Preskoči na sadržaj
Ista raja. Nova runda.
GAMERZ.ba — REBORN
Diskusija Zaključana

Gamers.ba Minecraft Server

1.646 pregleda · 39 odgovora · otvorena 03.12.2011. u 09:49

Dižem novu temu jer nije bilo vLexa sinoc da stavi staru u zanimljive, na ovaj način moram obavjestim da je server otvoren.
Napominjem da je server još u beta fazi te da je sam server starter u beta fazi te sadrži pojedine bugove koje mi nismo u mogućnosti popraviti.

STARA TEMA:

http://gamers.ba/forum/127/150541/1/gamers-ba-minecraft-server-by-gsp-ba/

Server ip:

mc.gsp.ba
mc.gsp.ba
mc.gsp.ba

Kako zaključati chestove, furnace(pećnica), vrata i slično?

Jednostavno postavite chest, uzmite znak(Sign) i postavite ga sa prednje strane chesta, trebalo bi da vam se pokaže ovo:

[Private]
Vaš nickname

Kako da dodam prijatelja da može koristiti moj chest/vrata/pećnicu?

Napravite doublechest i postavite NA KOCKU ISPRED znak te napišite ovako:

[More Users]
nickname1
nickname2 itd.

Ako vam treba pomoc ili zelite da se zabavite mozete naci i druge mc igrace na nasem teamspeaku

ts3.gamers.ba

Soba GAMERS.ba Minecraft

Posjetite nas i uživajte u igri !
;)
Odlično napredujete, možda i uletim dok mi se Minecraft skine .
abblle je napisao/la:
Odlično napredujete, možda i uletim dok mi se Minecraft skine .
Samo uleti
Eto me da zasadim polja kukuruza i heljde
Dobro je sve to,ali kad bi nama to netko objasnio kako da igramo na vasem srw(online) bilo bi jos bolje..
NIXONSTYLE je napisao/la:
Dobro je sve to,ali kad bi nama to netko objasnio kako da igramo na vasem srw(online) bilo bi jos bolje..
Napravit cu ja tut, cim dobijem dozvolu od vlexa.
Danas skidam minecraft i upadam na server :)
Eto i mene da malo vidim server, odlicno napredujete, svaka cast
Mozda bi bilo bolje da umjesto tog znaka stavite lwc,puno je naprijedniji i laksi za koristiti :)
Dixxx je napisao/la:
Mozda bi bilo bolje da umjesto tog znaka stavite lwc,puno je naprijedniji i laksi za koristiti
lwc ima bugove i nije u potpunosti pokriven za 1.0.0, a i ovo nije toliko komplikovano zar ne? Jedna rijec +svoj nick i to je to? )

Like a boss.
iMZ je napisao/la:

Like a boss. 8)
Bit ce i mojih radova,ne brini se ti:D

Dobra je,malo mala i neznam sta je to:)

Here is my story

I travel for 5 days,then i make my house,i find a stronghold,i fight and

I die ..

Tako da moram ispocetka..
iMZ je napisao/la:

Like a boss.
Stani, ne kontam Ovaj minecraft radjen na tematiku SIMSa, pravis kuce i to ili je ovo sasvim drugacije.

btw. Vidi grafike cista ko zasticeni svjedok !
holyshit je napisao/la:
Stani, ne kontam Ovaj minecraft radjen na tematiku SIMSa, pravis kuce i to ili je ovo sasvim drugacije.

Pa čar igre i jeste ovakva grafika...
holyshit je napisao/la:

Nije, ima segmente što se tiče izgradnje svoje kuće, ali ti materijale moraš sam kopati u rudniki/sjeći drvo i slično..
Da li koristite neke modove, koja verzija servera i provjerava li server da li korisnik ima premium acc.?
Philosopher je napisao/la:
Da li koristite neke modove, koja verzija servera i provjerava li server da li korisnik ima premium acc.?
Postoje plugini, modovi ne, verzija je 1.0.0 server je crackovan, tj. ne provjerava permium accounte.
Popravilo se samo od sebe.
Sada igram bez problema.

Zanimljiv server. Malo prazan.
Naso 15 dijamanata u 10 minuta. 
Jedino mi se ne svidja sto ne mogu postavljati vodu. Htio sam napraviti farmu i da postavim vodu da zito brze raste, ali me samo kikovalo. Ne mogu napraviti ni fontanu, a ne mogu ni farmati obsidian jer ne mogu vodu posuti po lavi... 
Philosopher je napisao/la:
Popravilo se samo od sebe.
Sada igram bez problema.

Zanimljiv server. Malo prazan.
Naso 15 dijamanata u 10 minuta. 
Jedino mi se ne svidja sto ne mogu postavljati vodu. Htio sam napraviti farmu i da postavim vodu da zito brze raste, ali me samo kikovalo. Ne mogu napraviti ni fontanu, a ne mogu ni farmati obsidian jer ne mogu vodu posuti po lavi... 
Kako bi bilo da svi mogu vodu stavljati gdje god oni žele? Ja ili neko drugi od admina će ti staviti vodu. Pa ljudi dragi, obsidian imate u zemlji ne morate ga vi praviti? U pećinama imaš ih mnoštvo.

Prijavi se da bi odgovorio/la na ovu temu.