddera , sad bi ga opet volio imat :-(

Prijavi se da bi odgovorio/la na ovu temu.