Preskoči na sadržaj
Ista raja. Nova runda.
GAMERZ.ba — REBORN
Diskusija

Znanstvenici potvrdili: Levitiranje je moguće

401 pregled · 26 odgovora · otvorena 22.10.2011. u 12:31

Prvo da kažem da sam uradio C/P sa "dnevnik.hr"
(stream je na kraju teme)

Znanstvenici sa sveučilišta fizike i astronomije u Tel Avivu načinili su okruglu traku iznad koje poluvodič može 'lebdjeti', zahvaljujući fenomenu 'kvantne levitacije'.

Ovaj efekt levitacije objašnjava se Meissnerovim efektom koji opisuje kako, kada materijal prijeđe iz normalnog stanja u supravodljivo stanje (pojava potpunog nestanka električnog otpora i potiskivanja unutarnjeg magnetskog polja), aktivno isključuje magnetska polja ostavljajući samo tanki sloj na svojoj površini.

Kada je materijal u supravodljivom stanju, koje uključuje vrlo niske temperature, jako je dijamagnetičan. To znači da, kada magnetsko polje dolazi izvana, stvorit će jednako suprotstavljeno magnetsko polje pa će ga 'zarobiti' na mjestu.

U priloženom videu kvantna levitacija izvedena je s pakom načinjenim od itrij-barijeva oksida bakra ohlađenim tekućim dušikom.

Video stream: http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=Ws6AAhTw7RA

Vaša mišljenja? Da li bih ovo moglo poslužiti nečemu više?
Nadam se da bi moglo posluziti tome da dok lezim na kaucu piva sama doleti k meni, da ne moram ustajati 

Mala smo mi djeca da komentarisemo ovako kompleksne stvari 
Ljiljane mi moje ja sam govorio da je ovo moguce prije 2 godine... I govorim i tvrdim da se moze napraviti Peripetium Mobile 1ve vrste, pomocu ovog elektriciteta. Kao sto su objasnili, kada se tijelo ohladi do jako niske temperature, sto se moze uraditi tecnim vodikom, tijelo vise "nema" el. polje tako da je staticno i moze "lebdjeti". To se moze iskoristiti za milion stvari.. Cak i u negativnom smislu kao sto su naprimjer iskoristili viruse kao BBS. Struja je cudo, TESLA bog.... Da se razumijemo da je taj covjek sada ziv, ili bar da njegove ideje nisu "nestale" sto kazu amerikanci mi bismo sve sada imali... covjek je prije 100 godina imao bezicni prenos struje... Ovo je govorio takodjer da je moguce, ali nije imao tada materijal da napravi... Sve je moguce, samo treba mozak da se rodi koji ce to napraviti.. Eto momci iz Tel Aviva ownali elektricitet i skontali. RESPECT !

Post dobio aplauz od KillaOR

Ovo ce pomoci otkrivanju letenje auta

pa pomoci ce dosta
Ma to su u Area 51 otkrili prije dvadesetak godina 
Slažem se sa insejnom u potpunosti, da je TESLA tu i da njegove ideje nisu pojedinci ukrali, imali bi mi mnogo toga danas. 
Divim se ovim momcima, treba imati klikere i imaju veliki respect za ovo.
Mislim da će nam ovo otkriće mnogo toga u budućnosti donjeti. 
- nasa je ovo otkrila prije bar najmanje 6-7 godina
jaka stvar stvarno, veoma interesantno... svaka cast!
picharz0r je napisao/la:
Zamislite to, odletite do wc-a xD
Zamisli ovo : ti se posereš sa kauča u dnevnoj a govno samo odleti u wc 
BENiO je napisao/la:
- nasa je ovo otkrila prije bar najmanje 6-7 godina
Jeste otkrila ali nije dokazala, i nije prikazala preko bilo kakvog oblika vizuelne vijesti, slično ovoj.

Btw, nemojte spamati živi bili, tema će biti u kanti/obrisana! 
MAND4 je napisao/la:
Zamisli ovo : ti se posereš sa kauča u dnevnoj a govno samo odleti u wc :o
Al ono kučturno naciljaš šolju i gurneš ga ono "KLOK" AHAHAHA
Svaka cast momcima koji su ovo skontali 

respect !
Straha stvar. M4ND4 objasnio. 
Ne znam ja za vas, al' vazda kad se napušim lijepo, levitiram 
insejn4s jedini koji je napisao normalan komentar . +1 .Mislim da je ovo jaka stvar ....Pomoci ce svim dijelovima fizike i obicnog zivota :)
Ljudi ovo ima jedno 100 godina :S

Samo sto su ga usavrsili....

Sve je na principu magneta al ovo je bolja verzija.
Svaki danas brzi voz radi na slicnom principu ( oni sto idu po 300 km/h za par sec)

A sto se Tesle tice on jeste napravio kako da se prenosi struja bezicno i kako svako da ima besplatnu struju(nesto iz munja neka govna bi ih fatala i gotovo ). Al su tu amerikanci dobro zakljucali nije njima u cilju da narod ima besplatnu struju 

Tolko od mene 
zamisli seres govno pored tebe leta ^^
torQ7u je napisao/la:
Ne znam ja za vas, al' vazda kad se napušim lijepo, levitiram 
close enough! like a boss! 
spY je napisao/la:
close enough! like a boss! 

Prijavi se da bi odgovorio/la na ovu temu.