Preskoči na sadržaj
Ista raja. Nova runda.
GAMERZ.ba — REBORN
Pitanje Poništeno pitanje 30 bodova

Problem sa paljenjem/gasenjem

177 pregleda · 7 odgovora · otvorena 02.05.2012. u 12:59

Pozdrav svima.
Kad sam kupio komp lik mi je instaliro sve potrebne programe to sto je trebalo nemam pojma al jedan nije i reko je da ce nekad doc kod mene i instalirat,al lik je otiso u Njemacku tako da ga nema pa sad kad palim komp vako mi pise

Microsoft windows professional

Microsoft windows professional

znaci isto mi pise al ja moram odabrat ovaj drugi jer kad prvi odaberem nikako mi se nemoze upalit komp,i imam 30 s da to odaberem.
Pa zna li neko sta trebam da instaliram pa da mi to nebude.
Znaci kad upalim komp da mi toga nebude.

A kad gasim komp ono prije mi se gasio normalno ali odjedanput je poceo sporo da se gasi.

Ako neko zna nek pomogne evo dajem 30 boba.
Oborii sistem , i zovni nekog likaa da ti uradi windows xp i zavrsena stvar.

A moze biti i da ti je isteklaa Windows licenca to se i meni desavalo pa sam uradio ovo gore i sve normala.
Klikni na to 1 i upalit ce se izhleda kao da su 2 sistema dignuta na 2 partiticije

EDIT: Ako imas cd formatiraj sve partiticije sto imas i digni sistem na 1
Mozda je digao sistem a pritom nije izbrisao stari ?
Potrazi po opciji search i digni sam sebi novi sistem , nemoj bit budala i placat ! Ako imas 2gb rama instaliraj xp , a ako imas 4gb i vise Win7.
Headmyster je napisao/la:
Mozda je digao sistem a pritom nije izbrisao stari ?
Potrazi po opciji search i digni sam sebi novi sistem , nemoj bit budala i placat ! Ako imas 2gb rama instaliraj xp , a ako imas 4gb i vise Win7.
Slazem se , slicno onome sto sam ja rekao.
To je ustvari DualBoot. Biraš između dva različita OS-a koji ćeš 'boot-ati' i raditi sa njim. Kod tebe je vjerovatno došlo do neke greške, jer si od jednog sistema napravio još jedan, drugi, vjerovatno nepostojeći, ili je taj drugi instaliran na drugu particiju sa namjerom da se zadrži samo jedan, ali je instaliran na drugu particiju i došlo je do konfuzije.
Sada jedan od ta dva zbog nekog razloga ne radi, i nemožeš ga pokrenuti.
To nije nikakav problem, vrijeme možeš smanjiti, kucaj na YT: "How to reduce Windows boot time?" i to je to ..
A za pravo rješenje, tj. da ti to više ne piše, mislim da je samo full reinstall OS-a potreban, mada kada sam ja to uradio, ostalo mi je u Boot-u da biram, gdje naravno jedan OS uopšte ne postoji. Zato sam samo smanjio vrijeme boot-a, i on uđe odmah u XP, tj. u ovaj OS koji radi ..
samo izmjeni boot.ini

desni na My Computer > properties
ides Advanced ,ispod imas Startup and Recovery kliknes na Settings
kad ti se otvori u tabu System Startup imas Edit tj da editujes boot.ini fajl ..kad ti se otvori to u notepadu kopiraj i post ovdje to pa cu ti pomoc dalje

EDIT : Da skratimo :D pritisni WIN Key (tipka sa win logom :P) i R i napisi c:boot.ini i kopiraj ono sto tamo imas :P
znaci ides u control panel pa "System" otvoris to i ides na "advanced" ides onda startup and recovery pa "settings"
Kad si otvorio settings ides gore "default operating systems"
tu izaberes koji ces (koji sistem podizes ono kad imas 30 sec)
ovo time to display operating sytem uncekirac(onaj tacnik)
i ovo time to display recovery options i to uncekiras

nadam se da si shvatio jer sam ja imao isti problem
nema potrebe da podizes novi sistem

Prijavi se da bi odgovorio/la na ovu temu.