Preskoči na sadržaj
Ista raja. Nova runda.
GAMERZ.ba — REBORN
Diskusija

Cijena stranice

204 pregleda · 12 odgovora · otvorena 19.03.2012. u 18:51

Kolika je otprilike cijena Web stranice za koju je namjenski urađen Admin panel, koja je spojena na bazu podataka, ima 6 sekcijaa (tipa home, o nama, novosti...), za čiju je izradu korišten HTML, CSS, PHP, MySql i jQuery?
LOL, pa ne možeš sa takvim textom odrediti , jer može biti fušerski odrađena može nešta moderno, predobro tako da ili sam odredi cijenu il nam daj slike stranice.
742 je napisao/la:
LOL, pa ne možeš sa takvim textom odrediti , jer može biti fušerski odrađena može nešta moderno, predobro tako da ili sam odredi cijenu il nam daj slike stranice.
ne tražim tačnu cijenu, nego okvirno, zamisli da stranica još nije urađena i uradiš je, koliko bi otprilike (minimalno) bila cijena?
Ohri31 je napisao/la:
ne tražim tačnu cijenu, nego okvirno, zamisli da stranica još nije urađena i uradiš je, koliko bi otprilike (minimalno) bila cijena?
profesionalna izrada takve stranice (čitaj: kloopko.com) oko 3000KM
Nista, zasto? Cim ne mozes sam smisliti koliko znaci da i sam ne znas koliko vrijedi.
g0ran je napisao/la:
profesionalna izrada takve stranice (čitaj: kloopko.com) oko 3000KM
pa dobro sad, ne baš nešto ko gamers xD
- Uradio sam ja neki dan sličnu stvar jednom liku, admin panel, početna sa tim stvarima i ostalim qrcima ...
Iskreno opet istu stvar ne bi radio za ispod 90 € !
Najteže je za dizajn samo, ostalo je lako .
MarioMaxy je napisao/la:
- Uradio sam ja neki dan sličnu stvar jednom liku, admin panel, početna sa tim stvarima i ostalim qrcima ...
ma ja, uradio sam tu stranicu, jel mi malo nekih 100KM (uzimajući u obzir da mi je prvi projekat) ?
Ohri31 je napisao/la:
ma ja, uradio sam tu stranicu, jel mi malo nekih 100KM (uzimajući u obzir da mi je prvi projekat) ?
- Imaš kakav demo / ss ili nešto da vidimo kakva je ?
100 KM je neka normalna cijena ako ti je prvi projekat, i ako nisi dobro upoznat sa PHP-om i ostalim stvarima, jer si 90 % napravio neki propust
MarioMaxy je napisao/la:
- Imaš kakav demo / ss ili nešto da vidimo kakva je ?
100 KM je neka normalna cijena ako ti je prvi projekat, i ako nisi dobro upoznat sa PHP-om i ostalim stvarima, jer si 90 % napravio neki propust ;)
ma dobro, svidio se on ljudima što sam im radio, samo da vidim, eto da nisam mozda uzeo slucajno premalo ili previse, ali to je tu negdje :D

hvala u svakom slucaju i ako moze lock :D
MarioMaxy je napisao/la:
Kako mislis ostalo je lako ?
Ti onda rasturas programiranje pogotovo PHP i bazu podataka .
Ako ti pises svoj kod i uredjujes stranicu mnogo je skuplja nego da radis preko builder-a .
Sto kaze Ohri stranice mogu kostati i do 10000km pa i nadalje . Sve zavisi od tezine stranice , zasto je vezana ta stranica , security pa i dizajn . Mislim da dizajn nije toliko bitan koliko i kod , ne kazem da nije dizajn bitan , ali ne treba pretjerivati , tu su takodje bitni i navigatori na stranici koji te vode uz pomoc precice . Programiranje sa pisanjem programskog koda i povezivanje sa bazom podataka nije toliko lako kao sto se cini , ima tu dosta gresaka koje se pojavljuju svakom programeru .
Mali_RA je napisao/la:
Kako mislis ostalo je lako ?
Ti onda rasturas programiranje pogotovo PHP i bazu podataka .
Ako ti pises svoj kod i uredjujes stranicu mnogo je skuplja nego da radis preko builder-a .
Sto kaze Ohri stranice mogu kostati i do 10000km pa i nadalje . Sve zavisi od tezine stranice , zasto je vezana ta stranica , security pa i dizajn . Mislim da dizajn nije toliko bitan koliko i kod , ne kazem da nije dizajn bitan , ali ne treba pretjerivati , tu su takodje bitni i navigatori na stranici koji te vode uz pomoc precice . Programiranje sa pisanjem programskog koda i povezivanje sa bazom podataka nije toliko lako kao sto se cini , ima tu dosta gresaka koje se pojavljuju svakom programeru .
Greške ?

Ne može se zvati "programer" onaj koji brzo i efikasno ne ispravlja greške.

Lako je, jer meni kao programeru tj. web developeru je najteže za dizajn se pobrinuti, jer dizajner nisam.
Čim dobijem neki dizajn, uzmem da ga kodiram, i kad riješim kostur stranice, prelazim na pravo kodiranje tj. uglavnom PHP i baza podataka (uglavnom MySQL, mada sam radio i sa sqlite na par projekata za neke svrhe) ...

Builder ? Ja ne znam niti jedan PHP builder koji ti može tačno i sigurno isprogramirati stranicu onako kako ti želiš. Nema boljeg buildera od čovjekovog mozga, naravno ako je naučen.

Prijavi se da bi odgovorio/la na ovu temu.