Preskoči na sadržaj
Ista raja. Nova runda.
GAMERZ.ba — REBORN
Diskusija

[GUIDE] Leona-The Radiant Dawn

248 pregleda · 9 odgovora · otvorena 25.10.2011. u 22:51

Pozdrav svima, potrudim cu se da u sljedecem tekstu predstavim Leonu. GUIDE nije kopiran, te cu iznijeti svoj licni stav.

Kao sta vecina zna, Leona je tank.
Njen pocetni stats je:
Damage 55 (+3 / per level)
Health 430 (+87 / per level)
Mana 235 (+40 / per level)
Move Speed 310
Armor 18 (+3.1 / per level)
Spell Block 30 (+0 / per level)
Health Regen 1.8 (+0.17 / per level)
Mana Regen 1.4 (+0.14 / per level)

Skillovi su:
Shield of Daybreak
- Leona aktivira stit de prilikom sljedeceg udarca dijeli dodatni magic dmg i stun-a protivnika.
Dodatni dmg koji pravi je: 40/70/100/130/160 (+0.3) magic damage, a stun traje 1.25 sec bez obzira na lvl skilla.
Kosta: 45/50/55/60/65 Mana
Range: 100

Eclipse
-Leona aktivira stit koji daje dodatni armor i magic res i traje 3 sec, nakon 3 sec stit eksplodira i dijeli dodatnu stetu neprijateljima u blizini. Ukoliko je stit ostetio nekoga, aktivan je jos 3 sec.
Stit daje 30/40/50/60/70 bonus Armor and Magic res.
A prilikom eksplozije 60/110/160/210/260 (+0.4) magic dmg-a.
Kosta: 60/60/60/60/60 Mana
Range: 200

Zenith Blade
-Leona baca projekciju svoga maca i pravi dmg na svom putu. Ukoliko pogodi heroja ( ili vise, zadnjeg u redu ) dash-a prema njemu.
Dmg koji prave je 60/100/140/180/220 (+0.4) magic dmg svim neprijateljima koje zakaci.
Kosta: 60/65/70/75/80 Mana
Range: 500

Solar flare
-Leonin ulty je Solar flare. Prilikom aktivacija stvara solarnu zraku koja nakon kratkog vremena eksplodira te sve neprijatelje u centru stun-a za 1.5 sec, a ostale usporava za 80%.
Dmg koji pravi je 50/250/350 (+0.8) magic dmg.
Kosta: 100/150/200 Mana
Range: 1200

Sto se tice Masteries Tree-a, on ide ovako:

Eh, sad, sto se tice runa. U vecini guide-ova ce te vidjeti da pored AR i MR se koristi i movement speed i cooldown reduction. Po meni je to potpuno bezpotrebno za Leonu te vam preporucujem samo AR i MR.

Eh idemo sada na build.Recommended itemi za Leonu su:
Doran shield.
Mercury's Treads
Kindlegem.
Frozen Heart.
Randuin's Oman.
Sunfire Cape.

Idemo sada na moje preporuke. Jako je vazno da prilikom ulaska u igru dobro razmislite i odlucite sa kojom opremom poceti. To ostavljam vama na izbor.

Prvi item koji kupujete je te jedan Healt potion.
Pokusajte da sto vise minions-a ubijete, a naravno ako je moguce i da napravite kill ili assist. No, ako budu tvrdi orasi, koncentrite se na minions-e.
Kada skupite oko 750 gold-a idite back te kupite i jos jedan health potion.
Do tada bi ste trebali primjetiti da li su vam opasniji AP ili AD protivnici, te u zavisnosti od toga pocnite sa ili

Ova 2 itema uvijek uzimajte medju prvima, samo odaberite pravi redoslijed u zavisnosti od protivnika jer ce vam Omen smanjiti cooldown-e i pored 2 stuna omoguciti dodatni slow i smanjenje AR i MR protivnika a Banshee's Veil blokirati prvi udarac protivnika, te dodatan HP i MP.
Nakon ova 2 itema, opet je vrijeme da odlucite da li vam vise treba AR ili MR. Ukoliko u protivnickom timu imate 1-2 heroja koji prave dosta dps-a, uzmite sebi koji pored 100 armora vraca 30% stete protiviku.
Sljedeci pozeljena, ali ne i obavezan item je koji pored 76 MR vam daje i 40 health regeneracije po sekundi i movement speed od 8%.
Ukoliko se odlucite za njega, vas sljedeci item je koji ce vam omoguciti dalji ostanak u borbi i jako veliku regeneraciju.
Naravno, kada ne bude vise bilo potrebe, Philosopher's Stone sa pocetka ce te prodati i zamjeniti za nesto jace.

Ukoliko protivnici prave dosta dmg-a, i tesko je ostati dugo u borbi, ja vam preporucujem . Pored 100 AP za dodatnu stetu i 50 AR ima jako mocan Active koji vas na 2 sec pretvori u statu-u. Ne primate dmg ali se ne mozete micati i koristiti spelove, ali je jako koristan u team fightu.

Dalje, po potrebi mozete sebi uzeti , ali nije obavezno.

Za kraj, par ss-ova:

Hvala na citanju.

EDIT: Izvinjavam se sto nije neke slike ucitao, sad cu pokusati naci zamjenske 
Troll game guide :

MAND4 je napisao/la:
Troll game guide :

AHAHAHAHAA najjači game ikada  Namjerno trollali da natjeramo wellu da RAGE-aaa hahahahaha  ( sad kad me ošamari  )
Ja uzeo Udyr-a (od svih champova ,njega igram najgore) samo radi njega 
Prejak tenk ali slabo ga ljudi igraju leona definitvo treba imati Trinty Force dobar guide btw
Welahavle je napisao/la:
Prejak tenk ali slabo ga ljudi igraju leona definitvo treba imati Trinty Force dobar guide btw
Sa njom volim igrati full tank build i mislim da nema tolike potrebe za trinity-em, mozda ukoliko je lagan match kupiti ali ovako, mislim da ne treba 
SaltCityBoy je napisao/la:
Sa njom volim igrati full tank build i mislim da nema tolike potrebe za trinity-em, mozda ukoliko je lagan match kupiti ali ovako, mislim da ne treba 
drugo je pure tank drugo je leona sa dmgom 
Welahavle je napisao/la:
drugo je pure tank drugo je leona sa dmgom 
Totalno, al' je kao pure tank zakon.
Evo sad odigrao 2 mathc-a, poderali ih.

Kod ovog drugog smo se malo zaj******* pa sam skupio 4 dead-a, inace 30 minuta nisu mi mogli nista 
SaltCityBoy je napisao/la:
Totalno, al' je kao pure tank zakon.
Evo sad odigrao 2 mathc-a, poderali ih.

Kod ovog drugog smo se malo zaj******* pa sam skupio 4 dead-a, inace 30 minuta nisu mi mogli nista 
gj
Ma hajd dobro je al većina nas zna kako šta al dobar guide za početak. 
Leona je dosta jak heroj, a isto tako i podcijenjen. Inače je slabo vidim na game-ovima, ali kada je vidim, ukoliko netko zna igrati sa njim, podere me 
Inače jako dobro urađeno, pohvala za trud 

Prijavi se da bi odgovorio/la na ovu temu.