Preskoči na sadržaj
Ista raja. Nova runda.
GAMERZ.ba — REBORN
Diskusija Zaključana

Pusenje nargile?

671 pregled · 34 odgovora · otvorena 14.04.2012. u 11:21

Imam jedno pitanje vjerujem da je netko od vas probao pusit nargilu...
Eh sad pusio sam i prije znaci probao sam jabuku, čokoladu i breskvu, ali posto nije bilo nesto od tog troje i ja dodjem u trgovinu i uzmem grozdje i ja reko ajd da probam i inace pusim mozda oko sat vremena ali sad ja sam to mozda pusio 20 min i nemogu vjerovat da je mene to doslovce patosiralo nikad tako, znaci doslovce kao da sam pusio travu, a ne nargilu znaci nikad tako jedva sam cekao doc do kreveta koliko mi se vrtilo u glavi i zaspao sam ne znam ni kako sam doso ali znam da sam jedva doso do kreveta.. Znaci nikad tako da sam se bas napusio od nargile to mi nije jasno jer moguce da to grozdje ima neki sastojak ili jednostavno mi je bio takav dan.. nekontam.

Da cujem vasa misljenja jer se i vama to dogadjalo znam da nema veze sa Gamersom ali tu smo svi manje-vise isto godiste ?
Mene je dinja(pipun) tako malo oborilo jednostavno mi smetao miris, jabuka,menta,naranca,pa onaj mix voća mogu ali pipun jednostavno ne mogu...
nije strasno sad pusenje nargile, ali kad sam pusio bas je bio fin miris grozdja i to sve, ali da me moglo patosirat doslovce to mi je malo nejasno..
Probat cu danas jos jedanput pa cu vidjet ako bude bilo opet ima da zafitiljim taj duhan kroz prozor...
Svakome nešto smeta. Meni lični smeta limun. Odnese me u 10 minuta, a ostalo mogu koliko god. 
Mnogo puta sam pusio nargilu i nikad mi se to nije desilo, istina je da me je mozda jedanput malo bacilo ali nista toliko strasno da ne mogu doci do kreveta .
Ne valja ti to sranje isto kao menta, ubi u glavu, najbolje da pušiš to što si pušio.Jedan savjet : nemoj često(svaki dan) da pušiš nargilu
Pa vjerovatno si sam pusio pa i pretjerao, pusi cigaru na cigaru i bacit ce te a da ne govorimo o nargili 

Post dobio aplauz od IceWolf

Druze,istrazivao sam puno o fenomenu :Nargila.

Imam je kuci.Pusio sam samo jednom.Inace vise od 3 godine idem u El rayan i pusim sa prijateljima oko 2 sata.Baci da baci posto uvijek mixamo jake okuse.Najgore ako ti muka bude,tu trebas da prestanes.AKo nisi znao kad pusis nargilu 1 sat kao da si ispusio 200 cigareta,pa sad vidi.Nargila ima neki svoj ugodjaj i sve to stoji ali je jako stetna zbog toga sto u okusima ima nikotina i cega vec + zar + voda.MOja prekopuraka je da pusis ali ne cesto.Ja sam se na to navukao i ne prestajem.Svake sedmice pusim barem po jednom i vjeruj mi da se to odrazava na tvoju fizicku spremu tj kondiciju.To sam na sebi iskusio.

Tako da ako vec pusis pusi ali ne cesto jer ce ti se dogoditi sve sto sam ti gore napisao.Pisem dobronamjerno da se ne navuces kao i ja.Neki misle da je nargila glupost i da ti nista ne moze biti,ali vjeruj mi da moze.

@ : Jos par informacija :

U arapskom svijetu popularna šiša, način pušenja koji izvorno potiče iz Turske, jednako je štetan za organizam pušača kao i konzumiranje cigareta, objavio je britanski Centar za kontrolu pušenja, a prenosi BBC.

Foto: Ilustracija
Ljudi koji puše nargilu, odnosno voćni duhan, mogu se otrovati karbon monoksidom, pokazuju studije.

Prije jednoj ovakvoj "sesiji" apsorbuje se količina karbon monoksida četiri do pet puta veća od one koja se absorbuje jednom cigaretom.

Visok nivo karbon monoksida može dovesti do oštećenja mozga i nesvjesti.

Šiša je arapska vodena lula koja služi za pušenje duhana, sa voćnom aromom koji se zapali ugljem, provodi kroz vodeni filter i inhalira kroz crijevo.

Doktorica Hilary Wareing, direktorica Centra za istraživanje pušenja, izjavila je kako su je rezultati istraživanja šokirali.

"Nijedan od naših testova nije pokazao ništa drugo do štetnost šiše po zdravlje", istakla je.

Paul Hooper, regionalni menadžer Zdravstvenog odjela, istakao je kako mnogi ljudi pušenje nargile uopšte ne smatraju pravim pušenjem.

Barovi u kojima se ona služi, obično dekorisani u orijentalnom stilu, nude privlačnu atmosferu, a postali su popularni širom svijeta. Mnogi koji uživaju u ovakvim provodima vjeruju kako im pušenje šiše nudi alternativu pušenju cigareta.

"Ako me mama vidi kako pušim šišu, neće to shvatiti ozbiljno kao kad bih pušila cigarete", kaže jedan Pakistanac, koji potvrđuje stavove Centra.

"Šiša je 400 do 450 puta opasnija od cigareta", kaže doktor Wareing.
Pusio sam 2 put nargilu i nije me od ta dva puta "ubilo u glavu"da ne znam za sebe.

Kad se hocu napusiti smotam trave,jedino sto je nargila malo "ljepsa" za koristenje jer sjedis u toplom i u cistom pa je pusis i zabavis se nekih sat vremena,a ne kao kad pusis joint pa moras ko klosar se zavlacit u neke prolaze ili tunelice.

Ako ces mene poslusati kani se i nargile i trave!
Znaci zadnji put sam pusio u srijedu(znaci nema 3 dana) joint i to kad sam iamo pauzu u skoli i smoto sam sa jaranom i poslije otiso u skolu na casove,ali sreca pa me niko nije skonto da sam napusen,ali sam ipak jucer morao zamoliti svoju razrednu da malo popricamo jer i ona zna da sam pusio travu i jednostavno nisam znao skim da popricam o tome,a razredna mi je stvarno (Y).

Ako oces pusit pusi nargilu,meni je jaka ona od jabuke,al kani se droge,nemoj mislit da ti sad nesto pametujem,i sam sam balavac,ali nakon jucerasnjeg razgovora sa razrednom citav dan sam razmisljao o tome...

peace V
riime je napisao/la:
Ne valja ti to sranje isto kao menta, ubi u glavu, najbolje da pušiš to što si pušio.Jedan savjet : nemoj često(svaki dan) da pušiš nargilu
Ma zadnji put sam prije 4 mjeseca, i dosla mi zelja da i jucer probam...

@ACAB
ma sam i pusim nekad sa jaranima ali mi je bolje sam...

@ _oma_
iskreno nisam probao travu, pa ni neznam ali od jarana u razredu cujem kakva imaju iskustva pa sam naveo za primjer... Jer me neprivlace takve stvari kao pusenje trave itd, nego ovo cisto malo iz gusta probat jedanput u 2-3 mjeseca...

@zAAz
ma nisam ti ja sad da mi to udje u naviku kupim nekad ako imam viska novaca Black Devil cisto onako iz gusta jer nepusim svaki dan cigarete
Nargila ti je nesto najbolje sto ima za relaksaciju poslije trave ! :)

Moze te spustiti ili dignuti ako nisi jeo ili se nisi naspavo jer pusim je skoro svaki dan ! Ne brini se nije ti nista bilo sve je rega nisi se trebo sjebati kada te krenula da spusta trebo samo chilati malo da uzivas ! JAH BLES
dofu je napisao/la:
Nargila ti je nesto najbolje sto ima za relaksaciju poslije trave ! :)

Moze te spustiti ili dignuti ako nisi jeo ili se nisi naspavo jer pusim je skoro svaki dan ! Ne brini se nije ti nista bilo sve je rega nisi se trebo sjebati kada te krenula da spusta trebo samo chilati malo da uzivas ! JAH BLES
A ja kontam da je ovo drugo jer mi se mozda i spavalo jer sam se u 6 digao pa u skolu, pa onda poslje skole probao uz kavu.. Pa kontam da je mozda i zbog toga...
Nista strasno vjeruj i da ti je muka bilo to je normalno bilo jesi jeo poslije skole ako nisi to te je i spustilo. Mene je spustilo jednom da sam moro da povratim i opet sam pusio sve zavisi naspavan, gladan ugl. ne brini ako budes opet pusio bice ti normala ! :) Okus: preporucujem ti visnju :)
Zhak je napisao/la:
Druze,istrazivao sam puno o fenomenu :Nargila.

Imam je kuci.Pusio sam samo jednom.Inace vise od 3 godine idem u El rayan i pusim sa prijateljima oko 2 sata.Baci da baci posto uvijek mixamo jake okuse.Najgore ako ti muka bude,tu trebas da prestanes.AKo nisi znao kad pusis nargilu 1 sat kao da si ispusio 200 cigareta,pa sad vidi.Nargila ima neki svoj ugodjaj i sve to stoji ali je jako stetna zbog toga sto u okusima ima nikotina i cega vec + zar + voda.MOja prekopuraka je da pusis ali ne cesto.Ja sam se na to navukao i ne prestajem.Svake sedmice pusim barem po jednom i vjeruj mi da se to odrazava na tvoju fizicku spremu tj kondiciju.To sam na sebi iskusio.

Tako da ako vec pusis pusi ali ne cesto jer ce ti se dogoditi sve sto sam ti gore napisao.Pisem dobronamjerno da se ne navuces kao i ja.Neki misle da je nargila glupost i da ti nista ne moze biti,ali vjeruj mi da moze.

@ : Jos par informacija :

U arapskom svijetu popularna šiša, način pušenja koji izvorno potiče iz Turske, jednako je štetan za organizam pušača kao i konzumiranje cigareta, objavio je britanski Centar za kontrolu pušenja, a prenosi BBC.

Foto: Ilustracija
Ljudi koji puše nargilu, odnosno voćni duhan, mogu se otrovati karbon monoksidom, pokazuju studije.

Prije jednoj ovakvoj "sesiji" apsorbuje se količina karbon monoksida četiri do pet puta veća od one koja se absorbuje jednom cigaretom.

Visok nivo karbon monoksida može dovesti do oštećenja mozga i nesvjesti.

Šiša je arapska vodena lula koja služi za pušenje duhana, sa voćnom aromom koji se zapali ugljem, provodi kroz vodeni filter i inhalira kroz crijevo.

Doktorica Hilary Wareing, direktorica Centra za istraživanje pušenja, izjavila je kako su je rezultati istraživanja šokirali.

"Nijedan od naših testova nije pokazao ništa drugo do štetnost šiše po zdravlje", istakla je.

Paul Hooper, regionalni menadžer Zdravstvenog odjela, istakao je kako mnogi ljudi pušenje nargile uopšte ne smatraju pravim pušenjem.

Barovi u kojima se ona služi, obično dekorisani u orijentalnom stilu, nude privlačnu atmosferu, a postali su popularni širom svijeta. Mnogi koji uživaju u ovakvim provodima vjeruju kako im pušenje šiše nudi alternativu pušenju cigareta.

"Ako me mama vidi kako pušim šišu, neće to shvatiti ozbiljno kao kad bih pušila cigarete", kaže jedan Pakistanac, koji potvrđuje stavove Centra.

"Šiša je 400 do 450 puta opasnija od cigareta", kaže doktor Wareing.
Ako imas nargilu kuci i ako si ikad sam je spremio mogao si vidjeti da okus nema nikotin i to je bas retardirano sto si rekao.

Drugo ako stavis puno zara mozes ti biti muka , jer vecinom zar onda upada u okus i ti pusis zar i to je jako jako stetno. Dobijes pluca ko katran.
Kupio si nekvalitetan okus (najvjerovatnije onaj u kutiji) od 7 ili 15 KM tako da to baca unesvjest 
Eko hoces da kupis kvalitetan onus odes na Carsiju kod Sebilja u Daire i tu ce ti oni prodati okus koji pozelis i od kojeg neces imati problema 

Moj ti je savjet da ako vec hoces da pusis nargilu odes u neki od boljih orjentalnih kafica i to je to 

Libris,Larsa,Daire,Asikovac,Mahala ...

Inace i ja je imam kod kuce 3-4 godine al rijetko pusim kuci jedino kada slavim nesto pa sa rajom i to 
Aldin je napisao/la:
Ako imas nargilu kuci i ako si ikad sam je spremio mogao si vidjeti da okus nema nikotin i to je bas retardirano sto si rekao.

Drugo ako stavis puno zara mozes ti biti muka , jer vecinom zar onda upada u okus i ti pusis zar i to je jako jako stetno. Dobijes pluca ko katran.
Cini mi se da sam gore u postu napisao da sam samo jednom pripremao kuci nargilu,i vjerovatno nisam mogao okusiti nikotin koji je u veoma malim kolicinama ali je ipak prisutan.Pa vidi sad.Idem na nargilu preko 3 godine ,koliko je nikotina i nikotina.Nakupi se .

A sto se tice zara ide po 3 djela ona maximalno.NIkad vise nikad manje.Nadam se da si razumio.
dofu je napisao/la:
Nista strasno vjeruj i da ti je muka bilo to je normalno bilo jesi jeo poslije skole ako nisi to te je i spustilo. Mene je spustilo jednom da sam moro da povratim i opet sam pusio sve zavisi naspavan, gladan ugl. ne brini ako budes opet pusio bice ti normala ! :) Okus: preporucujem ti visnju :)
jeo sam kad sam doso iz skole i popio kavu zato mi nije ni bilo jasno jer znam da sam jeo...

@zAAz
nekontam ovo za zar... Ja stavim jedan cijeli cumur/ugalj na jedno pusenje.. ili da ga prepolovim na 2 djela ali se onda raspadne..?
Onda je sisa bila losa ili nije okus bio dobar znaci nisi dobro podnio hajd' neces se navuci nije kokain :P

Prijavi se da bi odgovorio/la na ovu temu.