Preskoči na sadržaj
Ista raja. Nova runda.
GAMERZ.ba — REBORN
Diskusija

Naprednije osnove

240 pregleda · 7 odgovora · otvorena 28.03.2012. u 20:04

Pozdrav.

Zanimaju me malo naprednije osnove, ne one kako da kliknem desni klik, kako da kupim heroja ili kako da ubijem kripa, miniona ili kako vec. Zanimaju me malo naprednije stvari, jer prelazim sa dote.

- Da li su suggested items uvijek dobri ?

- Da li moram znati igrati dobro svaki role kao u dote ?

- Kako da gradim ono stablo ? Po rolu ili kako ?

- Igrajuci sam skontao da kripovi nisu toliko bitni, da li su ?

Kada se sjetim jos pitanja rado cu ih postaviti. Pozdrav.
Recommended itemi su dobri ali ne kod svih heroja, jer ne mogu oni znati da li će se u tvom timu nafidati( AP ili AD champ te da li će ti trebati armor ili magic resist, najbolje ti je da ti sam sklopiš build.
Role ili gejm(valjda) bukvalno moraš igrati dobro jer ako ne mogu te report/prijaviti i dobit ćeš opomenu pa ban accounta
To su masterije gradiš kako koji heroj ako je AD obično ideš 21/9/0 a ako je AP isto 21/5/2 ali obratiš pažnju šta graiš za ap a šta za ad
Pa to se zove farmanje, što više kripova više golda, a više golda više itema a više itema bolji gejm za tebe .
Definitivno NE.
Sve ti zavisi protiv kakvih heroja igras.

NE
Igraj sta volis.Neko voli carry-a neko supporta neko junglera...
Jednostavno igraj sta zelis,ali ipak nije na odmet da znas igrat' svaki role.

Mislis na Masteries ?
Gradis ih po role-u.
Jedan level-up=vise poena za masteries

Nisi fino skontao
Kripovi su ti vrlo vrlo bitni,ali ne i za svaki role.
Daju gold,experience...

zz
Kripovi su u biti samo za farmanja(bitni ako ides solo lane)
znaci ako si sam na nekom djelu onda su ti dosta bitni...
onda suggested items su rijetko kad dobro ,barem po meni.
Uvijek probaj neki svoj build,(ali u vs bots modu)
Uostalom vidio si da phreak rijetko kad ide recommended build.
Onda one trees odnosno masteries zavisi sve;
ako si support fino je ici utility
ako si dps/meele/mage ides offense
a ako ides npr tank role onda ides defense masteries
Uvijek mozes kombinirati.
Sto se tice runes i ostalih stvari to ides po ukusu(uvijek pogledas phreakov champion spotlight i vidis otprilike kako ide)

Eto tako kratko od mene,odnosno ono sto sam ja naucio sto se tice lola ,znaci moze bit da grijesim.Vidit ces ako iskusniji dođu
Mirko_bosanac, il kako ti vec ide ime, ti nisi dobar sekunde. Cuj kripovi su vazni samo za solo lane... ROFL

Eh sad se obracam ovom ko je digao temu: sto prije shvatis da su creepovi vazni, to bolje. Koliko sam ja samo puta isfarmao bf i dva doransa, dok je protivnik tek na jednom doransu.... Tako pobjedjujes meceve. Sto nafarmas vise od protivnika, dodje ti jungler, ganka, napravis double kill, srusis tower u 17 minuti, odes na mid i napravis pentu. My point is, LASTHITAJ KRIPOVE STO JE VISE MOGUCE.

ja, naprimjer, volim igrat AD-a praaavo puno. Igram s drugovima od kojih vecina voli agresivan lane. Sivir-alistar, vayne-alistar, vayne-leona, i tako nesto. Eh, ja sa takvim laneom ne volim igrat. Zasto? Zato sto, ako ne dobijem niti jedan kill early game, imat cu 70 minniona za 14-15 minuta, sto je.. nidje veze. Tih 70 minniona trebas imat za oko 9 minuta! Mozda cak i manje. Zato ja volim laneove kod kojih mogu "sit back and farm". Naprimjer ez-soraka. Iliii... Janna kogmaw? Shvatio si poentu.

Drugo, ne. Recommended itemi su tu samo da bi se pocetnicima predocili kakav je champion, tj. da ne buildaju ap vayne. Nemoj pratiti recommended iteme, vec uvijek uzimaj svoje. Sve ces skontati kroz igru. Kako, naprimjer, se isplati zrtvovati 1.5k za QSS rano u igri, gubit damagea, ali taj isti slash ce te spasiti deset miliona puta. True story. Takodjer ce biti partija gdje ces biti jednostavno PRIMORAN ici double-bloodthirst, ili double pd. Sta ti pokusavam reci je, ova igra nakon 25 levela pocinje biti "normalna". Nadji sebi nekoliko likova da igraju premade s tobom i tako deri. Postoje core itemi, koje jednostavno moras kupiti na nekim championima (i.e. phantom, bt, inf blabla), ali postoje i drugi, situational itemi, koji su ti/vam jednostavno potrebni zbog opposing team setup-a.

I jos nesto, da skontas te iteme idi na mobafire. Prati guidove neke, pa ces naucit =3

Zavisi protiv kakvih protivnika igras, ustvari protiv kakvih heroja igras, imas "kategorije":

Assassin (Akali, Evelynn...)
Fighter (Olaf, XinXhao...)
Tank (Malphite, Alistar, Amumu...)
Mage (Malzahar, Swain, Fizz...)
Support (Sona, Lulu, Soraka...)
(Da imas bolji pregled za sta je koje, pokraj svake "kategorije" sam stavio naziv par championa.)

Vecina championa pripada u vise kategorija, mozes ovde pogledat:

http://euw.leagueoflegends.com/champions

Kad ih naucis igrat vecinu, ili ako si igrao vise puta sa vecinom gore navedenih championa na razlicite itembuildse, onda znas kako se isto protiv toga i boriti.

Samo vjezbanje..

Igraj kad stvarno imas volje, a ne kad si smoren, pa nisi uopste zaintresiran za gejmplej, jer tako samo "usporavas" svoje suigrace. npr: fedanjem, sporijim levelovanjem....
Po mogucnosti igraj premades, pozoves svoje prijatelje da igrate, jer u zadnje vrijeme su random suigraci dosta neodgovorni, vecina ih leava, ili vecina ih ulazi sa manjim levelom i manjim "znanjem" o igrici, pa fedaju onda oni...
Zato uvijek drzis neki balance izmedju sebe i svojih suigraca kad premade igrate.

Masterije imas razlicite, gradis ih onako kako igras, ako igras Mage, onda recimo ovako:
(pogledaj na slici Mastery Trees)
http://www.mobafire.com/league-of-legends/build/malzahar-the-true-power-of-the-voidlings-197526

Gledaj da sto vise farmas, ali da drzis balance izmedju protivnika. I kad imas vremena/sanse pokusaj jungleat.

Gledaj/citaj itembuildse:
http://www.mobafire.com/
Evo da i ja napišem odgovr potrudiću se da bude kratak, jasan i najbitnije dobar.

Ne, najviše suggested itema je zastarjelo jel LoL ih ne mjenja naprave champa i ljepnu mu 6 itema prosječnih za tip igre i eto što se tiče itema imas http://www.mobafire.com/ i imas custom games pa igraj testiraj sam za sebe..

Ne shvatam poentu pitanja, sve je od čovjeka do čovjeka testiraj se šta ti najbolje ide forsiraj kad ti to dosadi probaj neke nove načine igre i tako uglavnom teško da ti može dosaditi ako znaš ljepo i taktički razmišljati bilo koji role da igras...

Masteries ti dolaze sa levelom i možeš naraviti nekoliko stranica masteriesa ili za svakog champa jedan ili za svaki role kako trebi bolje odgovara uglavnom njih ne možeš potrošiti i kad ispuniš čitavu stranicu sačuvaš otovoriš sljedecu i napravis lupam tu sljedecu za AP-tanky champa dok je prva bila za AD carry-a što ih više imaš to ti je bolje jer možes brzo namjestiti kada ulazis u igru i odabireš champa te nikad nećeš rage-at kako imas pogrešne.
Opet masterise možes ljepo uzeti pa čitati sve efekte pa odlučiti šta je najbolje ili otići na http://www.mobafire.com/ i potraziti pomoci.

Ovo si dosta pogrješio ako imam recimo 10 kripova više od tebe to znači da imam aprox ajmo reć 200 golda više više golda bolji itemi bolji itemi veća dominacija i na to se svodi partija.

Eto nadam se da nisam bezveze izdvoji 3-4 minute da sastavim ovo valjda će ti pomoći.

btw: jubilarni HILJADITI POST !!!

To bi i idiot shvatio, suggested itemi su dobri samo ako igraš protiv botova, a ni tad, jer recimo gragas ima full tank recommended iteme...

Zanemari negirajuće odgovore iznad mene, to su ljudi koji ne znaju sve igrati, a opet misle da su "dobri". Dobar sam i kažem: DA. Jer igrajući lol "aktivno" se podrazumijeva da se okrećeš "profesionalnoj" strani igre tj. ranked i tu MORAŠ znati igrati svaki role. Nema tu ti last pick, sve zauzeto osim supporta, ti nemaš nijednog support champa ili ne znaš igrati taj role pa uzmeš nešta lijevo. NE. To svima ide na živce.

Tu prati buildove na mobafire, jer vjeruj mi, 90% su precizni, tank može ići 9/21/0 ili 0/21/9 i tako dalje.... Nikad nije uvijek isto za svakog champa.

Praktički jedan od najbitnijih elemenata igre, što više cs (creep score), to više itema i to bolja igra za tebe i veća vjerovatnoća da dobijate, osim ako ih niste feedali. Recimo 1,5 minion (creep) wave = 1 kill. Pa sad zbroji, u svakom wave dođe 6 miniona (7 sa velikim).

To je to do idućih pitanja. Pozdrav.

Prijavi se da bi odgovorio/la na ovu temu.