Preskoči na sadržaj
Ista raja. Nova runda.
GAMERZ.ba — REBORN
Diskusija

Road bike ili nešto drugo ?

143 pregleda · 4 odgovora · otvorena 08.04.2012. u 16:26

Pitanje posebno namjenjeno onima što su vozili g.ba tocak . Išli ste do skakavca i na vrh trebevica cini mi se ?

Nezz kako da se izrazim ali mene zanima kakva je staza do gore, odnosno ulica.

Da li je pogodno za tri-bike odnosno cestovno biciklo ? Gume su mu jako osjetljive i biciklo nema suspenzije tako da bih volio znati isplati li se ovakvo biciklo uzimati u Sarajevu ?

Skupio sam si nešto para dovoljno za jedno solidno opremljeno biciklo , sada dilema mi je da li da si uzimam road bike ili MTB ,trail bike itd sve u svemu nazvat ću ih MTB.

Prije sam imao obicni MTB giant ali sa njim sam išao direktno na vlašić i tamo planine da ne lajem .. apsolutno ništa ne znam za Sarajevo.Mislim znam glupo zvuci kad kažem Sarajevo ali tu sam i tu ću uvijek biti.

Ako bi uzimao cestovno sa njim bi vjerovatno prelazio druge gradove ali volio bih i ici sa njim izvan Sarajeva,romanija planina itd no stvarno ne znam da li se to isplati ?

sve u svemu želim da znam da li su naše ceste uređene i putevi izvan grada prema drugih mjestima i planinama.

:P
Cestovnim bicklom ne mozes doci do Skakavca, jer je podloga krupniji makadam sa obje strane, dolazio sa Nahoreva ili sa Cavljaka 

Sto se tice uredjenosti cesta po BIH, ne znam gdje zivis, ali bi trebao znati da su ceste katastrofalne, jos kad uzmes u obzir kakvi sve divljaci voze nasim putevima, bude ti jasno zasto vecina biciklista izbjegava voznju otvorenim putevima...

Ako vec volis biciklizam, moj prijedlog tebi je da uzmes kakav solidan MTB bike i opletes po okolnim planinama, a Sarajevo iz ima u velikom broju 
Slažem se sa kolegom iznad, ako ćeš road bike voziti samo i isključivo po cesti znači relacije Sarajevo - Mostar, pa i Sarajevo - Ploče uredu, moglo bi proći mada je i ta cesta poprilično loša ali bi mogla proći dok na Barice, Čavljak, Trebević možeš skoro pa i zaboraviti ako želiš da ti biciklo ostane čitavo jer se do tih odredišta dolazi obično kroz starije dijelove grada koji su nerijetko bili meta u ratu te cesta nije nešto ako je uopće ima.

Da sam na tvom mjestu kupio bih neki dobar MTB bike, ne pretjerano dobar GT Avalanche 2 v-brake ili hydraulic disc bi sasvim dobro odradio posao. 
Skakavac nikako,a Trebević možeš al da se vratiš na Vraca cestom,a na Jarčedole se nikako s tim ne možeš spustiti ,mene je***o i sa suspenzijom a kamol tebe :D
Road bike je monoton , ako ne mislis trenirati nemoj,krhak bajk , nema neki uslova kod nas za bavljenjem cestovnim biciklizmom zbog losih cesta , nekulture vozaca, nema definisanog zakona za odnos prema biciklistima ,ja vozim downhill, poceo sam sa xcom zato tebi preporucujem mtb. Kupi neki bajk do 800 KM
(Agressor 1.0Avalanche 3.0) .. potrazi malo nase biciklisticke stranice idi na ture , ili sam s svojom rajom, za mtb imamo uslove , imas staze na trebeciu , baricama ,cavljaku...

Prijavi se da bi odgovorio/la na ovu temu.