Preskoči na sadržaj
Ista raja. Nova runda.
GAMERZ.ba — REBORN
Diskusija Zaključana

Adsl konekcija opticki kabl.

102 pregleda · 6 odgovora · otvorena 19.12.2011. u 17:39

Dobro vece gameri,

Da odmah predjem na stvar, cuo sam da je na dobrinji uveden taj neki opticki kabl, to jest nesto po cemu bi internet trebao biti brzi. Medjutim meni je sad od pinga 20 sad 80, nazovem bhtelecom kaze mi "sve je normalno do 60ping" haj normala donesu novi modem neki isto mi bude i sad kazu "do kompjutera je"(sto je nemoguce)

Da li neko od vas koji ste sa dobrinje, ili kojima je tek uveden ovaj opticki kabl. da li vam je veci ping, usporen internet itd,

Zahvaljujem.
meni je brzina brate usporena/umanjena, sto se tice downloada. Umjesto 250 kbps, meni je 113 kbps... znaci kompjuter mi nes nije ok. A prije 4 mjeseca je bilo ok, cim sam oborio sistem ovo mi se desilo...
A za taj opticki kabal ne znam. Naveo si da ti je brzina umanjena, valjda sam pomogao na neki nacin
ADSL je u zadnje vrijeme pogotovo navece spor pravo radi nekih radova itd ..... Slijedeci mjesec tj. slijedece god ce doci i nove brzine za neke pakete prema tome rad se odvija na centralama ..... A sto se tice optickog kabla sta li si ti cuo sami bog zna 
-do 2048/256 kbps
-2 e-mail adrese kapaciteta 200 MB
-neograničeno korištenje na fer osnovi

To je u mom slučaju. Vjeruj ni jedan kabal ti ne može povečati od onog što ti provajder daje. Vjeruj mi, kakav optički kabal, nema od tog ništa. Od prvog se povečavaju brzine , kodd večine provajdera. Ako si korisnik BH Telceoma, umjesto NetFlat 2 paketa, biče ti brzina paketa 4.
Zadovolji se i s tim ! 
Vjerovatno radovi zbog povecanja brzina slj. godine, cudime kako nisu najavili!! Meni nije toliko spor jest malo sporiji, ali u granicama normale- moze se podnjet!!
A za opticki babl. nisam ni cuo 
rLOVEution je napisao/la:
-do 2048/256 kbps
-2 e-mail adrese kapaciteta 200 MB
-neograničeno korištenje na fer osnovi

To je u mom slučaju. Vjeruj ni jedan kabal ti ne može povečati od onog što ti provajder daje. Vjeruj mi, kakav optički kabal, nema od tog ništa. Od prvog se povečavaju brzine , kodd večine provajdera. Ako si korisnik BH Telceoma, umjesto NetFlat 2 paketa, biče ti brzina paketa 4.
Zadovolji se i s tim !
Tebi isto optički kabal i onaj telefonski HAHA
Vidim niko se ne javlja ko treba :(

Valja se strpiti do Januara

Prijavi se da bi odgovorio/la na ovu temu.