Preskoči na sadržaj
Ista raja. Nova runda.
GAMERZ.ba — REBORN
Pitanje Riješeno 200 bodova

Server - Pomoc

527 pregleda · 13 odgovora · otvorena 10.02.2007. u 19:01

Eh ovako .. interesuje me sve sto je vezano za jedan server , znaci interesuje me ..sta mi je potrebno da bi podigao vlasiti server ... kakva mi masina treba ... kakva mi konekcija treba .. sta moram sve imati uz to ...

Eh ovako .. sada da kaem o cemu je rijec , naime gazda igraonice u koju ja dolazim cesto , zelio bi da podigne vlasitit server .. znaci njemu nije u cilju da napravi sebi neku zaradu vec da to nesto uradi zbog raje ili sha ja znam , da se umrezi sa lanom itd itd

Eh sada ova igraonica . konekcija je ADSL bihnet .. paket 9G meni se cini .. sa neogranicem uploadom .. itd itd

Sada bih zamolio da meni to sve neko napise lijepo , kakvu masinu treba imati , kakvu konekcija treba imati , koliko ce to vuci konekcije ... ako npr bude 22 slota ... server ce naravno biti public ... nesto kao sto je sada Logosoft ili Europronet ...

Da to bude ujedno LAN i ujedno Public server ...

Zelio bih da mi tacno napisete sta i kako da nebi bilo posle .. bla bla.

Ako treba mogu i platiti informaciju , posto odavno nisam bio na portalu .. znam da su uvijek bodovi bili bitni stoga , dacu sve sto imam ... valjda sam stavio gore 200 bodova
netreba i neka jaka masina,ako imas v2.1 pach imas dadidacted server,ispunis ono sve i onda odes na http://www.whatismyip.com i na to dodas koji si port stavio,onda skines amx mod i dodajes admina i ostalo
1.Moras imati masinu za server nemozete svoj znaci PC upotrebiti da bude Server treba vam posebna masina a ta masina vako izgleda..
http://www.slibe.com/image/54dc35c9-main-jpg/
Masina moze da radi naravno 24h ko i ovi nasi servera jedino ako vam struje nestane nece raditi...

2. Na ovoj masini moras install CS i NAPOMENA: moras imati win LINUX jer fkt windows je dobar za rada ivi to sigurno znate i onda dignete LINUX dedecidate server i nece igrati ponovo jer ti treba jos nesto...

3.Treba ti znaci IP da ljudima mozes dati da igraju a da imate IP da se nikada ne mijenja mozete uraditi na ovoj stranici www.no-ip.com znaci imat cete ovaj ip do kraja zivota....

4.Masina svako 24h morate makar 1 sat iskljucit da ohladi i radi chitera znaci kada se banaju da se moze skinuti znaci ovo je osnovno..

5. I naravno AMXMODX mozete install na server radi sminke i igrajte na svom vlastitom serveru bez kupovanja i bez maltretiranja...

Zadnji edit: 10.02.07 u 19:15:54

1.Moras imati masinu za server nemozete svoj znaci PC upotrebiti da bude Server treba vam posebna masina a ta masina vako izgleda..
Masina moze da radi naravno 24h ko i ovi nasi servera jedino ako vam struje nestane nece raditi...

2. Na ovoj masini moras install CS i NAPOMENA: moras imati win LINUX jer fkt windows je dobar za rada ivi to sigurno znate i onda dignete LINUX dedecidate server i nece igrati ponovo jer ti treba jos nesto...

3.Treba ti znaci IP da ljudima mozes dati da igraju a da imate IP da se nikada ne mijenja mozete uraditi na ovoj stranici www.no-ip.com znaci imat cete ovaj ip do kraja zivota....

4.Masina svako 24h morate makar 1 sat iskljucit da ohladi i radi chitera znaci kada se banaju da se moze skinuti znaci ovo je osnovno..

5. I naravno AMXMODX mozete install na server radi sminke i igrajte na svom vlastitom serveru bez kupovanja i bez maltretiranja...
enteL` je napisao/la:

Hahahah ovo ja pisao im ih
Neznam sto pokusavas uopce na toj konekciji. Prvi preduvjet' za dizanje servera jeste, dobara masina, dobra konekcija. Ocito da ti ne posjedujes ovo drugo.. BiHnet adsl 9GB ti nemoze bit', jer server kada dignes vrsi i upload i download.. moras imati neogranicen limit za neki server.. masina moze bit' prosjecna.. ostale module i stvari su ti vec predhodnici dali..

by my brother celer0n respect
Rješenje
ev i ja gledam :S ono gore sve od mene copy :s
Daj mi 200 bodova i 20000km i imaces server.

Pozz.

Sa 9G nemoj pokusavati dignuti server.
               enteL` je napisao/la:

3.Treba ti znaci IP da ljudima mozes dati da igraju a da imate IP da se nikada ne mijenja mozete uraditi na ovoj stranici http://www.no-ip.com znaci imat cete ovaj ip do kraja zivota....

prvo pogledaj sta pise u onom sto kopirash. "moras imati win LINUX.." u pm.
               Rev. je napisao/la:
Daj mi 200 bodova i 20000km i imaces server.

Pozz.

Sa 9G nemoj pokusavati dignuti server.

20000km
hahaha,ne nasmijavaj me ba,ko ce ti dati 20000km da mi je znati

Prijavi se da bi odgovorio/la na ovu temu.