Preskoči na sadržaj
Ista raja. Nova runda.
GAMERZ.ba — REBORN
Diskusija U kanti

[Diskusija] Zivot u svemiru / Vanzemaljci

501 pregled · 33 odgovora · otvorena 21.03.2012. u 19:18

Godinama se vode diskusije o postojanju vanzemaljaca , zanima me sta vi mislite

Zasto ne bi bilo , ako ih mi ne vidimo , kako znas da nema , znas li ti samo koliki je svemir, i koliko slicnih planeta ima , postoje zasad dvije planete koje smo otkrili da imaju iste uslove kao i mi , i bolje cak od zemlje.

I znaci imaju atmosferu , vodu , imaju vjerovatno i biljke , dalje eto od same bakterije prije ili kasnije ce nastat nesto, evolucija (nemojte da vas zbunjuje , musliman sam ali vjerujem i u teoriju evolucije ,ona se u kur'anu nigdje ne negira, pisano je da je adem napravljen od zemlje , ali nije pisalo koliko dugo je trajao traj proces , moze biti da je evoluirao milionima godina do prvog normalnog covjeka / uspravnog homo sapiensa :D ,)

I kako sad neki misle , da samo tu stoji planeta cak i duze od nase , i da staji tu milijardama godina , sa vodom i atmosferom samo onako . Vjerovatno tu postoji zivot, mozda neke zivotinje ,mozda su civilizovani , mozda ne . Ali imaju vjerovatno i pametnijeg posla nego da se dolaze i dokazuju nama ovdje.

I da , tolike su galaxije za koje znamo i za koje necemo nikada ni znati , i normalno da postoje mnogi oblici zivota , pa sta vi mislite ako smo ljudi da smo posebni. Sta nas to cini posebnim , mozak ? Razmisljanje ?
I mi smo nastali iz dugih procesa , tako bi vjerovatno nastali i ostali zivotni oblici na drugim pogodnim planetama , zasto da ne ?

Ali ovo sto narod prica da su ih vidjeli, to ne , to je glupost , da su dosli (da imaju toliku inteligenciju , da se razviju , razviju tehnologiju i sve do mogucnosti da nas posjete) zasto mislite da se ne bi zadrzali . Zadrzali bi se isto kao sto bi i mi na njihovim planetama, barem iz radoznalosti .

Eto prije svega ZASTO MI MISLIMO DA SMO POSEBNI i da nema drugog zivota osim nas , pa sta smo to mi , i mi smo nastali iz dobrih uslova na planeti , isto kao i drugi , samo zamislite velicinu svemira i sve ce vam biti jasno. Zemlja je planeta kao i sve druge sa uslovima pogodnim za zivot, nema ona nikakve posebne sastojke za zivot, samo dobre uslove , kao i vjerovatno hiljade drugih , zasad nama nepoznatih planeta
Samo da nesto kazem za te uslove za zivot, mozda su ovi uslovi koji su nama pogodni, nepogodni za vanzemaljce ? Kako cemo mi znati kakva su njihova tijela i kakav im je organizam i sta im je potrebno za zivot ?
zdrala je napisao/la:
Kako ti znas da postoje?
mah sigurno su skupa lopte igrali

što se tice samih alliena , vidio sam ih kad sam bio mal :$

ovo je jako opširna tema , naci ce se neki hejteri / fanatici / skeptici , neko ko ce prosut " pametan post " i to sve

the truth is out there , cu
zdrala je napisao/la:
Kako ti znas da postoje?
Matematicki gledano, sansa da ne postoje je 0%.

Sansa da je neka planeta slicna Zemlji (ima uslove za razvoj zivota slicnom ovom na nasoj planeti) je ~0.000005% (bubam broj, ali znam da je nesto jako malo).
To je jako mala sansa. Ali sa obzirom da je svemir neogranicen, mozemo zakljuciti da je i broj planeta neogranicen.

[Beskonacno]*[bilo koji broj, pa cak i 0] je idalje beskonacno. Znaci da je sansa da postoji zivot negdje drugo 100%.
Jednom je jedan učenjak u mojoj školi rekao (M.Jusuf) inače profesor vjeronauke .... Na moje pitanje Islam ista kaze o vanzemaljcima on je odgovorio : "Onako je kako ti vjeruješ " . Mislim da sam dovoljno rekao !
spY je napisao/la:
Kakva je to vutra, cuj vanzemljaci. Svi znamo da su to igrači barcelone.
+1 Zadacu si nam zadao
Adzila je napisao/la:
' i mi smo nastali iz dobrih uslova na planeti '

-Necu duziti ali zasto se ljudi zanimaju za nesto sto nije moguce da shvate? Sve sto postoji svemir,planete itd. je stvorio Allah dz.š i nije to nastalo tek tako! Pa ko je stvorio onda te dobre uslove na planeti ???

Allah, dž.š., je rekao: "Allah je sedam nebesa i isto toliko zemalja stvorio. Njegovo naređenje na sve njih se odnosi, a nek znate da je Allah kadar sve, i da Allah znanjem Svojim sve obuhvata!" (Et-Talak, 12.)

I naravno da postoji vidljivi i nevidljivi svijet tj. ljudi i meleci,dzini itd. ali mi nismo ti koji ce pametovati jer nemamo znanje.

I nemoj da me citirate imate pm.
znam da je stvorio , ali ne pise nigdje kojim procesom i koliko je taj proces trajao , Bog nam je ostavio prostor da razmisljamo , i skontali smo valjda do sad :D
U Mliječnoj stazi nalazi se između 200 i 400 milijardi zvijezda, recimo da oko 100 milijardi njih kruze planete, i da samo 2je planete imaju prikladne uslove za nastanak zivota(oko jedne zvijezde). Znaci dobijes 200 milijardi planeta na kojima bi bilo moguce da se razvije zivot ako su svi elementi tu samo u mlijecnoj stazi, a procjena je da ima 125 biliona galaksija u svemiru. Znaci sansa da nema zivota osim na zemlji je nikakva , i manja od nikakve.
Prema Drakeovoj jednacini 1 od 2000 zvijezda ima komunikativnu civilizaciju, znaci ne samo zivot nego inteligentane organizme.
AlienZz Traže te
MorgaN je napisao/la:
Prvo se informisi, prije nego krenes pisati, valjati gluposti i praviti se pametan.

Po svim Abrahamskim religijama, a tu spada i islam, Zemlja je stara izmedju 5500 i 6000 godina! Kakve crne milione godina spominjes, kakvu evoluciju sa religijom? Ko god te naucio tome, grdno se prevario. Ili je neki sarlatan ili totalni idiot, pa siri dezinformacije! Hiljade "strucnjaka", vjernika, vjersih autoriteta pokusava da opovrgne ispitivanje starosti slojeva zemlje karbonskim datiranjem. Isti slucaj i sa radiometrijskim datiranjem, kojim je u dokazana starost zemlje od priblizno 4.5 milijardi godina.

Mozes biti vjernik i vjerovati u evoluciju, ali onda si licemjer, a "bog" ne voli takve znas!

Vezano za vanzemaljce. A zasto ne bih vjerovao da negdje tamo postoji napredna civilizacija koja je u stanju prevaliti ogromne razdaljine i posjetiti zemlju.
Ipak, svemir je star 13 milijardi godina. Neke planete su se formirale mnogo ranije nego nasa, a samim tim i moguci zivot na njima.
Jedini logicni razlog zasto se ne otkriju je da se ne izazove opsta panika medju ljudima. I zato jer bi koncepti nekih vodecih religija svijeta pale u vodu. Vec pomenuti izraz Abrahamske religije!

I onda se sklopi savez izmedju vodecih sila svijeta i vanzemaljaca, o njihovom drzanju u tajnosti, u zamjenu recimo za zlato. Koje je njima neophodno kao gorivo, a nasa zemlja ima dovoljno resursa!
A kako li se majketi zemlja ohladila pa se odledila za 3.5hiljada godina
742 je napisao/la:
A kako li se majketi zemlja ohladila pa se odledila za 3.5hiljada godina
Otkud ja znam. Pitaj vjernike!
_oma_ je napisao/la:
Mozemo se mi svadjati jeli evolucija kriva za stvaranje svijeta i nastanak ljudi i opceg zivota ili je to djelo neke vise sile(citaj Bog/Allah,Isus/Budha i u sta ljudi vec sve vjeruju i ne vjeruju),ali moje licno misljenje jeste da od ovoliko planeta i ogromnog svemira jednostavno ne mozemo biti sami jer se tamo negdje u daljini mora nalaziti neka planeta koja ima slicne uvjete za zivot i razvoj istog bas kao sto mi imamo ovdje na zemlji...

Nisam bas neki vjernik(citaj nisam nikakav vjernik) ali vjerujem da je sve ovo nastalo od neke sile,dali prirodne,dali neke vise sile(citaj Bog itd) ili cisto nekog slucajnog sudara dva atoma od kojeg bi mogao nastati ovaj zivi i ne zivi svijet(jer se svemir sastoji od gotovo samog vodonika i helijuma)[bas sam u sql to ucio neki dan xD]...

Ali eto najavljuju da ce 21.12.2012 nastati neka promjena,neki govore da ce nam vanzemaljci doci na zemlju,neki tvrde da ce se apokalipsa desiti,neki da cemo dozivjeti novi preporod,ali kako god vrijedi i taj dan cekati onako iz ciste radoznalosti da vidimo dali je i to neka strateska kampanja ili neka istinita teorija...

Prije mozda 2 godine sam gledao na TV-u kako se 21.12.2012 zavrsava kalendara drevnog antickog naroda MAYA,i po tvrdnjama nekih naucnika i ljudi koji su se pozabavili ovom temom vjeruju da ce se pomenutog datuma vratiti vanzemaljci na zemlju iz nekog nama nepoznatog razloga.Pominje se kako vjeruju da ssu upravo vanzemaljska bica pomogla izgradnju velikih piramida i antickih gradjevina.
Pa malo i razmisljem o ovom,pa i vi kada bolje razmislite zapitajte se kako je tako primitivan narod uspio sagraditi tako kompleksne i slozene gradjevine bez ikakvog tegnoloskog znacaja i tehnickih pomagala(zamislite samo kako su pravili gradjevine,pogotovo piramide od nekoliko hiljada kamenih kocki teskih po vise od 2 tone bez ikakve tehnologije i to u pustinjama gdje se na stotinjak kilometara nigdje nista ne nalazi osim pijeska),pa kako su onda uspjeli toliki kamen isklesati u kocke i pogotovo gdje su nasli taj kamen i kako su ga po stotinjak kilometara doveli na mjesto gdje im je trebao???
E tu nastupa ovo misljenje da bi oni to mozda mogli i uraditi uz pomoc vise sile (citaj alien) i upravo iz cinjenice sto se kalendar antickog naroda Maya zavrsava 21.12.2012 neki misle da ce se tog datuma desiti gore u textu pomenuto.Uglavnom ja sam misljenja da ce se neka promjena desiti ali koja to mozemo samo sacekati....
Faraoni su sebe smatrali tobejarabu tobestakfirulaa "Bogovima" i da drze narod u pokornosti suradjivali su sa Dzinim i Sejtanim koji su im pomagali da grade piramide zbog tog razloga.... s obzirom da je Musaa a.s. poveo ljude iz Egipta a u Kur'anu stoju da je Allah dz.s svakom naradu poslao Poslanika(Vjerovjesnika) to je moje obajsnjenje....

Sto se tice toga 21.12.2012 jedino sto bi se moglo desiti je WW3
Sudnji dan ce biti u petak za vrijeme Aksam namaza i prije toga se trebaju desiti veliki predznaci...

" A mozda vi nesto mrzite, a ono je dobro po vas, a mozda nesto volite, a ono je lose po vas. Allah zna a vi ne znate " ( El - Bekara,216)

Prijavi se da bi odgovorio/la na ovu temu.