Preskoči na sadržaj
Ista raja. Nova runda.
GAMERZ.ba — REBORN
Diskusija Zaključana

Diskusija- Vaša imena i njihova značenja

998 pregleda · 66 odgovora · otvorena 16.02.2012. u 21:10

Pozdrav raja!
Došao sam na zanimljivu ideju!
Htio bih da napišete u postu svoje ime te njegovo značenje, i kako ste se trebali zvati ili neku anegdotu oko toga 
I ko vam je nadio ime.

Evo primjer moj : Ismail ( Bog cuo,uslišio), Trebao sam se zvati Dzan haha .
Dao mi je ime Dedo koji je umro prije nego što sam se rodio, ugl mama ga je sanjala kako joj govori da mi da ime Ismail, ona je mislila da je to samo san, ali se taj isti san ponovio, tako da se bojala i dala mi ovo ime. Da čujem vas, nadam se da je zanimljivo 
Vedad - ljubav, naklonost, prijateljstvo

"Trebao sam se zvati" Šemsudin, po svom rahmetli amidži, ali eto kako je jedna komšinica rekla da to ne valja, jer bi nas mogla zadesiti ista sudbina, odlučiše se za Vedad.
xpally je napisao/la:
Deniz - More na Turskom.;)
ti se zoveš Denis, a ne Deniz. Denis dolazi od grčkog boga Dionizija, boga vina i proljeća.
Također postoje dokazi da je to izvorno francusko ime, jer postoji kršćanski svetac po imenu Denis koji je bio francuski fratar, šta li ...

ne volim kad se domaćoj djeci (slavenskoj) daju arapska i kojekakva strana imena, imamo mi domaćih i to lijepih, kao Damjan,Svetislav,Svetovid,Slaven,Radivoj,Stanislav i mnogo drugih
Bojan - Starci dali ime, meni se osobno ne sviđa Al' eto šta je tu je

Staroslavensko ime. Smatra se da izvodi porjeklo iz avarskog “bojan” u značenju “bogat, imućan”
Emel - na arap. znači nada ili očekivanje, al inače moje ime su koristili u starim plemenima za ljude koji non stop guze kao "je**č"
Mephistopheles je napisao/la:
ti se zoveš Denis, a ne Deniz. Denis dolazi od grčkog boga Dionizija, boga vina i proljeća.
Također postoje dokazi da je to izvorno francusko ime, jer postoji kršćanski svetac po imenu Denis koji je bio francuski fratar, šta li ...

ne volim kad se domaćoj djeci (slavenskoj) daju arapska i kojekakva strana imena, imamo mi domaćih i to lijepih, kao Damjan,Svetislav,Svetovid,Slaven,Radivoj,Stanislav i mnogo drugih
Samo sam cekao kada ce neko otvoriti magicni kovceg nacionalizma na koji se svi zalijepe, btw. nisi napisao svoje ime a ni znacenje istog (ako postoji).

Lock

Prijavi se da bi odgovorio/la na ovu temu.