Preskoči na sadržaj
Ista raja. Nova runda.
GAMERZ.ba — REBORN
Diskusija

[eRepublik]Bosanski baby boom

298 pregleda · 12 odgovora · otvorena 05.04.2012. u 21:58

Vidio sam da na gba gore imamo reklamu,pa rekoh malo da podstaknem raju da nam se pridruži u igri :).

Prvo nešto generalno o eRepublik-u da kažem:

eRepublik je globalna online strateška igra a ujedno i socijalna mreža čiji su temelji bazirani na osnovu stvarnog svijeta i nakon toga pušteni da idu svojim tokom. U takozvanom eSvijetu postoje eDržave i njeni eGrađani kao i eBosna i Hercegovina sa njenim eStanovništvom. Nakon što se registrujete u igru, birate državu čiji ćete eDržavljanin da budete i uključujete se u eSvijet. U igri ima par osnovnih stvari koje treba da radite svakodnevni kako biste napredovali, a to je rad i treniranje i u principu vi birate nivo posvećenosti igri, ali za osnovne radnje je potrebno “pet minuta na dan”. Kao eGrađanin u mogućnosti se da budete vojno i politički aktivni, da formirate svoju vojnu jedinicu ili političku partiju, da budete član kongresa ili predsjednik države !
eRepublik ima svoj socijalni modul sličan twitteru, mada nedovoljan za kreiranje velikih strateških planova i druženje. Nedostatkom kvalitetnog socijalnog modula, iako neformalno, najveća socijalna interakcija igre se odvija na irc kanalima i forumima, zavisno u kojoj socijalnoj skupini ste se skrasili.

eRepublik je do sada zaslužio dvije renomirane nagrade: 12. decembra 2007. nagradu "The Honorable Mention Company" na prvoj evropskoj internet priredbi Le Web 2007. u Parizu, te je bio pobjednik "The Future of Web Apps" konferencije 9. oktobra 2008. godine.
Također eRep trenutno broji preko 77k like-ova.

Sada nešto o eBosni i Hercegovini da kažem:

Za razliku od RL-a eBiH igra vrlo značajnu ulogu u eSvijetu.Graničimo sa dvije najjače sile:
eHrvatskom I eSrbijom.Imamo veoma šaroliku i dugu eHistoriju,punu uspona i padova.Više puta smo bili “obrisani” od susjedne eSrbije ( koja je inače broj 1 u eSvijetu ) ali nedavno uz pomoč naših saveznika smo uspjeli preuzeti sve regije eSrbije, tako da smo barem na 1 dan obrisali najjaču silu eSvijeta. Taj dan kada je mala eBiH obrisala veliku eSrbiju će ostati dugo i dugo u sječanjima svih igrača ove popularne igre.Trenutno se nalazimo u dominantnom savezu zvanom EDEN koju predvode naša braća eHrvati.Također držimo regije eCrne Gore pa imamo velike bonuse na proizvodnju hrane i oružja,znači veoma su pogodni uslovi za eRazvoj.
Igrica je sama po sebi vrlo zanimljiva a ne moram pričati kako je kada uđete na IRC chat pa se upoznate sa grupom fantastičnih ljudi s kojima ćete se uvijek smijati i zezati,te čari zajedničkih akcija kada cijela eBiH počne pucati u jednom trenutku na zapovijed ePredsjednika,pa kada zid zajedničkim snagama dignete :).

Ako želite takav osječaj osjetiti svako veče,pridružite nam se: http://www.erepublik.com/hr

o7
Eto brate registrovan sam,hajde na pm da me uputiš malo više [:)] .
Ovi srbi i hrvatni kad se nece udruziti, ja sam igrao dvije godine erep. Kada bi se udruzili eRep ne bi bio vise zanimljiv, citav svijet bi bio HR i RS :)
Zašto se truditi i razvijati normalnu BiH kad možeš nekome zarađivati pare i "razvijati" virtualnu?
VioleN je napisao/la:
Zašto se truditi i razvijati normalnu BiH kad možeš nekome zarađivati pare i "razvijati" virtualnu?
+1 oče
Sila je igra nemam Bosansko drzavljanstvo radim za USA ali uvijek sam na nasim frontovima prvi...
Može link EREP mape ?

HVALA
VioleN je napisao/la:
Pa brate jeli ovo GAMERS.ba ili šta? ;)
Nagovorili ste me da pocnem igrati 
Nego treba eBosna spy agenciju i da se jedan gradjanin ubaci medju eSrbe i da se docepa koje pozicije

Prijavi se da bi odgovorio/la na ovu temu.