Preskoči na sadržaj
Ista raja. Nova runda.
GAMERZ.ba — REBORN
Diskusija Zaključana

Windows 7 vs Windows XP ?

219 pregleda · 9 odgovora · otvorena 05.02.2012. u 16:13

Pozdrav dragi gameri !

Jutros sam nesto razmisljao, moj trenutni OS je Win7 64-bit.. Sad me interesuje, da li bi igre fercerale ista bolje na XPu ? Posto je kod mene Dual-core E6300 2.80 , 2x2GB 800MHz DDR2 , Asus nVIDIA GT440 DDR3 1GB i po svakoj logici bi ja trebao GTA IV da igram na medium-high i da imam FPS preko 50 konstantno... ali meni ne prelazi 30-35  sve sam znaci odradio off vsync, ccleaner ocistio ma sve i o5 isto  Eto vi mi recite koji je bolji 
Sta ti hoces .

GTA4 trzai Quad procesor za optimum  .

Windows7 za tvoj PC  , jes da je viši teret od XP-a al ostavi  .
Pa ja igram GTA IV , na medium detaljima , FPS je uvijek 50-60,kad stavim na high onda je oko 40 FPS .

i3 Procesor i 4,00 GB ram . 

Što se tvog PCa tiče , čisto sumnjam da će ti se povećati FPS,hoće ali ne toliko koliko ti misliš,možda za 5 eventualno 10 plafon . 
imas 4 GB rama sto je jako dobro za Win7, a sto se tice GTA IV- pa kod kog on radi kako treba ? Skini zadnji patch i trebo bi osjetit poboljsanje, a nece ti nista bolje radit na XP, radit ce ti losije :D
Golf 2 vs Golf 5 TDi

Eto naziva tvoje teme. Jarane da imaš 1GB rama osjetio bi razliku W7 i XP jer w7 guta ram, a ti imaš 4 GB i nemoj se žalit, ne vraćaj na XP ako si pametan 
Kako sam cuo GTA IV loada puno tekstura pa je i jaka graficka potrebna a i quad-core proc. za optimalan FPS. A za druge igrice ce ti pomoci XP vise nego sto mislis 
Sta vi pricate?
Windows XP je ogranicen na directX9,dok vecina iole novijih igara uopste nece da normalno radi bez makar directX10,zato,ako vec imas 4GB rama ostavi sebi W7 64 bit i rokaj,Bez razmisljanja,a i za XP rijetko da ces vise i naci windows update,a i drivere za chipset i gpu ces tesko naci za novije komponente ako ti je XP!
Windows 7 je OS nove generacije,nudi dodate pogodnosti koristenja,i bolje "rasporedjuje" teret na CPU/GPU tokom igranja,benchmarka i zahtijevnijih programa!
xp majkaaa

Prijavi se da bi odgovorio/la na ovu temu.