Preskoči na sadržaj
Ista raja. Nova runda.
GAMERZ.ba — REBORN
Diskusija Zaključana

Koju tastaturu uzeti ?

445 pregleda · 27 odgovora · otvorena 31.10.2011. u 19:03

Dobro vece gameri

Znaci hocu da kupim tastaturu do 70-80 KM. Eto ako mozete predloziti kakvu za te pare i gdje da uzmem ?

Unaprijed hvala
Kupi neku za cenera,a za ostatak se provedi u gradu 

Post dobio šamar od KRYSTAL

Štaš davat 80km za tastaturu 20km i pucaj :D

TASTATURA LOGITECH CORDLESS DESKTOP MK260

TASTATURA LOGITECH K360 USB (920-003097)

Obje koštaju po 61,5 KM i možeš ih pronaći u Plus-u. Ja sam ovo gore preuzeo sa plusa. A plus ti se nalazi u Skenderiji. 

@M1X1 Brate ako mu predlažeš, onda mu posudi još 100-200 KM jer SS tastature nisu 20 KM. 
LimpeeeX je napisao/la:
Štaš davat 80km za tastaturu 20km i pucaj :D
jao jeste vi evo nekiliko puta kupujem tastaturu od 10-20km max izllizu se slova upadnu tipke cisti raspad.Predlazem ti da kupis neku mehanicku tastature traju kvalitetne predlozio bi ti SS.
Izvini brate ali cilj ovakvih tastatura od 10km aka KINESKIH kvantitet a ne kvalitet normalno SS i Razer i Logitech.. su velike firme poznati po kvaliteti i...Da su kao i o bicne nebi se toliko pricdalo o njima
M1X1 je napisao/la:
jao jeste vi evo nekiliko puta kupujem tastaturu od 10-20km max izllizu se slova upadnu tipke cisti raspad.Predlazem ti da kupis neku mehanicku tastature traju kvalitetne predlozio bi ti SS.
Izvini brate ali cilj ovakvih tastatura od 10km aka KINESKIH kvantitet a ne kvalitet normalno SS i Razer i Logitech.. su velike firme poznati po kvaliteti i...Da su kao i o bicne nebi se toliko pricdalo o njima
Pa izlize se i upadnu slova zato sto je ne koristiš u normali,bgm evo ja imo tastaturu 5 god nisam se ni pozalio sve normala radi dok nisam dobio novu tastaturu isto dvadesetak maraka. :D
Samo nemoj uzimat bezicne tastature, tj one na baterije, to je sra*e obicno. Ja platio 60 KM za to, sluzila par godina, sad sam uzeo neku od 9 KM, i vjeruj mi PREZADOVOLJAN sam. Znaci pokajat ces se kad tad sto ces dati tolike novce za tastaturu.

Genius tastature su najjace 
niđe veze toliko para dat' na tastaturu ..

Dok sam koristio pro opremu, imao sam dobru tastaturu koja je koštala nekih 50ak markica, i poslije toga sam kupio najobičniju od 6.50 KM. Razlike iskreno nije bilo; pro kboard malo je mekša bila za pisati, ali se ništa nije ni izlizalo ni upalo ni ništa i bila je alive jedno godinu. Ova jeftina evo zadnje 2 godine, fali donji trbuh slova B jer sam prosuo alkohol po njemu xd Ostalo joj ništa ne fali.
Poruka: bolje ti je uzeti jeftinu u svakom slučaju, pokvari se ova od 60 KM treba ti isto toliko da je popraviš, ove su takoreći zamjenjive. Proliješ vodu po njoj i ne radi npr., odeš kupiš drugu  Ostavi pare za šta pametnije 
razer arctosa
ja je platio 125 maraka ima 3 godine , sad je oko 80 , prejaka je
je napisao/la:
razer arctosa
ja je platio 125 maraka ima 3 godine , sad je oko 80 , prejaka je
100 KM je sad  Maloprije gledao u plus.ba. Pored Logitech tastaturi, jedino što vrijedi izdvojiti jeste Razer Arctosa Silver, naravno 70-80 KM. Možda bolje skupi jos 20 KM i uzmi ovu, nećeš se pokajati sigurno, ako si već naumio da uzimaš skuplju tastaturu. Ja ne vidim potrebe za tim. Imam Logitech tastaturu. Kupljena kad i računar 2007, i radi kao nova. Neka slova su se izlizala, ali ne čitava(djelimično neka).
Ja imam Logitech EX 110 bezicnu tastaturu nikad me nije iznevjerila , baterije traju 3-4 mjeseca kakve god da stavis.
Moja preporuka je da uzmes Logitech nikad me ta marka nije iznevjerila . Moze se nac finih tastatura za te pare ; npr. MK260 
M1X1 je napisao/la:
Daj ne diPr majke ti!
Ja sam svoju tastaturu kupio 2002-e evo i dan danas me sluzi odlicno,nijedno slovo nije izlizano .... ma kao nova.
Jedino sto je danas zovu Old school.
Logitech Deluxe 250 Desktop -
odlična tastatura.
Logitech Media 600 vrh vrhova od tastature oko 50KM .

edit: terabajt.ba --> Skenderija -> 46.80KM.
Bolje ti je da cekas Bajram i zaradis nesto vise i uzmes:
Razer Arctosa

Ako neces to onda uzmi:
Logitech Cordless K340
Ovim putem molim i apelujem na sve koji postaju u hardware podforumu da ukoliko ne poznaju materiju i idu na pogađanje što se tiče komponenti, tastature, procesori, ram, da se uzdrže od komentarisanja i predlaganja nečega oko čega nemaju tri čiste!

Ako slučajno uhvatim nekoga ko predlaže nešto a ni sam ne zna zašto i samo "buba" da bi dobio +1 post ja ću se lično potruditi da dobije GAG uz to će dobiti i šamar a ni ban nije isključen jer ćer će neko kupiti to a možda je za te pare mogao kupiti nešto duplo bolje i kvalitetnije!

OVO SMATRAJTE POSLJEDNJIM UPOZORENJEM!

Lično, posjedujem Logitech Deluxe 250 već 3 godine i nedavno sam je polio koka-kolom i ništa joj nije bilo a ne košta više od 30KM.

Na tržištu su daleko najbolje mehaničke tastature koje danas proizvode samo neke ozbiljnije kompanije i cijena im i nije tako pristupačna.Obično se radi o 'standardnim' tastaturama bez svijetlećih efekata jer korisnicima kojima trebaju takve tastature ne treba i light show.

Kada bih ja birao između neke logitech ili razer "svijetleće" tastature i najobičnije mehaničke tastature odabrao bih mehaničku jer imaju puno veći vijek trajanja i doslovno su neuništive a mogu trajati i do 15 godina.

Kome nešto nije jasno neka me pita!
hotaa je napisao/la:
http://www.plus.ba/proizvodi/opis/?id_pro=343

Bogami nebi ja reko da je 80 ;)

Normalno kontam kupiti novu tastaturu, polovnu necu sigurno ;)
neznam za ovaj plus
ja sam po hrvatskoj gledo , kosta 300 kuna , to je oko 70 KM
pa sam konto da je i u nas tako nesto
ovo je preskupo 110 :/

Prijavi se da bi odgovorio/la na ovu temu.