Preskoči na sadržaj
Ista raja. Nova runda.
GAMERZ.ba — REBORN
Diskusija

Zastita Zivotinja

561 pregled · 39 odgovora · otvorena 22.10.2011. u 17:08

Pozdrav
Kao sto i naslov kaze "Zastita Zivotinja".Maloprije sam gledao neke stranice u vezi zivotinja i naisao na ovaj video klip o tome sta rade jadnim zivotinjama

Link http://www.depo.ba/mediji/za-lazne-uggsice-rakunima-skidaju-kozu-dok-su-zivi-i-ostavljaju-ih-da-uginu-u-najgorim-mukama

Mislim da nakon sto ste odgledali video na linku koji sam vam dao nije vam ni do cega.Iskreno meni je jos uvijek muka i dodje mi da zaplacem.Trebamo se zapitati kuda ovaj svjet ide i koje su ljudske granice
Da ljudi ovo mogu da urade i da se ne pokaju vec da nastave kako bi dosli do novca
PA I OVO SU LJUDSKA BICA !!!
Nikome nece nanijeti zlo, ne mogu se odbraniti od covjeka i da im tako nesto uradi

Molio bih admina da ne brise temu !

Hvala
Sreća pa jedno milijardu ljudi ne doživljava sličnu sudbinu. Nije da ne volim životinje, ali prvo treba riješit probleme sa ljudima (glad, ratovi, mučenja u zatvorima itd itd itd) za nekih 1000 godinu, pa se onda na ovo bazirat. Može naravno usput se to rješavat, ali treba da bude neki prioritet.
Ali i zivotinje su ljudska bica. aHAHAHAHAHAHAHAHHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHHAAHHAHAHAHAHAHAHAHAHAHA

Nisam gledao video jer ne volim gledati mucenje i slicno. >.<
Jadne životinje :S gule ih žive.
Onoj skinuli svu kožu a ona ustaje bori se :S

Ne znam kako ovo mogu raditi
Zar ovo nije zabranjeno ili šta, makar da ih ubiju pa onda a ne ovako
Volim neke životinje više nego neke ljude.

Nisam htjeo ni da pogledam video jer mogu mislit kako je.
Neki ljudi su previše glupi i sve daju kako bi došli do malo novca a ne znaju kako će biti kažnjeni na drugom svijetu ako ih Bog ne kazni sad.
Sikluk ce ih stic' kad tad
U je**m ti sunce sta je ovo
sry moro sam

pa kidaju im kozu zivima
Napacen svijet
nisam htio da pogledam ovaj video , jer nakon sto sam procitao ove commentare shvatio koliko je to grozno .

uvjek ce postojati ono , jedino beskrajno je svemir i ljudska glupost (zelja sa novcem,debilnost)

jednostvano nemam commentara na ovu grozotu .
mi ovdje mozemo komentarisati ovdje sta god hocemo,koliko hocemo , to nece imati nikakvog utjecaja .

ljudi koji ne vole zivotinje po meni ne vole i ljude , i bili bi spremni uciniti isto drugom covjeku kako bi dosli do novca/nekih povlastica
VioleN je napisao/la:
Sreća pa jedno milijardu ljudi ne doživljava sličnu sudbinu. Nije da ne volim životinje, ali prvo treba riješit probleme sa ljudima (glad, ratovi, mučenja u zatvorima itd itd itd) za nekih 1000 godinu, pa se onda na ovo bazirat. Može naravno usput se to rješavat, ali treba da bude neki prioritet.
Treba rijesiti glad etc.. . . pa brate dragi da oce vlade da rijese to preko noci bi se to rijesilo, al tu nema profita! ljudi su problem i bolest ove planete, bez nas bi sve savrseno ferceralo. . .
Samo bi ove ljude uzeo i udarao ih po glavi motkama i derao im kozu da vidim kako se oni osjecaju je**m im majku bezosjecajnu kako ono mogu uradit je*o im cizme po 10 koljena naprijed i nazad dabogda svi pocrkali . Bog sve vidi i sve cuje
Stvarno zalosno!! Pa kuda idemo mi??
Ali kad malo bolje pogledamo u vecini drzava pa i u nasoj postoji zakon o zastiti zivotinja, ali pogledajte sta se radi!
SanChy je napisao/la:
Treba rijesiti glad etc.. . . pa brate dragi da oce vlade da rijese to preko noci bi se to rijesilo, al tu nema profita! ljudi su problem i bolest ove planete, bez nas bi sve savrseno ferceralo. . .
Ne bas svi: http://n-um.com/?q=node%2F4104
I ONI SU LJUDSKA BIĆA HWHASGHDAGSAHWAGHHAHAGWGHAGWGHADGHDDHGWGWDFHGAWFAHAHAHAHHAHHAAHHAHAHAHA

Al ne realno ljudi se ne osjećaju sigurno a ne životinje.
bibY je napisao/la:
nisam htio da pogledam ovaj video , jer nakon sto sam procitao ove commentare shvatio koliko je to grozno .

uvjek ce postojati ono , jedino beskrajno je svemir i ljudska glupost (zelja sa novcem,debilnost)

jednostvano nemam commentara na ovu grozotu .
mi ovdje mozemo komentarisati ovdje sta god hocemo,koliko hocemo , to nece imati nikakvog utjecaja .

ljudi koji ne vole zivotinje po meni ne vole i ljude , i bili bi spremni uciniti isto drugom covjeku kako bi dosli do novca/nekih povlastica
Ali za svemir jos nisam siguran.

Mnogo volim zivotinje. Cuvam pas i papagaj i ne mogu zamislit da im se nesto desi. Gledao sam video 1 min mozda i iskljucio sam. Ne vjerujem sta su radili. Strasno.
Pa nemate se sta gaditi, oblacite/odjevate se kozom zivotinja, svaki dan jedete zivotinje ciji su zivoti odredjeni voljom i za potrebe covjeka. Lako je sjest i najest se, a poslije toga vala potesko razmisljati na koji nacin je stigla hrana na nas tanjir. Kad bi uzeli u obzir da su zivotinje stvorene da nam budu hrana (ili da zivotinje medjusobno budu hrana jedni drugim), onda onaj (bog kako se tvrdi) koji je stvorio i osmislio takav hladnokrvni sistem ne bi se mogao okarakterisati kao inteligentan / dobar dizajner.

Moje misljenje je da svako zive bice koje se boji za svoj zivot kada ga krenete ubiti, pokaze razum kada ga hocete pripitomiti (nauciti nesto), ako im pokazemo osjecaje a ono istom mjerom uzvrati, ima pravo na svoje postojanje i da ga mi nemamo pravo oduzeti ni za kakve svrhe i da je nepromisljeno vrsiti nekakvo mjerenje vrijednosti zivota. Dobar pokazatelj da bi to trebalo tako izgledati su mogucnosti biljnog svijeta koji bi trebao da u svim segmentima zamjeni zivotinjski koji koristimo, najprije u prehrani koja je mnogostruko kvalitetnija po nas organizam pa sve ostalo. (tu je naravno i moc tehnologije za ostale stvari). Samo sto je to naravno pretesko uciniti pocevsi od sopstvenih navika i prilagodbe za ciju promjenu je potrebno "pobjediti samog sebe", ko bi mogao zamjenit cevape za neko jelo od povrca (mozda zeljanica =p), to je vise stvar nase psihe nego potrebe posto postoji mogucnost drugog izbora koji je kvalitetniji i nije stetan po druge, a mi ne zelimo da ga primjenimo.

Post dobio aplauz od KillaOR

Više ne gledam te debilne klipovi koji stavljaju još debilni ljudi tj. snimaju.Skontao sam po tekstu o ćemu pričate a ne mogu da vjerujem niti da gledam.Ne gledam više te klipove od ono kad su tornjaka ufatili i pustili pit bulla , pa mačku nabijali nogom pa ona bacala u rijeku mace ili cuke nisam siguran.

Samo kad shvatimo koliko su naša ljudska bića toliko napaćena.

VioleN je napisao/la:
Ko ne voli životinje, ne voli ni ljude....
bUwashere je napisao/la:
Sikluk ce ih stic' kad tad
Siluk?

Treba uhvatiti ove i ovako ih oderati!
treba malo i ove ljude valjat po podu gazit i je****t dole 

mater im 

Prijavi se da bi odgovorio/la na ovu temu.