Preskoči na sadržaj
Ista raja. Nova runda.
GAMERZ.ba — REBORN
Diskusija

Najbolja grafička na planeti !

286 pregleda · 8 odgovora · otvorena 28.12.2011. u 14:30

AMD je jučer službeno predstavio svoju prvu grafičku karticu pogonjenu 28nm grafičkim procesorom. Karticu pod nazivom Radeon HD 7970 pogoni grafički procesor kodnog naziva Tahiti, baziran na novoj GCN (Graphics Core Next) arhitekturi, koja u odnosu na prethodnu generaciju donosi poboljšavanja performansi i do 150% po kvadratnom milimetru čipa. Tahiti GPU ima 2048 stream procesora, 128 teksturnih jedinica i 32 ROP-a, a koristi 384-bitnu memorijsku sabirnicu.

Radeon HD 7970 grafičke kartice su opremljene sa 3GB GDDR5 memorije, a povezivanje se vrši putem jednog dual-link DVI konektora, jednog HDMI 1.4a konektora i dva mini DisplayPort 1.2 izlaza. Radeon HD 7970 se povezuje putem PCI-e 3.0 interfejsa, a kako bi osigurao efikasnost kod potrošnje, AMD je u nove kartice implementirao PowerTUne i AMD ZeroCore Power tehnologije. Grafički procesor radi na taktu od 925MHz, dok memorija radi na 5500MHz.

Radeon HD 7970 dolazi po preporučenoj cijeni od 549 USD, a u prodaji se očekuje 9. januara.

Sta vi mislite o ovoj grafičkoj. Znači....vrh , grafički procesor radi na taktu od 925MHz , memorija na 5500MHz , 3GB GDDR5 , nema dalje , VRH.

Nadam se da cu nekad imat love kupim ovaj stroj.

evo i video prezentacije :

http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=OoGzSbaFVuI
Veliki pomak jeste, preseravanje jeste. Nece se moci full iskoristiti ni za 2 godine. Jedino mozda moze valjati ljudima za BitCoin mining i za neke multiple display sisteme. Graficka je predobra, dovoljno je pogledati taktove na kojima radi i sve je jasno.
Evo tabele sa 7xxx serijom kartica

Ta kartica je jaka, mada cisto preseravanje izbacivati nove kartice kad su nedavno izbacili HD6xxx seriju, mada u neku ruku je dobro jer ce smanjiti cijene kartica iz 5 i 6 serije.
Mada po testovima HD6990 je bolja tako da ne bih rekao da je HD7970 najjaca na planeti.
http://www.anandtech.com/bench/Product/515?vs=508
Po meni je dobra kartica, ali HD6850 ili 6870 moze svaku igru na Very High na FullHD rezolucijama.
Pa Boze dragi sta ce stavit na
HD7990

ma neznam jbg jel tavka situacija kod nas ili sta ali ne razumijem ko kupuje toliko te kartice
kupis jednu normala solidnu vidis mozes sve igrat koji ce ti ku**c nova da igras s vecim fpsom

jbg ja je nikad nebi uzeo jer ne znam sta bi sa njom

nisam u toku ako je vec i izbacena 7990
Meni je glupo dati vise para za karticu ako cu dobiti 10-20 fps vise .Nigdje veze .
WonderBoy je napisao/la:
Pa Boze dragi sta ce stavit na
HD7990

ma neznam jbg jel tavka situacija kod nas ili sta ali ne razumijem ko kupuje toliko te kartice
kupis jednu normala solidnu vidis mozes sve igrat koji ce ti ku**c nova da igras s vecim fpsom

jbg ja je nikad nebi uzeo jer ne znam sta bi sa njom

nisam u toku ako je vec i izbacena 7990
Čitaj te malo vijesti :
http://gamers.ba/vijest/16725/hd-7990-sa-duplim-gpu-om-uskoro-dolazi/
Sve je ovo divno i krasno, ja samo čekam nvidiin odgovor na ovo sve.Vjerujem da neće predati borbu tako lako..

Što se kartice tiče, 7990 je zlo i vrlo rado bih je volio imati..čak šta više, da imam nekog dropera u Njemačkoj ili Americi kupio bih je čim izađe ali ovdje kupiti neku luksuznu elektroniku, hardware, nema šanse..
KRYSTAL je napisao/la:
Sve je ovo divno i krasno, ja samo čekam nvidiin odgovor na ovo sve.Vjerujem da neće predati borbu tako lako..

Što se kartice tiče, 7990 je zlo i vrlo rado bih je volio imati..čak šta više, da imam nekog dropera u Njemačkoj ili Americi kupio bih je čim izađe ali ovdje kupiti neku luksuznu elektroniku, hardware, nema šanse..
nVidia GTX666 - 13.37GB GDDR10 =DDDDD

Sto se tice grafa, jeste dobra, ali za sada dobro me sluze dve GTX590, kad izadje 7990 Dual-GPU mozda razmislim i kupim.

Prijavi se da bi odgovorio/la na ovu temu.