Preskoči na sadržaj
Ista raja. Nova runda.
GAMERZ.ba — REBORN
Pitanje Poništeno pitanje 100 bodova

Comp se ne moze upaliti

404 pregleda · 25 odgovora · otvorena 07.11.2011. u 11:36

Pozz . Imam jedan problem , sinoc mi se sje*bala wirelless kartica i ja je izvadim da je popravim, zatim ponovo stavim u isti PCI slot . Medjutim ,od tada kada upalim kompjuter bez ikakvog signala na monitoru(ostao je ugasen) on se za tri sekunde ugasi,zatim ponovo upali,pisti 10-tak puta i ostane tako (monitor crn i dalje)

Provjerio sam IDE 1 i IDE2 ulaze za HDD i dvd drive , normalno ustekani sve. Kad upalim comp i kad ono pisti i prestane cujem da se HDD okrece / radi , ali samo na pocetku malo grci i pokaze svjetlosni signal na lampici onoj (oko jednu ms ) i onda cuje se normalno .

Provjerio sam mu i power suply ,sve normalno ustekano. Isto se desava i kad izvadim Wirelles karticu ili kad je prebacim u drugi slot. Lampica na monitoru radi ali nema nikakve slike niti mogu ugasiti monitor na onom dugmetu

.Pomozite brzo , jer nemam vremena jos oko 1h // 0.5 h posto sam u net clubu daleko od kuce a nemam busa nazad (moram platit )
Mislim da ti je otisla maticna ploca. Pogledaj utore za graficku karticu, da nisi nesto zeznuo tu, i pogledaj jos jednom HDD laser; napojna jedinica takodjer moze biti problem.
hajde ljudi brze to malo nemam jos 6 minuta :S
Moj ti je prijedlog da istekas sve kablove sa ploce, one velike napojne kablove, imas onu bateriju na ploci, izvadi nju, sacekaj par min 2-3 i ponovo je vrati

istekaj RAM module, koliko ih ima...
Kasnije sve vrati i opet probaj, ako ne pomogne provjeri napojnu, ako ima neko blizu sa kompom zamoli ga da ti posudi...
Soviet je napisao/la:
Moj ti je prijedlog da istekas sve kablove sa ploce, one velike napojne kablove, imas onu bateriju na ploci, izvadi nju, sacekaj par min 2-3 i ponovo je vrati

istekaj RAM module, koliko ih ima...
Kasnije sve vrati i opet probaj, ako ne pomogne provjeri napojnu, ako ima neko blizu sa kompom zamoli ga da ti posudi...
Probat cu to kad dodjem kuci odmah . Hvala .Vidjet cu imal jos ko sta rec, a ako budes pomogao ,normala tebi bobe
uzmi jacu napojnu npr. od 580W to je 50-60 km.

Post dobio šamar od Soviet

Da, podrazumjeva se da ces sve istekati iz maticne. Ona ti je problem sigurno, ovo sa baterijom i nije losa ideja, provjeri i bios chipove
Maticna ploča vjerovatno, imao sam sličan problem. Na nacin da nema signala uopšte za monitor i na taj nacin kao radi ti centralna al' crn ekran. ^^
d0sTiNh0 je napisao/la:
Maticna ploča vjerovatno, imao sam sličan problem. Na nacin da nema signala uopšte za monitor i na taj nacin kao radi ti centralna al' crn ekran. ^^
I sta mogu uradit ako je sjebana ?
Brate nije ni napojna nije ni maticna sto posto ja sam imao takav problem gdje kada upalim komp on pisti i nista drugo crn ekran nista se ne pojavljuje,odnesem u servis promjene mi graficku i problem rijesen
LiTLLe_Sm0kE je napisao/la:
Brate nije ni napojna nije ni maticna sto posto ja sam imao takav problem gdje kada upalim komp on pisti i nista drugo crn ekran nista se ne pojavljuje,odnesem u servis promjene mi graficku i problem rijesen
integrisana graficka kod mene ,a nemam ni para bog zna sta za novu AGP graficku.Nema ih u servisu bas mnogo
rason je napisao/la:
integrisana graficka kod mene ,a nemam ni para bog zna sta za novu AGP graficku.Nema ih u servisu bas mnogo
ma pusti ovo, furacke price, spamm. NIkakvo mijenjanje grafickih kartica nece pomoci, ako ti ne pomogne ciscenje hdd-a, vadjenje baterije i bios chip, nece nista. Onda ti je maticna otisla...
insejn je napisao/la:
ma pusti ovo, furacke price, spamm. NIkakvo mijenjanje grafickih kartica nece pomoci, ako ti ne pomogne ciscenje hdd-a, vadjenje baterije i bios chip, nece nista. Onda ti je maticna otisla...
LOL mozda zvucim glupo al kako cu ocistit hdd i te bios chpove izvadit,gdje se oni nalaze ? Nisam prije nista puno radio s maticnom
Ako si vadio ovu bateriju možda si je pogrešno okreno JA sam tako uradio bio pa nisam mogo računar upaliti 5 dana, zovno majstora on samo okrenu bateriju i fercera ko lud računar
rason je napisao/la:
LOL mozda zvucim glupo al kako cu ocistit hdd i te bios chpove izvadit,gdje se oni nalaze ? Nisam prije nista puno radio s maticnom
Joj sto se tice hdd napisat cu ti na pm, a bios chipove nevadis, samo provjeri jeli sve uredu. Maticna ti je kompleksna stvar, pogotovo kada cujes taj beep sound, onda znas 99% da je maticna. I dobro pregledaj rekao sam ti utor za graficku karticu
insejn je napisao/la:
Joj sto se tice hdd napisat cu ti na pm, a bios chipove nevadis, samo provjeri jeli sve uredu. Maticna ti je kompleksna stvar, pogotovo kada cujes taj beep sound, onda znas 99% da je maticna. I dobro pregledaj rekao sam ti utor za graficku karticu
Ima oko 8 beep soundova nesto tako 6 ili 8 provjerit cu IBM mi je maticna i comop nasao sam nesto ovako
Standard Original IBM POST Error Codes

1 short beep Normal POST - system is ok
2 short beeps POST Error - error code shown on screen
No beep Power supply or system board problem
Continuous beep Power supply, system board, or keyboard problem
Repeating short beeps Power supply or system board problem
1 long, 1 short beep System board problem
1 long, 2 short beeps Display adapter problem (MDA, CGA)
1 long, 3 short beeps Enhanced Graphics Adapter (EGA)
3 long beeps 3270 keyboard card
Napojna crkla ?
Uzmi onaj sarafciger i vidi da li protice struja, ako je sve ok onda moze i maticna otic

Post dobio šamar od KRYSTAL

kolko se sjecam rekao si 10ak puta beep... Msm da ti je otisla maticna citava u PM... Ne znam provjeri oono stto sam ti rekao pa mi javi
Ma baterija je 100 %... Msm nigdje veze toliko beepova sa maticne ploce... Ugasila se jadna, a i naravno 8 Godina qme.. ne ocekuj nista previse
Isti sam problem imao sa starim komp-om. Naime nosio sam komp u servis vise puta i rekli su mi da je do baterije. Kupio novu bateriju ista stvar. Dalje, iduci put kad sam odnio rekli su mi da je hdd otisao ( pregorio ). Na osnovu toga i maticna je "riknula". I posle svega mi kazu da se moze popraviti ali da bi popravak kostao vise nego kad bih kupio nov komp. Nazalost, mislim da je i kod tebe ovaj vid problema.

Sretno
Otisla ti napojna brate :)

Post dobio šamar od KRYSTAL

Prijavi se da bi odgovorio/la na ovu temu.