Preskoči na sadržaj
Ista raja. Nova runda.
GAMERZ.ba — REBORN
Diskusija Zaključana

Forum In Site

154 pregleda · 7 odgovora · otvorena 28.10.2011. u 21:40

Ovako .. gledam svoj sajt i razmisljam zasto ne da dodam "forum" ..

Googlo sam "dobrih" dva sata , i svaki rezultat mi govori kako moram zasebno napraviti host i domenu onda ubaciti "smf" ili dr. kako bi to bio forum ...

Moj problem je sljedeci :

Ja ne zelim da otvaram novu domenu i kupujem novi host radi nekog tamo treceg foruma da pravim na dr. adresi (domeni) zelim da taj forum bude na mom sajtu . Taj forum nemora biti nesto posebno nesto dizajniran onako nesto "HTML-a" i tako samo da ga ubacim pod "sekciju" Forum

Sajt na koji zelim da postavim forum

Nadam se da ste me razumjeli .

Kod nekih od vas ovaj link od sajta ce mozda blokovati Avast . zato sto je domena free ..
Ja bi uradio sad neki free forum i samo bih ubacio direct link tamo kad neko klikne samo ga prebaci na forum gdje se registruje i to je to.Da se ne peglaš.Ako si me skontao.
Skineš phpBB ili SMF, napraviš folder forum, raspakuješ sve fajlove u taj folder. Onda odeš http://www.tvojadomena.com/forum. Automatski će te prebaciti na instalaciju, onda ukucaš sve podatke od baze, admin usera i pwa, i ostalog. Nakon instalacije obrišeš u forum folderu podfolder install. Onda ubaciš skin, bla bla, i u index.html dodaš tekst forum koji će linkovati na /forum.

Ako si mislio na to
elow je napisao/la:
Ja bi uradio sad neki free forum i samo bih ubacio direct link tamo kad neko klikne samo ga prebaci na forum gdje se registruje i to je to.Da se ne peglaš.Ako si me skontao.
Skonto sam te u potpunosti, o tome sam i ja u pocetku razmisljao ali zelim bas ono da "kad kliknem otovri mi neki mali html forumcic na trenutnom sajtu"
Nixon_ba je napisao/la:
Skonto sam te u potpunosti, o tome sam i ja u pocetku razmisljao ali zelim bas ono da "kad kliknem otovri mi neki mali html forumcic na trenutnom sajtu"
jao,napravi pod-domenu i samo na nju install smf, ubacis temu itd .. btw otkad si ti vidio da je forum kodiran u html samo?
larssoN je napisao/la:
Skineš phpBB ili SMF, napraviš folder forum, raspakuješ sve fajlove u taj folder. Onda odeš http://www.tvojadomena.com/forum. Automatski će te prebaciti na instalaciju, onda ukucaš sve podatke od baze, admin usera i pwa, i ostalog. Nakon instalacije obrišeš u forum folderu podfolder install. Onda ubaciš skin, bla bla, i u index.html dodaš tekst forum koji će linkovati na /forum.

Ako si mislio na to :)
@larssoN hvala ti puno brate "citav google mi nije mogo obj." a ti u samo nekoliko rijeci .. ma bravo

hvala ostalima .. evo rijesio sam :)
Ma jok druze, kakva nova domena, kakav novi host.
Ovako, ako vec imas free host i ako imas ftp pristup, uradis sledece:

Skines phbb3 forum i samo ga ubacis preko ftp-a u folder /forum. Znaci napravis novi direktorij/folder koji ce se zvati forum i u taj direktorij ubacis phpbb3 fajlove. Na hostu napravi novi dbname i dbusername i to je to. Problem je rijesen.

E sad, forumi uopsteno su CMS koje je neko iskodirao preko php-a. Ti ne mozes iskodiraat sebi forum preko HTML-a. Mislim, mozes aki bi se svi podaci morali cuvati po folderima sto je jako NESIGURNO.
Disconnected je napisao/la:
Ma jok druze, kakva nova domena, kakav novi host.
Ovako, ako vec imas free host i ako imas ftp pristup, uradis sledece:

Skines phbb3 forum i samo ga ubacis preko ftp-a u folder /forum. Znaci napravis novi direktorij/folder koji ce se zvati forum i u taj direktorij ubacis phpbb3 fajlove. Na hostu napravi novi dbname i dbusername i to je to. Problem je rijesen.

E sad, forumi uopsteno su CMS koje je neko iskodirao preko php-a. Ti ne mozes iskodiraat sebi forum preko HTML-a. Mislim, mozes aki bi se svi podaci morali cuvati po folderima sto je jako NESIGURNO.
ma ljubim celooo :D hvala razBuu

Prijavi se da bi odgovorio/la na ovu temu.