Preskoči na sadržaj
Ista raja. Nova runda.
GAMERZ.ba — REBORN
Diskusija

[Diskusija] Tri želje

1.304 pregleda · 57 odgovora · otvorena 03.01.2012. u 16:21

Pozdrav narode.

Eh da dignem još jednu malu diskusijicu.

Tema današnje diskusije su Vaše Tri Želje 

Da napišete koje su vam tri želje, i da obrazložite zašto baš te tri želje.

Primjer iz pjesme od Marchela a i iskreno i moje tri želje :

Da imam brdo para, da skinem matore sa vrata i da imam ženu kao sa TV ekrana.

Prva želja, pa ko na svjetu nebi volio da ima brdo para ? Sve počinje sa novcem i završava se sa novcem.

Druga želja, pa skinuti matore sa vrata je moja najdraža želja od ove tri, volio bi imati svoj život, svoje ja, nikoga da ne sikiram i da ne budem nekome obaveza, i da ja njima pomognem kao što su oni meni tokom čitavog mog života, da im dam starost kakvu zaslužuju.

A treča želja hm hm  Nema se ovde šta puno govoriti  Imam jednu za sada lijepa je i pametna kao i ja valjda će nas i sudbina i budučnost pogledati 

Et' to bi tako izgledalo.

I da napomenem, bilo kakav post koji nije u skladu sa temom biče ošamaren, na prošloj diskusiji sam bio blag na ovoj neču 

Lijep Pozdrav.
e pa stari danas je takvo vrijeme da svi traze para ali samo zelim neki normalan poso,normalnu placu, dignem kredu za kucu i krenem vise zivjet svoj zivot....s curom sam4 godine i dosta mi je vise staraca i ostalih i njihovih sranja kad ces se ozenit....pa najlakse se ozenit zar ne ????
1. Želim što prije pobjeći iz BiH. Zašto? Koliko god da se trudimo da promjenimo nesto i okrenemo život na bolje, ne ide. Shvatio sam da ovde nikad necu uspjet, bar u onom sto mene zanima (Gaming, Informatika). Jednostavno kasnimo za ostatkom svijeta i mnogo je nepoznanica iz svijeta informatike, pa niko nije voljan da ulaze u to.

2. Zdravlje mene i porodice - Želim da ja, majka i brat budemo zdravi. Kad sam zdrav sve ostalo se može lagano sredit. Ne želim da čitav život provedem vezan za krevet/kolica i da ne mogu sebi čašu vode do usta donijet.

3. Posao, porodica i novac - Želim pokrenuti vlastiti biznis, da budem sam svoj šef. Kad posao dovedem u normalu, želim se oženiti i osnovat porodicu. Većinu novca (višak koji bi imao) bih ostavljao djeci za školovanje. U prošloj sam temi napisao: Kad dobijem djecu fino i njima stavim para u banku, kupim im sve sto hoce, osiguram im dobro skolovanje i zivot i na miru umrem.

Pozdrav ♥
Prva zelja mi je da moja porodica i ja budemo zdravi i da nema nikakvih problema. Mislim da je zdravlje najvaznije u zivotu, ako toga nema onda je sve uzalud.

Druga zelja mi je da osnujem svoju porodicu (zena,djeca) kada za to dodje vrijeme. To je mozda i najveci uspjeh u zivotu svakog covjeka, stvoriti lijepu porodicu, dzaba sve drugo ako neko u "zrelim" godinama nema svoju porodicu koju voli i koja njega voli.

Treca zelja mi je da uspijem u zivotu, skola, posao i sl., da zavrsim srednju skolu i fakultet, da nadjem fin i dobar posao. Ne zelim nikakva velika bogatstva, vile, aute i ostalo, samo da imam za pristojan zivot.

To su moje tri zelje a sve drugo mi je manje vazno.
Mislim da onaj ko uspije imati sve od ovog gore navednog je uspjesan i sretan covjek.
Prva i osnovna želja je da budem zdrav. Naravno, ne da nikada ne budem bolestan, to je nemoguće, već da nemam neku težu bolest. =)

Druga želja je da upišem dobar fakultet, ako Bog da zdravlja i sredstava. Da nađem fin posao, koji nije toliko fizički težak sa finom platom.. =)

I na kraju, s kim bi mogao dijeliti novac, zdravlje i sreću ? Sa voljenom osobom.. Želio bih naći osobu sa kojom bi se mogao skrasiti i osnovati familiju. Fizički izgled jeste bitan, naravno, ali i da je žena na svome mjestu. Da smo slični i da se mogu hvaliti i davati joj epitet "moje bolje polovice". =)

Thumb up za temu. =D
~Zanimljiva tema (:
-Moja prva zelja je da budem zdrav,jer sta ce mi pare ako nisam zdrav,istina je da se neke bolesti mogu izljeciti pomocu para ali ima i onih kojima se ne mogu.
-Druga zelja je da budem uspjesan u zivotu,mislim da se tu nema sta puno opisivati.
-I moja zadnja želja je da mogu provesti samo jedan dan sa mojim rahmetili nanom i dedom,dedo mi je umro 7 dana poslije moga rođenja,a nana mi je kada sam imao 8 godina.
Želja 1.Volio bi da zavrsim dobru i visoku skolu-sa dobrom skolom mogu veoma lako da se zaposlim , da zaradim određenu svotu novca i da ne preživljavam razne nedaće u životu koje današnji ljudi doživljavaju (političari izuzetak )

Želja 2.Volio bi da živim i radim u Londonu-jednostavno me taj grad privlaci i nikad nije pretjerano vruce (ne podnosim vrucinu) , i privlace me one visoke zgrade - biznis centri gdje bi volio da budem direktor

Želja 3.Volio bi da vozim neko bijesno auto poput ferarija , poršea , R8 i osatlih makina ali starije verzije iz 50-60 znaci oldtajmere.
S njima da putujem i obiđem svijet.
Usput zene se lijepe na takva auta 

Nadam se da je dosta od mene 
Kao i svako, osnovna i prva želja mi je da budem zdrav. Naravno, ne da ne budem nikada bolestan, normalno je to i za svakoga je, ali ne bih želio imati težih bolesti. Naravno, ako to želim, ne smije konzumirati alkohol niti pušiti cigarete, a kamo li drogirati se. =)

Druga želja je da imam novca, ali da ga trošim u normalnim količinama. Kupim sebi pristojnu kuću i auto i novac oročim na banci. Završetkom nekoga fakulteta, naravno. =)

Treća želja se odnosi na osobu sa kojom bi dijelio sve ovo. To je osoba koja dobija epitet " MOJE BOLJE POLOVINE ". Sa njom bih se radovao, dijelio dobro i zlo, dok nas smrt ne rastavi.

To bi bilo to od mene. Pusa.=D
Dobra tema :D jer svi imamo pravo zaljeti i nadati se ...

-Moja prva zelja je zdravlje jer ako nemamo zdravlja ostale zelje nisu ni bitne npr sto ce ti novac ako ces ga potrositi u lijecenje .. i pritom se jos neces izlijeciti i osjecat ces posljedice..samo jedan primjer :)

-Druga zelja je zavrsiti skolu i fax da bih mogao posteno raditi i zaraditi novac e ne samo mu se nadati i zeljeti ga :)
I da bih mogao lakse komunicirati sa ljudima :)

-Treca zelja je osnovati finu porodicu gdje bih uvijek vladala ona porodicna atmosfera :) jer kada pogledamo ovaj nas zivot sve je prolazno : novac , prijatelji , drustvo ..sta ostane iza nas ? iza nas ostanu nasa djela i nasa porodica ..koce se o nama brinuti kada ostarimo to sigurno nece drustvo vec ce nasa djeca i porodica ..

pozz :)
Još jedna zanimljiva diskusija.

Moja prva želja je da budem zdrav koliko ja toliko i moja porodica.
Druga moja želja je da nađem dobar posao da bi mogao opstati u ovoj državi, jer iz dana u dan ide prema dnu.
Treća moja želja je kao i u večine da osnujem finu porodicu s finom curom i da ovaj život se završi s osmijehom :=)
1.ZDRAVLJE i SREĆA
-kako za mene tako i za moje najmilije. Kao i sve, pa i ovo je prolazno i volio bih da me služi koliko god je moguće, jer se zdravlje ničim ne kupuje

2.ŠKOLA
-da završim školu, fax i nađem neki dobar posao. Ciljam na stomatologiju, u ovom današnjem svijetu je teško preživjeti i ciljam na nešto što bi mi moglo obezbjediti dobar život.

3.LJUBAV
-da se oženim ženom kojoj ću moći vjerovat, koja će me poštovat, i nadam se volit 

kao i svaki čovjek i ja imam još želja, ali ovo troje su uslovi da čovjek bude sretan. A to je ono što svi želimo, jel tako ?? 
Prva i najvažnija želja bi mi bila zdravlje, džaba pare, džaba cure kad si ti bolestan svako malo, nedaj bože šta gore.Znači zdravlje, da kad budem imao 60 godina, budem normalan,lijep zdrav.Druga želja je kao u svakoga novac, a sa novcem dolaze i cure tako da tu želju ne moram pisati odnosno cure i to.A treća želja bi mi bila da moja mama(stara, mati, kako hoćete) živi još 100 godina, možda jest neobična želja ali majka je majka, ona mi je uvijek sve davala, pare za užinu, sa rajom kad izađem itd. ta želja bi mi bila prva koju bi rekao.
Ehh.

Prva želja. Da završim skolu, studiram sa dobrim ocjenama, zaposlim se kod odličnog gazde, gdje cu ga kasnije nasljediti..
Druga želja. Da osnujem porodicu, i da imam 5-ero djece, i da su svi zdravi, da imam neki skroman dom, mir, tišina, priroda...
Treća želja. Zdravlje, neprocjenivo bogastvo, koje nema cijenu, da me prati kroz čitav život, mene i moje najbliže..

Pozdrav ♥
Svaka čast blejz, šta bi ovaj Lima bez tebe! 

Šalim se. Nego da i ja šta našvrljam ovdje.

Prije svega prva želja je zdravlje. Ma koliko nešto drugo želio, zdravlje prije svega. Mogu ja imati milione i milione, ali šta ćeš ako nemaš zdravlje. Zdravlje, sreća, ljubav pa to su stvari koje ne možeš kupiti. Ili imaš ili nemaš! Malo je glupo što želim zdravlje, jer već napočetku svog života se trujem nezdravim stvarima. Ali Bože zdravlja i pameti, da bacim neke stvari, još evo cigare poskupile. 

Druga stvar je obrazovanje. Da steknem što bolje obrazovanje da bih bio u mogućnosti imati što bolji posao u budućnosti. Planiram nakon što uskoro završim srednju školu, ganjati šta van zemlje da studiram. Uslovi su mnogo bolji, još ako koja stipendija legne, pa to je ljepota. Sad zasad u školi se ne trudim nešto, prolazim vrlodobrim "na lijepe oči" što bi se kod nas reklo. Kad bih samo malo sjeo i počeo učiti....

I treća stvar je definitivno da se dobro oženim i da odem iz ove proklete zemlje. Ako treba u Bangladeš da idem, samo van BIH. U ovoj je****j zemlji svako radi kako mu je ku**u ćejf, nema budućnosti. Pa koliko samo npr. Slovenija nudi više od nas. Koliko je veći standard života i koliko ljepše žive. Imaju i oni određeni broj problema, ali oni su u EU i uživaju. U biti, mi smo jedna velika crna rupa na Balkanu.

Ne mogu više pisati, nadam se da sam objasnio. Da ste shvatili poentu, ako iko bude ovo čitao uopće. poz.
Moja jedina zelja je da mi roditelji budu zdravi i da budem dobar u skoli.

Ima jedna istinita prica.Bio jednom jedan covjek i zazelio je 50zlatnih dukata i rekao je da bi sve dao da ih dobije.Dosao je covjek evo ti 100dukata daj mi 1 ruku,covjek mu odgovara ne dam jesi li ti lud ?Dobro evo ti 500dukata daj mi 2ruke, ne dam jesi li ti normalan bolan?Dobro evo ti 10000dukata daj mi 2 ruke 2 noge i oci ovaj mu odgovara ti si lud bolan idi lijeci se.
Odlicna tema za opisivanje mojih i vasih zelja :

- Prva zelja je :
Zdravlje , zdravlje je nesto najbitnije u zivotu sto svaki covjek od svog rodjenja i otkad zna za sebe zeli da cuva , pa tako ja odkad znam za sebe zelim da sam zdrav i da zivim normalnim zivotom bez nekih zdravstvenih problema ...
- Druga zelja je :
Ljubav je smisao zivota , tako zelimo da zivimo u ljubavlju sa voljenom osobom i da provodimo sto vise vremena sa njom , al bez da zaboravimo na blizu familiju ili porodicu .
- Treca zelja je :
Sreca , Sreca je nesto sto covjek zeli da ima u svom zivotu i da je sretan i zdravlju , veselju , sa svojom porodicom , curom ....

Svaka cast za temu sto si izabrao bas ovo da opisujemo .
;D;D
Odlična tema.Svaka čast 

1. Želja.

- Moja prva želja je prije svega zdravlje, tj da budem zdrav i da moja porodica bude zdrava. To mi je na prvom mjestu.

2.Želja

- Druga želja mi je da uspijem u životu, završim školu, upišem neki fakultet i poslije nađem neki posao s kojim ću moći solidno živjeti i održavati porodicu-

3. Želja

- Treća želja mi je da se pomirim sa djevojkom s kojom sam nedavno raskino. Volim je svim srcem, ali eto zbog drugih smo raskinuli, da sad ne govorim. Uglavnom 3. želja, ljubav.

:)
Znam da sam zakasnio... ali never mind

1. zelja
Zdravlje. Vidim da su to svi stavljali, ali sta je covjek bez zdravlja? Dobro moramo priznati da i mi volimo nekad biti bolesni da ne moramo ici u skolu... ali niko ne zeli da ga neka bolescina zafati :D

2. zelja
Moja druga zelja je da zavrsim uspjesno osnovnu skolu, da upisem Prvu Bosnjacku Gimnaziju i aBd da odem na Medicinski fakultet. Zasto bas medicina, pitate se? To je neka stvar za koju sam bas vezan. Volim biologiju, hemiju i fiziku, ali mislim da se ja i matematika nikada nismo ni slagali...
3.zelja
Moja treca zelja je da nadjem srodnu dusu s kojom cu aBd osnovati porodicu u kojoj nece biti problema. Da svacija prava budu ispostovana. Djeca aBd da budu ponosna na svoga BABU! Da se skoluju i da aBd budu jos i bolja od mene. Da ne ganjaju igre i te gluposti, jer sam ja unistio zivot igrama i netom :D

Cuva Bog Zelju Svog! ♥ Tm' 87

BTW. sjajna tema! ;)

Prijavi se da bi odgovorio/la na ovu temu.