Preskoči na sadržaj
Ista raja. Nova runda.
GAMERZ.ba — REBORN
Diskusija

[Quid] CoD 2-4-5 Komande

542 pregleda · 23 odgovora · otvorena 13.02.2012. u 22:25

Pozdrav narode CoD podforuma :P i dobrodošli na moj novi Tutorial/Quid/Diskusiju , sve u svemu predugo ime za naslov tako sam stavio samo " quid " no na tome nećemo stati.

Kao što možete vidjeti, na baner (prva slika) sam stavio riječ "dictionary" u prijevodu "rječnik" jer i o tome se radi ova tema. Sve ću vam objasniti ispod no prvo da vam kažem ovakva vrsta teme je veoma popularna zbog činjenice da rješava sve probleme bilo to da je riječ o Call of Duty gamingu , movie makingu , jumpanju , scriptanju , zafrkanciji sa bojama u igri ... itd itd.

Za sve ove stvari stvari su vam potrebne komande koje upisujete u konzolu i o tome se radi ova tema.

Većina "problem" tema u CoD podforumu se svodi o stvarima kao npr :

"kako da ovo napravim"
"na koji nacin ovo da uradim"
"šta su ovi likovi u video koristili od stvari"
"kako da poboljšam,upalim ili ugasim ovu stvar"

... i tako dalje da ne nabrajam svaku temu pojedinačno.

Eh sada kao što rekoh ovakva tema je popularna i postoji još samo na jednoj poljskoj CoD stranici na kojoj i ja također prevodim dosta stvari i pridodajem tom sajtu . Svo znanje ću prenijeti ovde

- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -

U ovoj temi postavljajte kakva god hoćete pitanja o komandama u sljedećim igrama :

Call of Duty 2
Call of Duty 4
Call of Duty 5 WaW

Znači šta god da vas zanima, šta god da želite znati, kako dobiti neki efekat,kako nešto ugasiti ili upaliti , kako nešto promijeniti i postaviti u igri .... sve sve

Nakon što postavite pitanje ja (ili kolega Soviet) ću vas citirati i napisati vam kratak tutorial od 3-4 rečenice sa slikama kao primjeri.

Tema će biti u sticky .Svaka nova tema koja bude imala veze sa komandama će biti lockana , i korisnika koji je otvorio tu temu ću preusmjeriti na ovu . :P
Slobodno pitajte za svaku komandu koja vas interesuje.
Ako vam je stariji racunar a zelite veci fps u CoDu ili uljepsani scoreboard.
Samo jos da napomenem da mnoge komande rade i na drugim CoD serijalima (MW2, Black Ops, MW3).
objasnite ljudima komande
r_multiugpu
i
r_multicpu
federe je napisao/la:
objasnite ljudima komande
r_multiugpu
i
r_multicpu
r_multigpu
r_multicpu

Mnogi od vas ste vjerovatno jednom čuli za ove komande, ali ih ne koristite jer imate samo 1 gpu ili cpu POGREŠNO . Ove komande vam povećavaju FPS iako imate samo jedan GPU ili CPU.

Ako imate samo jedan gpu vjerovatno koristite ovu komandu .

r_multigpu "0"

Ovo je fps koji dobijem ako isključim ovu komandu

A ovo je fps koji dobijem ako uključim ovu komandu r_multigpu "1"

više nego očito da je bolje imati upaljen r_multigpu :P jer u tom slučaju integrirana i normalna grafička surađuju.

Isto vrijedi i za r_multicpu ,znači u prijevodu mnogi misle ako imaju samo jedan CPU ili GPU da moraju ugasiti ove komande , no to je pogrešno , obadvije komande stavite na 1 ako želite veči fps , :P

nadam se da je pomoglo.
Moje jedno pitanje...

Kako da napravim da mi grafika u cod4 bude kao npr na ovom ovde klipu
Znaci boje,texture i sve ostalo

Hvala
SILVERINYO je napisao/la:
Moje jedno pitanje...

Kako da napravim da mi grafika u cod4 bude kao npr na ovom ovde klipu
Znaci boje,texture i sve ostalo

Hvala
Baš si našao ovaj kratak klip xD ,nema veze evo kako da postigneš što sličniji rezultat.

Naravno bitan faktor ovog videja je dobar movieconfig (ono što ti želiš),u komentarima sam pročitao da je to on napravio te ne mozeš ga nigdje skinuti nema veze.Pored toga koristio je custom sky,pogledaj malo na nebo i primijetit češ da mapa Strike nema baš ovakav sky,to dosta utiče na kvalitetu videja.Pored toga kvaliteta mu je dosta dobra,vjerovatno je koristio meguie kao render program.

Evo kako da napraviš što sličniju sliku na Strike-u (pored neba i rendera).

Ispod ću ti navesti sve moguće komande koje ponajviše utiču na promjenu boja.

Prvo skini moj CoD4 quality.cfg,taj cfg ti samo služi kao osnova jer su mu sve komande stavljene na high,u prijevodu najbolja kvaliteta,podesio sam par stvari koji su bitni za bolji izgled videja itd.Boje na ovom cfgu su default znači ništa nema.

http://www.mediafire.com/?32xq5l42o5614x4

Eh sada pošto si postavio pitanje da ti objasnim kako da dobiješ onakvu grafiku,samo ću ti to i objasniti a ne kako i da ih snimiš na demu xD ,odgovaram samo ono postavljeno pitanje.

Uđi u CoD4,upali onaj mod na kojem si snimao taj demo,ako si igrao war na promodlive204,taj mod i upali.Nakon toga u konzoli upiši /devmap mp_strike ovime ulaziš u Strike sa mogučnošću podešavanja komandi koje su zabranjene na publicu.

Slijede komande :

r_FilmUseTweaks 1 (uključuje podešavanja).

r_filmTweakEnable 1 (također).

r_filmtweakBrightness (mijenja jacinu svijetlosti na slici,znaci ne jacinu sunca nego bukvalno jacina svjetlosti na samoj slici) za onaj video priblizno 0.

r_filmTweakContrast (mijenja jačinu boja u igri) za onaj video približno 1.2

r_filmTweakDarkTint (mijenja boju na tamnijim mjestima) nezz isprobavaj malo.

r_filmTweakDesaturation (mijenja intenzitet desaturacije,ne postoji baš neki balkanski prijevod tako da je ovo nešto kao poslije 3D crtanja što se dobije desaturacija) za onaj video približno 0.

r_filmTweakInvert (inverzija boja,postoji 1 ili 0,primijetit češ razliku hehe).

r_filmTweakLightTint (mijenja boju tinte od najsvijetlijih dijelova slike).
================================================

Ovo su komande kojima podešavaš "sunce" u igri.

r_lightTweakSunColor (tipično boja sunca,da ti bude lakše boje češ namjestiti na principu RGB koda,znači na internetu pronađi taj kod,izaberi boju i copy paste taj broj u ovu komandu).

r_lightTweakSunDirection (mijenja poziciju sunca,ovde također imas tri broja ali ovaj zadnji zanemari jer je to greška u igri i on ustvari ništa ne radi,znači samo prva dva podešavaš).

r_lightTweakSunLight (mijenja jačinu/intenzitet sunca).
================================================

r_drawdecals (uklanja smeće sa ulice,kratko
objašnjeno).

r_specularColorScale (intenzitet svijetlosti na izbočenim mjestima).

To je od prilike to,postoje još stotine drugih komandi kojima detaljno rukuješ da bi napravio svoj moviecfg no zar nije lakše skinuti neki sa neta i podesiti par stvari od komandi iznad koje sam naveo ?

Naravno za snimanje videja ti treba još dosta drugih objašnjena,kako upaliti ove komande za vrijeme snimanja,čime snimati,kako snimati, blablalb dosta drugih stvari koje nisi pitao,hvala bogu. :P

Post dobio aplauz od Soviet

bluetiger je napisao/la:
Kako da iskljucim dimne bombe u cod 2
Koliko ja znam to nije moguće u CoD2,možda postoji neki naćin,ali to je onda hack/cheat kojega ovde ne mogu širiti ;)
nije bila je comanda da se u lanu moze iskljucit samo se nemogu sjetit kako ide
Postoji li opcija da se uklone oblaci na cod4 ?
SILVERINYO je napisao/la:
Postoji li opcija da se uklone oblaci na cod4 ?
Ne postoji niti jedna komanda koja će ukloniti oblake sa neba,no postoji drugi način.
Drugi način je tako što čes skinuti,ili napraviti,customsky za CoD4,kojega možes koristiti samo na moviemakingu u prijevodu možeš ga samo koristiit dok snimaš demo.Naravno postoji i ona ne dozvoljena verzija gdje takav sky možes na publicu koristiti,tačnije nije ono baš ne dozvoljena jer ona ti ne pomaže baš pri igranju tako da sviju boli klinac ako ga imaš.

Recimo ovo je moj sky kojeg sam napravio prije 3 godine,tada unikat senzacija xD

Pošto ovo već nema veze sa temom moram prestati pisati :P
Moje pitanje:
Da li se može igrati s movie configom i kako ga staviti. (CoD4)
bluetiger je napisao/la:
nije bila je comanda da se u lanu moze iskljucit samo se nemogu sjetit kako ide
\rcon scr_allow_smokegrenades 0
Probao sam i nije moglo, mislim većina komandi nije moglo tj. počne nešto glasno da šušti i pišu komande koje moram promijeniti. Pokazao mi je rođak kako ide to sa mcfg al' eto hvala na trudu :)
Treba mi komanda da compass pomaknem u desnu stranu ... Hvala ...
antasx je napisao/la:
Treba mi komanda da compass pomaknem u desnu stranu ... Hvala ...
nisam siguran da li to može ali evo igraj se malo sa ovima iako mislim da ne može al et .. :

cg_hudsplitscreencompassscale "1.5"
compass "1"
compassClampIcons "1"
compassCoords "740 3590 400"
compassECoordCutoff "37"
compassEnemyFootstepEnabled "0"
compassEnemyFootstepMaxRange "500"
compassEnemyFootstepMaxZ "100"
compassEnemyFootstepMinSpeed "140"
compassFriendlyHeight "18.75"
compassFriendlyWidth "18.75"
compassMaxRange "2500"
compassMinRadius "0.0001"
compassMinRange "0.0001"
compassObjectiveArrowHeight "20"
compassObjectiveArrowOffset "2"
compassObjectiveArrowRotateDist "5"
compassObjectiveArrowWidth "20"
compassObjectiveDetailDist "10"
compassObjectiveDrawLines "1"
compassObjectiveHeight "20"
compassObjectiveIconHeight "16"
compassObjectiveIconWidth "16"
compassObjectiveMaxHeight "70"
compassObjectiveMaxRange "2048"
compassObjectiveMinAlpha "1"
compassObjectiveMinDistRange "1"
compassObjectiveMinHeight "-70"
compassObjectiveNearbyDist "4"
compassObjectiveNumRings "10"
compassObjectiveRingSize "80"
compassObjectiveRingTime "10000"
compassObjectiveTextHeight "18"
compassObjectiveTextScale "0.3"
compassObjectiveWidth "20"
compassPlayerHeight "18.75"
compassPlayerWidth "18.75"
compassRadarLineThickness "0.4"
compassRadarPingFadeTime "4"
compassRadarUpdateTime "4"
compassRotation "1"
compassSize "1"
compassSoundPingFadeTime "2"
compassTickertapeStretch "0.5"
hud_fade_compass "0"
E sad sam tek skuzio da nije meni samo radar u ljevo vec cjela igra ... i chat mi je malo u ljevo nevidim bas cjeli ekran ... Imam cfg tvoj ovaj sto si postao u temi FPS BOOST ....
imate li iskustva sa Cod 5 waw kakav mu je mp i zombie mod i ima li igraca da igra to ?
danny_b169 je napisao/la:
imate li iskustva sa Cod 5 waw kakav mu je mp i zombie mod i ima li igraca da igra to ?
Kakve veze ima tvoje pitanje sa ovom temom, imaš podforum i tamo otvaraj teme sa svojim pitanjima.
Pozz Duck,
zanima me kako da ubacim puske u pistol menu. Skinuo sam M1 Garand Scope, MP44 Scope i Thompson Scope i ako moze neko napisati tut kako ubaciti. Ja ubacim i u scripti napisem. ui_mp/script../weapon_pistol i tu napisem ono sta treba i nece. Kad udjem u igru izaberem pusku. Ali nemogu je koristiti u igri ??? Molim Vas Pomozite!

Prijavi se da bi odgovorio/la na ovu temu.