Preskoči na sadržaj
Ista raja. Nova runda.
GAMERZ.ba — REBORN
Diskusija

[TUT] TS3 on Linux

206 pregleda · 4 odgovora · otvorena 01.11.2011. u 14:36

U ovom tutorijalu ću vam pokazati kako instalirati TeamSpeak 3 na ubuntu i ostale debian based sisteme.

*****************************************************************************************

1. Skinite TeamSpeak sa njihove oficijelne stranice: klik
2. Kada ste skinuli na Desktop otvorite terminal i kucajte sljedeće: cd Desktop

3. Kopirajte ime punog fajla koji ste skinuli sa teamspeak sajta (npr. ts3.run) i kucajte sh ts3.run

4. Stisni "q" tipku , ukucaj YES i lupi ENTER ;)

5. Otvorite folder "TeamSpeak3-Client-linux_x86" koji se pojavio na vašem desktopu , i kliknite na "ts3client_runscript.sh" fajl.

6. Spremni ste da chatujete, pričate sa svojim drugovima.

Bravo za samar "letim" pred rudu 

Post dobio šamar od nermin

Nije loš tut, ali jednostavnije ti je da uradiš dupli klik mišem na .run fajl i odabereš opciju pokreni u terminalu i onda q, YES i enter. Ako vam otvori .run fajl u programu za tekst, desni klik i odaberite opciju "Uvjek pokreci fajl kao program".

Pogriješio sam. Editovao sam post
RainOverMe je napisao/la:
Nije loš tut, ali jednostavnije ti je da uradiš dupli klik mišem na .run fajl i odabereš opciju pokreni u terminalu i onda q, YES i enter. Ako vam otvori .run fajl u programu za tekst, desni klik i odaberite opciju "Uvjek pokreci fajl kao program".

Pogriješio sam. Editovao sam post
Da bi došao do ".sh" fajla moraš prvo dekompresovat ovaj .run

Post dobio aplauz od nermin

Neka stoji u sticky-u, možda nekome zatreba dok se ne pojavi neki zamiljiviji i korisniji tutorijal.

Prijavi se da bi odgovorio/la na ovu temu.