Preskoči na sadržaj
Ista raja. Nova runda.
GAMERZ.ba — REBORN
Diskusija

Budi selektor ex-yu ekipi

791 pregled · 32 odgovora · otvorena 02.11.2011. u 19:26

Evo jedna pomalo nostalgicna tema, a u pitanju je fudbal. Sigurno ste primjetili, ko vec prati fudbal, da je europska fudbalska scena kao najkvalitetnija na svijetu dozivjela nevidjenu poplavu pojedinaca sa nasih brdovitih prostora koji su zauzeli bitne, ako ne i kljucne uloge u snaznim klubovima liga petice. Cesto me znalo to koskati (...i uvijek ce =/ ) pa bi zamisljao sta bi nacinili na svjetskoj sceni kada bi se stvorio taj zajednicki tim. Ko god pogleda sva ta imena i zamisli ih u jedinstvenom sastavu koji "zamalo" da se desi, ne moze, a da ga ne zahvati zal i gorcina. Ali mozemo se sjetiti zadnjih trenutaka nekadasnje reprezentacije SFRJ koju je vodio Ivica Osim, a na raspolaganju je imao, kako ce se kasnije ispostaviti fudbalske / trenerske legende ovih prostora tipa Sušić, Baždarević, Hadžibegić, Prosinečki, Boban, Mijatović, Savićević, Piksi, Šuker itd. - pogledati klip > YTube <. Zato cete na ovoj temi zaboraviti granice i preuzeti ulogu selektora reprezentacije sacinjenu od danasnjih najkvalitetnijih fudbalera sa ex-yu prostora.

Lista izdvojenih igraca:
Golmani
Asmir Begović
Kenan Hasagić
Stipe Pletikosa
Vladimir Stojković
Samir Handanović

Odbrana
Emir Spahić
Saša Papac
Vedran Ćorluka
Dejan Lovren
Darijo Srna
Josip Šimunić
Nemanja Vidić
Branislav Ivanović
Neven Subotić
Aleksandar Kolarov
Stefan Savić

Srednji/vezni red
Miralem Pjanić
Senad Lulić
Sejad Salihović
Zvjezdan Misimović
Elvir Rahimić
Niko Kranjčar
Luka Modrić
Danijel Pranjić
Ivan Rakitić
Ivan Perišić
Dejan Stanković
Zoran Tošić
Nenad Milijaš
Miloš Krasić
Simon Vukčević
Lorik Cana

Napad
Edin Džeko
Vedad Ibišević
Ivica Olić
Mario Mandžukić
Mladen Petrić
Nikola Žigić
Marko Pantelić
Danko Lazović
Mirko Vučinić
Stevan Jovetić
Goran Pandev
* Bojan Krkić
* Zlatan Ibrahimović

Kompletna lista igraca (sa sajtova NS-a)
BiH
Hrvatska
Srbija
Crna Gora
Slovenija
Albanija
Makedonija
*Ako znate jos kojeg naturalizovanog igraca kao Ibru ili Krkica samo stavite.

Vasa ex-yu 2011 ekipa i formacija
Nakon liste igraca slijedi i komponovanje u jedan tim, a to cete uraditi na stranici www.footballuser.com. Ispunite potrebna polja, prije svega pod CHOOSE YOUR TEAM izaberite FANTASY TEAMS i ispod DREAM TEAM, zatim izaberite boju dresova, dodajte prezimena igraca vase ekipe pod ADD i u listi ispod misem ih premjestite (drag&drop) na sliku terena, raposredite 11 igraca po formaciji (golman, odbrana, vezni red, napad). Kada zavrsite i kliknete na SAVE kopirajte Forum code u vas post na ovu temu. Evo kako izgleda:

Zatim napisite zbog cega ste izabrali te igrace, koliko bi bili uspjesni, koga biste najvise voljeli vidjeti u tandemu, da li ste ikada razmisljali o ovome itd.

Napomena: Diskusija moze biti samo na fudbalskoj osnovi, dok za bilo kakvu drugu provokativnu slijedit ce sankcije! Znaci u pitanju je tema samo za fudbalske sladokusce, ko ima nesto drugo na umu neka je slobodno preskoci. Za zapazene postove neka neko od modova da aplauz, a smece sankcionisu. Eto imate ulogu kao nekada Ivice Osima, samo sa puno vecim fondom super kvalitetnih igraca, tako da imate tezak izbor prvih 11.

HF =)

Dream Team players:

Olić
Džeko
Ibrahimovic
Pjanić
Modrić
Ćorluka
Srna
Vidić
Papac
Begović

To je moj Dream Team..

Formacija jednostavna , ne moze niko prici golu jer u defanzivi uvijek ima 4-6 igraca , dok u ofanzivi sa par brzih dodavanja lopta dolazi do Dzeke i GOOOOOOOL. Naravno , ukoliko oba bocna vezna odu naprijed , Stankovic ostaje nazad , a ukoliko jedan ili oba vezna ne odu Stankovic se prikljucuje gore - lopta opet dolazi do Dzeke i GOOOOOOOL ponovo.

Najrealnija postova, mada je konkurencija bila žestoka. Mišljenja sam da bi sa ovom selekcijom mogli biti u Top 5 selekcija svijeta, velika takmičenja ne bi izostajala.

Jednostavno DREAM TEAM!

Da nas nisu zahvatile ove krvave godine rata bili sigurno među top 5 repki na svijetu!

Treba samo plakat šta je urađena od onakve države kojoj je falilo samo malo da postane u svim sportovima najjača i da postigne privredni vrhunac baš kad je sve počelo cvjetat narod je sve zasro.
I dalje ima tu ovaj je ove nacionalisti, dajem prednost ovome itd... po meni postava:

Handanovic, jednostavno golman koji brani vrhunski, dugo je prisutan u velikim ligama/mecevima i zasluzuje prednost.

Kolarov, po mnogima trenutno najjaci sut evrope jedan od boljih bocnih igraca

Vidic, sta reci kapiten Junajteda jedan od najkorisnijih igraca u Engleskoj tesko ga nadigrati

Spahic/Subotic izmedju njih dvojica tezak izbor Subotic stub odbrane Dortmunda vrlo perspektivan, Spahic borben igrac ima veliko srce

Srna, kapiten Sahtara mnogi velikani ga traze

Pjanic, vrlo dobar kreator igre, mlad perspektivan igrac koji ce jos napredovat

Stankovic, stari laf ,srce ko rusija, imati takvog iskusnog igraca pored sebe je velika prednost, ima veoma dobar pas sto je njegova odlika

Modric, celzi ga cjeni oko 35miliona cini mi se sta drugo reci prodoran igrac

Milos Krasic, po boku u Juventusu neprikosnoven preskace covjek igrace

Zlatan Ibrahimovic, ccc kad neko postigne 10 golova u Ligi sampiona igra u Interu,Milanu i Barseloni dovoljno govori.

Edin Dzeko, licno meni prosjecan napadac ali trenutno igra u zavidnoj formi pa zasluzuje mjesto u Zlatana

eto moj DT nije mi se dalo praviti ono.

Formacija : 4-4-2 .

Napadači su prejjaki, odlična skok igra, kao i samo zabijanje golova što se od njih najviše i očekuje. Vezni red je isto tako jedna jača karika prevođen sa Misimovićem, Modrićem..Misimović ionako sa zatvorenim očima može pronaći Džeku a msm da bi se tu i Modrić uklopio, kao i Salihović na drugoj strani. Cana je tu odbrana - veza i on bi tu bio najbolji od svih navedenih.. Odbrana je i više nego jaka, svaki igrač je poznat i igra i u takvom klubu..I na kraju golman, ni malo nebitan, Asmir Begović. Njega sam stavio pošto sam ga gledao na tv-eu dosta puta i momak je sve bolji i bolji u svom poslu..
Iako nisam nešto spretan prilikom sastavljanja ekipe, moj izbor prvih 11 bi izgledao ovako :

Kada bi to bilo ostvarivo, sigurno bi daleko dogurali.
Ovako :

Uploaded with ImageShack.us

- Nije zezancija
- Džeko je zaslužio u 1. sastavu, daje cesto golove, al 50% golova je kad se odbije od njega, a i poprilično je glup igrač, tako da mu je ondje mjesto
- Ibrahimović jedini u napadu, jer jedini zna, prekuc'o fudbal.

Prijavi se da bi odgovorio/la na ovu temu.