Preskoči na sadržaj
Ista raja. Nova runda.
GAMERZ.ba — REBORN
Diskusija

[FA] Battle sa drugim forumom

1.200 pregleda · 38 odgovora · otvorena 21.01.2012. u 18:32

TRL i ja smo dosli na jednu ideju jos davnih dana, tamo u JNA '67 . Avgusta mjeseca. Dakle, ideja je sljedeca:

Mislimo uskoro organizovati jedan jako drugaciji contest od svih na koje ste navikli. Radi se o battle-u (prvo u sigovima, kasnije se mozda prosiri i na LA, logo, web design) sa jednim relativno novim srbijanskim gfx forumom. Forum je relativno nov, i za razliku od naseg usko se bavi gfx-om, tj skoro citav forum je posvecen tome. Poceli su prvo sa nekim tutovima na YT, i polako otvorili sajt.

Ideja je otprilike ovakva, provesce se ankete na oba foruma da se vidi zainteresovanost, zatim slijedi turnir, koji se provodi istovremeno na oba foruma po sistemu knock-out. Dolazimo do 2 najbolja sa oba foruma, i na jednom od foruma se vrsi finalno glasanje, i dobijamo pobjednika.

*Ovo je sve opcija, u komentarima je pozeljno da i vi date neki svoj plan takmicenja

Odmah da vam kazem, da im se prijedlog svidio, da su spremni dati velike nagrade, dici to sve na jedan visi nivo, pa cak i napraviti neki intro na YT.

Da skratimo pricu, radi se o ovom forumu.

Na ovoj temi se mozete izjasniti o tome da li ste za, kasnije bi slijedile prijave ako bi se konacno dogvorili. Samo da jos jednom napomenem, da se morate uozbiljiti, jer cemo imati posla sa drugim forumom, a ako bude nekih situacija da se prijavite, a ne ucestvujete iz nekog X razloga, pokvaricete utisak o nasem portalu, a i bicete kaznjeni.

EDIT
zamolio bih da se ovdje samo javljaju clanovi koji bi i ucestvovali, da imamo otprilike uvid o tome koliko "nas" ima . hvala, TRL
Ja sam za, prijavljujem se da ucestvujem tu odmah  , extra bi to bilo . Onaj forum ozeo naziv od zoomfx gitarskih procesora  .
Cak im i logo isti kao kod zoom pedala 
Available. 
Mora li svaki/a contest/aktivnost u fa biti samo o sigovima? 

citam. Ne kontam sto samarate svaki post koji ne hvali svaku vasu rijec.

Logicnije je da se vrsta rada dogovara izmedu korisnika. Isto kao da se pjevac i nogometas natjecu u astrofizici.

Post dobio šamar od TRL

POKERFACER je napisao/la:

Logicnije je da se vrsta rada dogovara izmedu korisnika. Isto kao da se pjevac i nogometas natjecu u astrofizici.
citaj temu 
POKERFACER je napisao/la:

Radi se o battle-u (prvo u sigovima, kasnije se mozda prosiri i na LA, logo, web design)

To je nekako najprihvatljivije za prvi put, bude islo dobro, prosiricemo.
Pojedine membere znam jer sam prije bio jako aktivan na forumima ovog tipa, te su se neki memberi jako dobro pokazali. Jedini tako da kazemo 'opasni protivnici' koji imaju nesto umjeca sto se tice grafickog dizajna su 'KEJNAV' i 'HermeS.^'. Sto se tice membera Tine, ona bi se mozda iskazala u LA zato sto dobro rukuje Light teksturama. Ja bih se slozio sa ovim prijedlogom, jer imamo dosta sanse pobjediti, u 70% kategorija, a mozda i u svim.
Ugl Gl s ovime 
Ja sam za , i prijavio bih se 
Nisam neki pro ali mislim da vrijedi pokusati.

A posto su oni novi mislim da iako su posveceni samo tome , g.ba ima jaci team jer ovde ima puno vise osoba koje se bave time i koje su veoma dobre u tome.
aer0 je napisao/la:
Radi se o battle-u (prvo u sigovima, kasnije se mozda prosiri i na LA, logo, web design)

To je nekako najprihvatljivije za prvi put, bude islo dobro, prosiricemo.
Slabi su ljudi sad sam gledao threadove , ali nikad ne treba potcijeniti neprijatelja . Btw ko ce nam glasati ? 
rason je napisao/la:
Slabi su ljudi sad sam gledao threadove , ali nikad ne treba potcijeniti neprijatelja . Btw ko ce nam glasati ? 
Forum je skoro nov, a i nisu uopste losi. Memberi, samo se moramo dogovoriti gdje cemo obaviti glasanje.
aer0 je napisao/la:
Forum je skoro nov, a i nisu uopste losi. Memberi, samo se moramo dogovoriti gdje cemo obaviti glasanje.
Trebamo nesto napraviti totalno anonimno od obje strane , da se ne zna ciji su glasovi a da budemo sigurni ni da oni s one strane nece varati . Nesto skriveno nam treba 
prijedlog: da glasaju oni koji su i radili. da ne bi neki member x pozvao svojih 100 membera x da glasaju za njega, a da rad suxa samo tako.

ukratko - da glasaju samo oni koji su i uradili nesto 
TRL je napisao/la:
prijedlog: da glasaju oni koji su i radili. da ne bi neki member x pozvao svojih 100 membera x da glasaju za njega, a da rad suxa samo tako.

ukratko - da glasaju samo oni koji su i uradili nesto 
Kako bi ogranicio to? na nekom posebnom mjestu ili?
aer0 je napisao/la:
Kako bi ogranicio to? na nekom posebnom mjestu ili?
svako ko uradi nesto preda rad moderatoru, moderator digne anketu za glasanje, svako ko je radio nesto, glasa za jedan rad . najbolji ide dalje. ili, na msn se djuture nadjemo svi koji smo nesto uradili i izglasamo za najboljeg
TRL je napisao/la:
svako ko uradi nesto preda rad moderatoru, moderator digne anketu za glasanje, svako ko je radio nesto, glasa za jedan rad . najbolji ide dalje. ili, na msn se djuture nadjemo svi koji smo nesto uradili i izglasamo za najboljeg
Ovi likovi su spominjali neki intro na YT, mogli bi tu predstaviti radove, pa sakriti video nekako i glasati, recimo.

Post dobio aplauz od TRL

Accept! Prijavljujem se!!

Auuu bice gusto.. BTW prekucao sam phpbb3 
Eh sta sve cinim na localhostu! Aww  :$ hehe
takodje se prijavljujem. Ako mi rason bude dao.  Nadam se da cu vam pomoci i takodje super ideja 
Svidja mi se vasa ideja, uvodite neke zanimljive inovacije 
Za i prijavljujem se 
Svidja mi se ideja  Samo smoriste sa sigovima, bilo bi prejako kada bi se radio logo ili web design 
Čovjek vam da mali prst, vi čitavu šaku kidate.

ccc

Ideja mi se sviđa i imat cu vremena za nju ako se ostvari, hvala Mišo.

Prijavi se da bi odgovorio/la na ovu temu.