Preskoči na sadržaj
Ista raja. Nova runda.
GAMERZ.ba — REBORN
Diskusija Zaključana

Škljoca racunar

247 pregleda · 8 odgovora · otvorena 03.12.2011. u 20:57

Kad upalim racunar radi 5- 10 min, krene skljocat i zaledi, nekad odledi za 2-3 min a nekad nece i moram ga restartovat na dugme, nekad (rijetko) kad ga upalim ne skljoca.
Ocisti ga.
Skeniraj AntiVirusom
Promjeni termalnu pastu
Pogledaj tempereature

Uradi Format ako je potrebno.

Post dobio aplauz od KRYSTAL

Samo je potrebno da ga dobro dobro očistiš, usisivač i krpu u ruku i čisti, imao isti problem 
Ocisti viruse, ocisti komp iznutra znaci usisivacem samo pazi da sta ne ostetis !
za škljocanje njanja objasnio , a ovo sto ti ledi moras stavit antifriz
ima ti u Haris-exportu

Post dobio šamar od KRYSTAL

vrlo moguce da ti je HDD otiso, jer se tako meni isto desavalo, pocne da skljoca i ne prestaje po 1-2 min i onda stoji zaledjena slika... a nekad se znao pojaviti blue error i sam se restartuje, ako imas neki drugi HDD pokusaj njega ubaciti i vidi oce li ti se isto desavati 
irholio je napisao/la:
za škljocanje njanja objasnio , a ovo sto ti ledi moras stavit antifriz
ima ti u Haris-exportu
Muhahahha xD

@tema Br1ck ti je objasnio sve i da Lockerz isto.
To ti je to 

Post dobio šamar od KRYSTAL

Pusti pojedince , pojma nemaju . Kakvo mjenjanje hdda, ili formatiranje. Mora postojati riješenje za (skoro) svaki problem.

Prvo riješenje: System Restore! Otkad je počelo to štopanje? Sigurno si nešta instalirao prije toga. Pokreni system restore i vrati se unazad  5,10,20 dana i vidi hoćel biti i dalje isti problem.

Drugo riješenje: Pokreni pc preko safe mode-a i onda pokreni msconfig. Zatim otiđi na services , stavi kvakicu na hide all Microsoft services. Odaberi disable all. Otiši na start up i isto uradi. Zatim pokreni računar . Ukoliko bude sve ok, restartuj i napr ako imas 20 servica , 10 enable ,a 10 ostavi disable. Restartuj. Ukoliko se pojavi opet problem znaći da je problem u jednom od tih 10 , pa disable 5 od tih i sve tako dok ne nađeš glavnog odgovornog za problem. Isti princip je i sa start up-om.

pozz i nadam se da sam pomogao

P.S jedna napomena tebi ,a i ostalima. Ukoliko ti u safe mode-u zaledi i sl, sigurno je problem do hardware-a , a ne do software-a.

P.S2 kad vidim kakve glupe komentare pojedinci ostavljaju, a admin ne sankcioniše opomenom ,ili ban-om, sjetim se glavnog razloga zašto sam napustio g.ba!

Sigurno da postoje teme na kojima se možete zajebavati, ali meni se čini da ovo nije jedna od tih.

Prijavi se da bi odgovorio/la na ovu temu.