Preskoči na sadržaj
Ista raja. Nova runda.
GAMERZ.ba — REBORN
Diskusija

Web host - sajt pomoc .

149 pregleda · 7 odgovora · otvorena 03.11.2011. u 16:26

Dobar dan ljudi,uhvatih par minuta pa reko da otvorim temu.
Dakle kao korisnik ADSL-a imam bihnet-ov free web host.
E sad da on nebi propadao planiram da uradim kao neki portalcic.
A posto sam pocetnik teski (sto bi se reklo noob) oko tih stvari potrebno je da mi objasnite par stvari,a to su:

Sta je najbolje za portal od ovoga http://gamers.ba/forum/8/67181/besplatni-web-sustavi/ ?

Kako to da upload-ujem na web hosting (imam File zilu ) ?

I da mi objasnite jos par stvari koje bi pocetnik trebao da zna.

Ako neko ima neki sajt na bihnetovom hostingu nek mi pm-a link da vidim kako izgleda.
Et' hvala svima unaprijed.
Ovako posto sam i ja dizao sa ADSL-a (domene) .. znam kako ide .

Ti trenutno posjedujes domenu .com.ba i za nju je potreban host . Kada nadjes host onda mozes da uploadujes fajlove preko FileZile ..

Javi mi se na pm da ti obj. u detalje
adsl-ov hosting iz meni nepoznatog razloga ne podrzava phpbb3 to mi je rekao vlasnik tog TuT-a.
dexx_ je napisao/la:
adsl-ov hosting iz meni nepoznatog razloga ne podrzava phpbb3 to mi je rekao vlasnik tog TuT-a.
Ako ne podrzava phpbb3 onda koristi smf . :D
Za Portale su ti najbolji Joomla, Drupal i pomalo Wordpress mogu se fini sajtovi uradit pomoću njih, mada je wordpress malo više za blogove al dobar je =)
BHTelecom-ov web hosting podržava phpbb, a za portal dobri su ti CMSovi: Kao sto rece Lancashire Joomla, Drupal i Wordpress.

Ako ti treba pomoc oko bhtelecom-ovog web hosting ili bilo kojeg drugog web hostinga ili cms-a pm, a ako se budes odlucio za wordpress i budes htjeo "own" temu dog. cemo se ;)
Odaberes neki CMS koji ti se najvise svidja iz te teme koju si naveo, zatim skines sa njihovog sajta fajlove, te iste te fajlove uploadujes u public_html, pretezno uz svaki download dobijes tutorial, il' imas na njihovom sajtu tutorial step by step..

Svaka installacija je na istom principu, uploadujes fajlove preko FTP Clienta (FileZilla, WinSCP itd..), zatim stavis chmod na foldere i fajlove koje CMS zahtjeva (desni klik na fajl folder i uneses CHMOD 777 gdje je potrebno) zatim je potrebno da napravis databazu i usera, te da ih spojis i zatim pretezno ide /install i tu zapocinje installacija, uneses mysql podatke i uneses admin podatke koje zelis.

Kad bi malo bolje opisao kakav bi portal pravio, mogao bih da ti kazem koji ti je CMS najbolji

Prijavi se da bi odgovorio/la na ovu temu.