Preskoči na sadržaj
Ista raja. Nova runda.
GAMERZ.ba — REBORN
Diskusija

[Diskusija] Stanje u našoj zemlji

535 pregleda · 20 odgovora · otvorena 06.03.2012. u 00:19

Pozdravljam pristune , i one koji će čitati temu ..

Eh ovako vraćao se prije jedno sat vremena sa treninga tramvajom i razgledao nešto po tramvaju vidim da su neki " SELJACI" divljali pa išarali sve moguće u njemu a tramvaj i onako pre star i još išaran mjesto da se čuva , dobro to je ipak prisutno kod nas ..

Ali me čisto zanima ova situacija kod nas ,ova nenormalna poskupljenja , struje ,vode,goriva,hrane i ostalog potrebno za život stvarno ne znam šta ovi ljudi Glavni misle ..
Kad skontam nešto kod nas ima previše ljudi u politici , je***u što mora imati hiljadu ministara i pod ministara , kad sam pročitao u novinama da u jednom odjelu radi 4,5 ljudi nisam vjerovao i onda sam skontao da je ovo propast ,jer ministar ima iza sebe zamjenika , sekretaricu ,vozača 1,2 i auto i odmah iz države svaki mjesec 20 hiljada njima a gdje je tu još stotine i stotine ministara i hajvana i kažemo što je ovo ovako ..

Onda da se vratim na vrh za ovo gorivo i ostalo , stari mi priča danas " Kaže za ovo poskupljenje ,država uzima 90 feninga od 1 litre goriva pa šta je to pobogu dragom a tek kolko' pumpe uzimaju znači nabavna cijena 1 litre goriva je manja od 60 fng a cijena kod nas je 2,60 KM pa skontajte što to rade sve je ovo politika je***a kriva i ti lopovi koji su na njoj koji kradu i više nego što bi trebali ali ljudi svaki dan kukaju ,mjesto
da se dignemo svi pa da vidimo hoće li ovoga biti ..

@ Neko je napisao " nikad se manje nije radilo , a više para imalo " to je tačno jer baš danas slušam čovjeka kaže borim se kako znam i umijem državam mi je uzela sve zato sad i ja od nje uzimam i sječem šumu eto bar imaju malo , jer je čovjek fkt u pravu sve je više i više toga jer jednostavno ova država je propala ne mislim bukvalno , tako da ništa drugo ne preostaje nego kao što je ovaj čiko rekao ..

Možda ima greškica malih ...

Šta vi mislite o ovome , da li sam u pravu i kako vi reagujte .

Sa poštovanjem volti .
novi dan, nova nafaka.
j0ker je napisao/la:
novi dan, nova nafaka.
SVe ja to razumijem druze , ali svaki dan sve gori i gori , svaki dan pune novine " mrtvih" .
sve je otišlo u ku**c.
Ljudi stalno kukaju kako im ne valjaju ljudi koji su u vladi a svake godine te iste izaberu na izborima,pa što onda kasnije kukaju? Nije to samo politika predsjedavajućih naše države nego i politika ljudi,jer su ljudi pravo lijeni i htjeli bi da im se sve na tanjir servira.

Post dobio aplauz od IceWolf

zemlja možda jest (izbacite ovo možda) retardirana, preživljava se. al, šta se žalimo kad imamo SLOBODU? možeš radit šta te volja. dobar geografski položaj, nema je****h prirodnih katastrofa. sve dok mogu preživit dobro je

btw kukaju nema posla, ima posla, samo ako oćeš radit ;)
Buduci_Traceur je napisao/la:
Ljudi stalno kukaju kako im ne valjaju ljudi koji su u vladi a svake godine te iste izaberu na izborima,pa što onda kasnije kukaju? Nije to samo politika predsjedavajućih naše države nego i politika ljudi,jer su ljudi pravo lijeni i htjeli bi da im se sve na tanjir servira.
Razumijem da ima i ljudi koji su takvi , ali mi jedno nije jasno ima ljudi bruku koji bi željeli da rade ali ne daje vlast naša to jer samo sebe hoće da napune , ajde reci ti meni kad se neka fabrika u skorije vrijeme otvorila u Sarajevu , odnosno u BiH da je primila 300-500 ljudi , svaki mjesec se otvaraju neki je***i Tržni centri a narod umire nema za hljeba i što ima sve država uze .
kako se ponašamo i kako radimo, samo nam može bit gore :D
a dobro, šta fali, imaš jest imaš pit, čovjeku dosta.

biraj 
ma boga mi, ne znam šta bi' ti rek'o . ..
pušit' avu do tog sudnjeg dana iz dana u dan . .
kad dođe taj sudnji dan 21. 12tog . .
ako bude nešto j**i ga,
ako ne bude, zaposlit' ću se u nekoj firmi,
rmbačit, radit za 200 - 300 km mjesečno,
je****t mater svoju i proklinjat' život .. .
et.

@mali
ne znam šta bi ti rek'o
šta god da kažem, zar je bitno ?
VoLtimaND je napisao/la:
Razumijem da ima i ljudi koji su takvi , ali mi jedno nije jasno ima ljudi bruku koji bi željeli da rade ali ne daje vlast naša to jer samo sebe hoće da napune , ajde reci ti meni kad se neka fabrika u skorije vrijeme otvorila u Sarajevu , odnosno u BiH da je primila 300-500 ljudi , svaki mjesec se otvaraju neki je***i Tržni centri a narod umire nema za hljeba i što ima sve država uze .
Ljudi imaju moć,samo to ne znaju. Njihova moć se nalazi u slozi i u radu i još plus je ovo demokratska država,šta još ljudima treba da smijene vladu? Ali naši ljudi nisu složni nit žele da rade kako treba.

Da,slažem se sa tobom da vlada ne želi da primi ikoga da radi ko nema vezu ali zašto se tih 300-500 ljudi ne skupi i ne bori za svoja prava? Ako jedan čovjek ne može da podigne balvan,može ih više.
Ma joj brate ....
Ljudi su ti takvi ..Divljaci jednostavno ...U ovoj našoj državi svako je kriv ... Ministri - zato što očito ne obavljaju svoj posao ni blizu koliko bi trebalo . Predsjednici (ona 3 maj***a) - Nemogu oko jedne stvari da se dogovore . Jedan ne priznaje Dan državnosti , 2 priznaje , 3 . Priznaje samo da bi i sljedeće godine dobio glasove . Sudovi - Policija 10 puta uhvati 1 lika i oni ga 10 puta puste ..a imaju dokaze .... I naravno da će kada vide da su ga 10 puta pustili opet uraditi nešto sada još gore ... Nastavnici , direktori - Trebaju da budu grublji prema djeci za 120 % ....Moraju da se kod one djece koja ne uče da njih nekako odgoje normalno (naravno to je i uloga porodice ) ....Nekaze se dzaba skola druga kuća .... Porodica - Dijete treba da odgajaš od njegove 1 godine .... Dijete mora da poštuje roditelja i starije od sebe . Inače ono će biti propalitet 100 % ...Imam baš malo dijete u kući (bratić 2 i pol godine) ...Do njegove prve godine smo ga puštali da baca stvari da ne sluša ...Ali nakon 1 . godine svi ustanovili da moramo da počnemo da mu prijetimo ili čak i udarimo ako nešto loše uradi .. Da bi uvidio da stariji za njega trebaju da predstavljaju strah i trepet. Samo dijete (tinejdžer , momak ) - Evo krenut ću od mene ... Ja naprimjer u društvu uvijek sam opušten , normalno kao i svako drugo dijete opsujem po neku , pravim se mangup , i tako te stvari ...Ali kada se nadjem u društvu starijeg ... iz poštovanja neću da opsujem ili da se pravim "budala" (to važi i za grad , kafic , kino , tramvaj itd) , a i brate trebaš imati neku kulturu nemoš se isto ponašati u različitim situacijama ... I stvarno kada god se nadjem u društvu gdje se loše ponašaju u javnim objektima , pred starijima i svim gore navedenim stvarima ... ja se sa njima i dalje družim ali ne onoliko kao i prije ....Mislim da kada bi takvi svi bili (ili barem i malo slični bilo bi mnogo bolje ) ..... Ovo što kažeš za gorivo .... Šta ćeš takva nam je država .... A vala baš ...kada bi se ujedinili i stvarno zahtjevali i tražili promjene ...PUKLI BI ONI ! DOBILI BI RAT ! O ovome stvarno se može pričati i pričati a ja sutra ranim tako da možda bude a možda ne edit tako da :P .... Odlična tema !
Buduci_Traceur je napisao/la:
Ljudi imaju moć,samo to ne znaju. Njihova moć se nalazi u slozi i u radu i još plus je ovo demokratska država,šta još ljudima treba da smijene vladu? Ali naši ljudi nisu složni nit žele da rade kako treba.

Da,slažem se sa tobom da vlada ne želi da primi ikoga da radi ko nema vezu ali zašto se tih 300-500 ljudi ne skupi i ne bori za svoja prava? Ako jedan čovjek ne može da podigne balvan,može ih više.
Brate ako imalo čitaš novine, a vjerujem da čitaš onda vidiš šta se piše i kako ali to naši GLAVANI ne bendaju , nego se treba masnovno skipiti i blokirat boga oca na 2,3,4,5 dana pa ćemo vidjeti ko je zec a ko crna mačka ..
VoLtimaND je napisao/la:
Brate ako imalo čitaš novine, a vjerujem da čitaš onda vidiš šta se piše i kako ali to naši GLAVANI ne bendaju , nego se treba masnovno skipiti i blokirat boga oca na 2,3,4,5 dana pa ćemo vidjeti ko je zec a ko crna mačka ..
Da,da. To bi trebalo uraditi,da i vlada shvati da ljudi nisu samo alat koji im služi samo za vrijeme izbora.

Hvala na razmijenjivanju misli,odoh sad spavati. :)
Nek jos nisam umocio a vec vidim da trenutno stanje nikamo ne vodi,citaj trenutno jer sam vec dovoljno cuo da smo prije sve imali , sta znaci prije ? Prije ne znaci jugoslavija nego jos dalje kad je bosna jos imala neke granice barem su to nasi ljudi prepoznali. Ne mozes ti danas ocekivati neku novinu u drzavi ako je ona sastavljena iz tri nacije koje veze nemaju sta su,posebno ovi gore (zna se na koga mislim ) a jos vise ovi dole ,a to je bukvalno pola BiH , tacnije ovo H poslije i . Sto je najgore ima ih i na ovom sajtu,ne zato sto su losi ljudi ne kazem svi su mi frendovi ali jednostavno su ih roditelji lose odgajali govorili im druge stvari iako to oni nisu,i sad kad ih covjek treba to pitati oni nemaju nikakav odgovor a znaju samo reci nisam ovaj nego sam taj iako ne znaju zasto ... a to je zato sto su tako odgajani , dobra stvar u ovoj drzavi je sto barem ima ljudi koji razumiju stvar ... recimo tamo u srbiji gotovo 98% ljudi smatra BiH otpalom drzavom i jednostavno bi je zeljeli ukloniti,sto dokazuje masovno podrzavanje onih ljudi koji su izvan njihovih granica (zna se koji) a to sto mladi podrzavaju to je druga prica.

Meni nista u zivotu ne fali , cak ni novca kojega nemam pa ipak sam sretan ... ali ne bih trebao biti ... sve sto zelim jeste normalan narod , pri cemu ce izaci normalna drzava,ljudi u njoj koji će raditi nešto za nju a ne bukvalno za sebe jer se boje drugih pa drugacije ne znaju.

Ako se ko slaže slobodno citirati
Raspada se sve ne samo Bosna.
EU također sve ide u vražiju mater NWO nastupa najvjerovatnije ove godine pa nek nam je sa srećom. 

Što se tiče života, posla će uvijek biti za one koji žele da rade, pucam informatiku to mi je životni cilj, ne planiram odustati od njega najljepša profesija, pa ko voli nek izvoli.
O tome bi se moglo diskutovat do sudnjeg dana, ali kakva mi korist, sta ja mogu NISTA :( ovi su politicari pustili korijenove, to nebi Alah dragi iscupo da se ovako izrazim :S
Narod non-stop kuka kako im nije dobro, a na izborima trce da se slome da glasaju za nekog lagumdjiju silajdjica sl.
Rijesenje je jedino upast u zgradu vlade dobro naoruzan i svima smjestit metak u bulju od portira do glavesina i da dodju na njihova mjesta neki podobniji i skolovaniji ljudi umjesto ove trenutne stoke.
miaky je napisao/la:
ma boga mi, ne znam šta bi' ti rek'o . ..
pušit' avu do tog sudnjeg dana iz dana u dan . .
kad dođe taj sudnji dan 21. 12tog . .
ako bude nešto j**i ga,
ako ne bude, zaposlit' ću se u nekoj firmi,
rmbačit, radit za 200 - 300 km mjesečno,
je****t mater svoju i proklinjat' život .. .
et.

@mali
ne znam šta bi ti rek'o
šta god da kažem, zar je bitno ?
jel mama ponosna ?
Nema se tu puno sta za reci osim da je ova nasa "Demokratska" drzava ,nazovimo je tako isto ona jedna stara kuca sto se raspada i sto fura sa svih strana ,ne treeba je vise krpit ba i kukat treba je srusit i napravit novu.
A to ce bit tek kad ovaj nas divni pametni primitivni narod prestane jedne te iste kretene ,lazove,mafiju i reketare birat da upravljaju nasim zivotima i sudbinom ,majku im lopovsku pokupovali su sebi auta ,kuce ,stanove ,vikendice ,a narod ko j**e ,pa taj isti narod samo kuka ,umjest da jednom kazu dosta ,obecaju im kule iu gradovce prije izbora ,i kad prodju izbori dobiju kulu al onu iz gaca i tako vec 20 godina nek nam je lose kad smo glupi ,

Sto se tice posla i radnih odnosa ovo je cisti feudalizam radis mjesec za 300-350 marki i opet plata kasni ,a zaduzis se 400 dok ides na pos'o i za jelo i vam i tam cigare do se obuces ,svi mi ocemo i izac malo na kafu ,sokic ovo ono ,uzet sebi nesto fino da pojedemo poijemo i tako ,a ovi su pokupili vrece para za to sto su prodali sve drzavne firme koje su radile ko dobro prije rata ,al' su te iste porethodno dovukli do stecaja da bi ih lakse prodali i digli neku ogromnu lovu ...

NAMA CE BIT BOLJE TEK ONDA KAD SE SVE ONO STO VALJA U OVOJ NASOJ JE****J DRZAVI PRODA I KAD SVE POKUPUJU SVABE I AMERI PA POCNEMO RADIT I PLATE PRIMAT PO NEKIM NJIHOVIM STANDARDIMA ,A OVI NASI POLITICVARI NE POCNU UKOPAVAT JEDAN DRUGOGA I TAKO SE MEDJUSOBNO NE UNISTE KO' STO JE SLUCAJ BIO SA LIBIJOM ,LIBANONOM ,AFGANISTANOM ,IRAKOM I NE ZARATIMO SVI SKUPA JEDNI PROTV DRUGIH ,EH TAD CE NAMA BOLJE BIT'

A to sto se tice goriva sto je poskupilo to je sve radi onoh dole "dobrosusjedskih" odnosa izmedju IRANA i IZRAELA ,ovi prijete bombardovanjem ,a ovi drugi zatvorili cesmu od nafte pa nek se evropa i amerika malo vozaju na vodu ha ja ,samim time sto je poskupilo gorivo odma je i hrana ,jer treba izvuc iz te tzv. maloprodajne cijene i pokrice za prevoz robe ,

Sve u svemu doiso je vaakat da nam valja plakat ,a boga mi i vrijeme je takvo da je bolje imat' neg' nemat' :D

btw: TEMA JE PREJAKA..

Ako ima greski u pravopisu je**j ga :D
Sve je to tako jarane. Al sta ti ostane? Samo da ucis i da se boris za sebe jer ti nece niko drugi pomoci sigurno! Licno vise volim Bosnu od bilo koje drzave, abd kakav fin posao naci i uzivati. Jest da je tesko al jbg takav nam je narod, takva nam je vlast 

Al sacekajte jos malo dok im nafte ne nestane okrenuce se oni nama polahko.

Prijavi se da bi odgovorio/la na ovu temu.