Preskoči na sadržaj
Ista raja. Nova runda.
GAMERZ.ba — REBORN
Pitanje Zaključana Riješeno 15 bodova

Wirelles konekcija za HS-HKB

85 pregleda · 6 odgovora · otvorena 30.10.2011. u 13:01

Pozdrav

Treba mi pomoc, skupio sam nesto novca i zelio bi da kupim wirelles Router da nije nesto drama skup oko 50,60 km. Sad je problem kako da namjestim rotuer jer neznam oko wirelessa nista, Staticka IP adresa mi je tj novi nacin konektovanja na HS ko ima to zna sad me zanima imam PS3 i Laptop i sta trebam da bi povezao konekciju da imam i na ps3 i na laptopu? Jel moze od 1 IP adresse da daje na PS3 i na laptop i kako šta.. molio bi za pomoc?

Neam vise bodova dao bih ^^
Hvala !
Ako želiš WI-FI, samo kupiš routher i to je to, možeš se spojiti na njega preko laptopa, mobitela, PS-a , čega hoćeš. 

Ma kupi obični TP-Linkov za 40-45KM i dobar, ja imam isti već godinu i sve OK fercera. 
KRYSTAL je napisao/la:
Ako želiš WI-FI, samo kupiš routher i to je to, možeš se spojiti na njega preko laptopa, mobitela, PS-a , čega hoćeš. 

Ma kupi obični TP-Linkov za 40-45KM i dobar, ja imam isti već godinu i sve OK fercera. 
Aha, da li trebam ista instalirati ili ukucavat kakve pasvorde ista ?
Rješenje
HoOsHOo je napisao/la:
Nikakvi paswordi.
Samo vidi stavi ruter znaci da nema bas puno zidova da ti blokaju prolaz ako imas puno zidova od rutera do korisnika uzmi ruter sa 2 antene. Ja koristim TP link wr340g 45KM platio dobar je.
A sto se tice instalacije nista prikopcas internet u njega
i eterni kabal u lapaš. Udjes u njega samo ides next next

i kada ti trazi pasword stavis neki koji ces zapamtiti npr ja koristim

10 brojka cisto da mi se niko ne uvali :)
Ja ti preko twa mogu pokazat

Post dobio aplauz od KRYSTAL

UZI je napisao/la:
Nikakvi paswordi.
Samo vidi stavi ruter znaci da nema bas puno zidova da ti blokaju prolaz ako imas puno zidova od rutera do korisnika uzmi ruter sa 2 antene. Ja koristim TP link wr340g 45KM platio dobar je.
A sto se tice instalacije nista prikopcas internet u njega
i eterni kabal u lapaš. Udjes u njega samo ides next next

i kada ti trazi pasword stavis neki koji ces zapamtiti npr ja koristim

10 brojka cisto da mi se niko ne uvali 
Ja ti preko twa mogu pokazat
Gdje se ima kupiti finih a da su jeftini routeri po tebi ?:r
HoOsHOo je napisao/la:
Naštimaš password od konekcije preko WI-FIa, da ti neko ne ulazi bezveze. 

Ali možeš i konektovat se sa tri uređaja, i samo od ta tri uređaja IPove kopirati i dozvoliti da se mozes samo s njima konektovati i onda skineš PW.Tad, iako nema PWa ne moze se niko konektovati osim ta tvoja tri uređaja, tako je kod mene. 

Svugdje s uti iste cijene, razliak je veoma mala.

imtec, ingel 
HoOsHOo je napisao/la:
Gdje se ima kupiti finih a da su jeftini routeri po tebi ?:r
Ja sam kupio u Merkatoru ima onaj techno mark (ali nije bas techno mark) 45KM bila neka akcija .
Sada su svi sada pali na 45KM sada imas i ove TPove da se antena skida i da nadogradjujes ako ti treba jaci signal.
Sve zavisi gdje ce ti bit ilaptop i gdje ti je ps3

I tako ti varira cijena. Pogledaj po ovim vecim radnjama tehnike, skokni do skenderije (vidim da si iz SA)

Prijavi se da bi odgovorio/la na ovu temu.